lördag 27 mars 2010

Semesterplanering

Jag börjar med lite svar.

Ja, jag laminerar alla bilder, även dom färgade dagarna i tvåveckorsschemat, och alla blad i pärmarna, är laminerade, för hållbarhetens skull.

Visst är det ett stort jobb att få till ett bra schema och alla bilder, men när man väl har gjort det, och fått ordning på allt, så behöver man bara fylla på/byta ut vartefter. I början var det inte så avancerat och inte på långa vägar så mycket bilder. Det har fyllts på vartefter behovet har ökat.

Jag har inte hittat på schemat själv, men tagit tips från olika ställen och anpassat det till Sandra. Jag har också utvecklat det vartefter Sandra har mognat.

Maria skrev om en ”val-tavla” det lät intressant! Det kan nog vara nåt för Sandra så småningom. Nåt slags schema som vi kan använda oss av när Sandra själv ska få välja… För det är såå lätt att det är vi som bestämmer allt annars. Funderar vidare på det lite… Tack för tipset!

Och tack för alla kommentarer och all respons!

Igår tog vi en riktigt härlig och rask långpromenad på 2,5 timme i vårsolen, och var bra trötta, och svettiga, när vi kom hem. Så skönt det var! Äntligen! :)

Så pratade vi lite sommar och bestämde oss för att mest vara hemma på sommarlovet, och det känns sååå himla skönt så ni anar inte! Ja, vi kommer inte bara vara hemma, förstås, några små utflykter blir det, efter väder, ekonomi, lust och ork. Och vi tror att Sandra fixar små övernattningar i husbilen, om vi planerar det väl och har några reservplaner.

Om vi bara gör det och inte ska vidare på nåt större sen, liksom. Så vi ska prova att åka till nån camping som inte ligger så långt bort, och som har en stor plats för tält/husvagnar utan el. För där är det inte lika trångt. Sen funderar vi på att istället hyra en stuga i höst, när det är lågsäsong, för då klarar nog Sandra att åka båten över till Danmark. För att undvika situationer som annars lätt uppstår...

Vi har ju fritids och korttids även på lov, och det mår ju faktiskt Sandra bäst av. Rutiner, vardag och trygghet hjälper henne att fixa det långa sommarlovet, och små utflykter brukar hon gilla, om grundtryggheten finns. Det känns som vi kommer få en skön sommar!

Idag skulle det regna i hela landet, hela dan. Vi tar nog ingen sån där långprommis då… Men nåt blir det väl. Städa kanske… Lediga är vi iaf ända till klockan tio imorrn.

Ha det fint, allihop!

4 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Gomorron!!
Ang. sängbordet.. Det är ett hål som sitter fel så att skruven inte kommer i, men edt sitter en träplugg precis bredvid med så kanske det räcker med bara den och så skruvarna på andra sidan.. Skall testa det idag :-)

Ha nu en bra dag.. Regn är perfekt sovväder men jag hoppas ni slipper regnet..

Kram Mia

Mia sa...

Snygg bakgrundsbild, den här gillar jag verkligen! Rofylld.

Britt-Marie sa...

Låter som en skön semesterplanering. Alldeles lagom både för er och Sandra kanske? Ja nu är det verkligen inte länge till sommaren, det ska bli så skönt med värme och sol igen. Hoppas nu bara vi får en riktigt fin sommar så man kan ladda batterierna inför nästa vinter. Kram

Vicki sa...

Så ni har husbil vad mysigt!! Vart brukar ni åka då?? Är det något särskilt Sandra vill titta på?

Vicki