torsdag 25 mars 2010

Veterinärbesök

Direkt när Sandra hade kommit iväg till skolan imorse, så ringde jag till djursjukhuset och berättade läget. Vi fick komma direkt, och det var väl lika bra, eftersom han har ont. Det är ju bara onödigt att dra ut på det då, liksom.

Veterinären kände noga på hela Åke, men mest på bakbenen, och hans knän. Hon drog dom ur led flera gånger… Det måste ju ha gjort skitont :( Men stora, goa, snälla Åke sa ingenting. Han vet inte vad han kan göra med sina klor, go-gubben. Han ryckte till ett par gånger bara, men lät henne dra och greja med hans ben. Hon konstaterade att dom är väldigt glappa och lätt åker ur led. Opererar man inte så nöts brosket bort och han får mycket större problem.

Nån ny röntgen behövdes ju inte, eftersom han nyligen har röntgats. Däremot fick vi en ny tid för röntgen om en månad, för att se om hans skelett har vuxit klart, vilket det helst ska göra innan operation. Båda knäna ska opereras, men ett i taget, förstås. Ja, sen är det ju viloläge… Vi har ju säkert att pyssla med ett bra tag framöver.

Men huvudsaken han blir bra tillslut! Nu hoppas vi bara att försäkringen gäller för den här typen av skada, och att vi kan börja på en ny försäkringsperiod när det är dags för det andra benet… Annars vet vi inte om vi har råd...


Nåja, det visar sig. På vägen hem handlade vi, eftersom Åke mådde bra och vi kunde lämna honom i bilen en stund. Det var skönt att få det gjort så vi slipper åka tillbaks imorgon. Det var ju inte ens nån sol idag, så vi missade ju inget, precis ;)

Nu är vi trötta och har just värmt oss i bastun. Det blir nog sängen tidigt, gissar jag. Imorrn hoppas vi inget annat händer så vi kan ”bara vara” lite, och ta en härlig vårprommis i solen, som gärna får visa sig!

Förresten, ang förra inlägget… Ja, spontanfika kan ställa till det för Sandra. Allt som sker spontant kan ställa till det. Men har hon en grundtrygghet så klarar hon spontanitet ibland. Men att sitta tillsammans vid ett bord och fika, eller äta, är oftast jobbigt för henne, även om det är planerat.

Nu blir det lite surfa runt innan jag intar soffan med mitt vinglas. Ska njuta lite ledigt en stund!
Ha det fint!

8 kommentarer:

Mia sa...

Låter som du har mysig helg-mitt-i veckan! Stackars Åke!! Blir Sandra ledsen om han skulle gå bort? Klart hon blir ledsen men ...är hon emotionellt fäst vid katterna? Förstår att ni vill att stora fina katten ska krya på sig, håller tummarna.Kram

Maritha sa...

Åh vad mysigt med lite vin, längtar till i morgon för vår del.

Stackars Åke, vad ont det måste ha gjort!

Njut och må bäst!
Kram Maritha

Bloggande 4barnsmamma sa...

Krya på sig lilla ÅKE!

Britt-Marie sa...

Åh stackars Åke, hoppas det ordnar sig.
Ha nu en riktigt skön ledighet!! Kram

Photo by Maria sa...

Solen har jag snott idag ;-) Vi har haft ett underbart vårväder med sol och ca 12 grader varmt..

Stackars Åke, hoppas det löser sig och att försäkringen går in och tar det mesta..

Kram Mia

Moonrose/ Vonneli sa...

Stackars lille Åke, vad han fått va med om...håller tummarna att försäkringen täcker hans operationer och att allt går bra.

Hoppas du fått en go mysig stund där i soffan med ditt glas Röda...

Ha det nu så bra!

Kram Yvonne

Anonym sa...

Synd om Åke :-( ja det blir väl bäst att operera honom sen, hoppas det blir snart. Vi hade snott solen i dag ;-) HELA dagen ! Riktigt härligt !
Njut nu av ledigheten och att bara vara !!! Kram Annika N

Annelie sa...

Stackars lille kissemisse.. :o(
Usch vad man lider med de små liven..
Å ont har han säkerligen när han bara lägger sig under soffan... hoppas verkligen för både er och hans skull att operationen blir av snart och att den gör så han blir helt bra.

Ha nu en helt underbar helg.. // Kram, Kram Annelie