söndag 21 mars 2010

Vanlig helg

Jag börjar väl med svar på lite frågor och reflektioner efter förra inlägget. Frågor gillas!

Nej, Sandra har aldrig varit på kollo och jag har svårt att se att hon någonsin skulle må bra på nåt sånt heller. Möjligtvis ihop med en assistent som känner henne väldigt väl, dvs jag då… Men, nej, det är nog inget för henne.

Jo… husbilen runt tog vi förra sommaren, fast inte Helsingborg – Helsingör, utan broarna. Men det kräver övernattning och sånt är inte heller det smidigaste, liksom. En nödlösning är det ju förstås, om vi måste… Och ja, det är en lång omväg för oss att åka ner till Helsingborg och sen upp till Skagen.

Med Åke är det sådär. Inga stora förändringar och det lär nog dröja innan vi vet om det räcker med medicin och vila. Igår verkade han lite piggare igen, och vi såg inte att han haltade nånting.


Det var det om det. I övrigt var det en lugn dag igår, men Sandra var lite stirrig. Inte speciellt skör, men flamsade och tramsade väldigt mycket, ända till det slog över, liksom. Det är svårt att bryta när hon är i gång, för säger man åt henne att det räcker nu, eller nåt, så övergår det väldigt lätt till utbrott och tårar. Då gäller det att hitta på nåt som avleder, t.ex. att sjunga… Så det gjorde jag, och då var hon lugn. Så fort jag slutade trissade hon upp sig igen. Det höll i hela dagen, så jag hoppas att det har gått över till idag.

Även om dagen var ganska bra annars, så var jag helt slut i huvudet när kvällen kom. Jag hade gärna lagt mig tidigt, men ville ju kolla på Millennium, som jag har hört så mycket gott om. Och den verkar ju bra, tycker jag. Troligtvis somnar jag ovaggad ikväll.

Inga planer idag heller, mer än att Sandra vill gå ut i snön och det ska hon få göra om vädret är okay. Nu har den värsta isen smält så nu går det att vara på tomten igen. Det är inget nöje för Sandra att gå ut när det bara är is överallt, eftersom hon är så rädd att halka. Men igår var det ju jättefint väder hela dagen, så nu är t.o.m. det tjocka istäcket på vägen borta! :)

Tyvärr hann vi inte ut igår, men på söndagar brukar det finnas lite mer tid över för annat än det som måste göras.

Igår gjorde Sandra en teckning till mig. Det var pappa, Sandra och en kundvagn med mjölk och mat, och mamma tog kort. Alltså, jag syntes inte på teckningen för det var jag som fotade! Så finurlig hon är :)

Ha en härlig söndag, gott folk!

10 kommentarer:

Mia sa...

Ja det är ju det jag säger, så jäkla smart hon är er flicka!:))

Bloggande 4barnsmamma sa...

Hihi! Hur bra som helst! Smart!
Fina kisar du har:)!

tess sa...

Ja man måste ju få va nöjd med saker... ser det inte som att man skryter.... de va säkert någon fjortis som skrev... ler... //Tess

tess sa...

Klart vi har fel och brister... ingen är ju helt perfekt men man ska ändå se det som är positivt... alla kan något och är bra på sitt vis. vi är ju trots allt dom vi är. Trist de vore annars.

Jasså... ja de lät ju inte så bra. Jag upplever inte att det är så här. Men det kanske beror på att många medlemmar har mest Asberger i sin omgivning eller så så det är därför det blir mer fokus på detta. men som medlem kan man ju vara med och påverka inriktningen oxå tänker jag. Jag har inte så stor erfarenhet ännu men jag tycker man är bred här i Värmland...

//Tess

Maritha sa...

Härligt att ha mycket att läsa när jag kommer hem!

Hoppas ni fick en fin dag med lite ute vistelse i solen!

Kramen Maritha

Photo by Maria sa...

Smart tänkt av Sandra när hon ritade bilden..

Ha nu en riktigt bra söndag..

Kram Mia

Anonym sa...

Hej igen, har fått byta blogg...och kikar nu runt hos alla jag tidigare varit in hos för att lämna ett spår efter mig =)

Ha en skön söndag

Anonym sa...

Vad härligt att det hjälpte att sjunga för att lugna henne. Skönt att snön håller på att försvinna lite hos er också, här är det snart inget kvar. Hade med velat se Millennium, men det blev mitt favoprogram körslaget i stället, har ju sett Millennium innan.

Ha en go söndag !!! Kram Annika N

Patricia sa...

Förstår att du var trött i skallen i går, sånt som tär men bara att stå ut med. Hoppas Sandra inet var lika hispig idag...och att hon kunde gå ut i snöovädret.

Ha ha..hon är ju för härlig, klart du inte syns när det är du som fotar... =)

Kram Patricia

Britt-Marie sa...

Hon är glimten i ögat er tjej! Hoppas ni kom ut en stund idag, det märks verkligen att våren är på väg nu. Kram