torsdag 18 mars 2010

Inte det lättaste

Sandra var på ett strålande humör när hon kom hem igår. Härligt! :) Allt gick smidigt och sen ville hon titta när Åke fick sin medicin, vilket hon så klart fick. Vi förklarade att Åke inte får leka så mycket, utan att han behöver vila sitt onda ben. Hon tog det bra.

Men ett pyssel är det ju, förstås. Att se till att han är lugn är ju inte det lättaste, precis. Och när vi delar på dom så jamar dom ju efter varandra… Men det får ju ordna sig på nåt sätt.

Nattmia frågade vad det beror på och jag vet väl inte så mycket, men Göran förklarade vad ortopeden hade sagt och hur röntgenplåtarna såg ut och tydligen är det ganska vanligt, men alla får inte problem.

Knäskålarna ska ligga i en ”klyka” men på Åke låg dom snett, inte riktigt i ”klykan” och höger bakben var värst. Det är ju det benet han har haltat på, och troligtvis har det hoppat ur led lite ibland, sen rättar det till sig av sig själv efter några minuter. Det förklarar ju varför han haltar ett par steg och sen går som vanligt igen efter ett tag. Det var ju det veterinären i måndags misstänkte oxå.

Han kan ha gjort illa sig när dom har lekt, det går ju rätt vilt till när dom får fart. Så kan det ha blivit en inflammation, vilket vi hoppas för då hjälper ju medicin och vila. Vi tycker ju att han verkar ha ont även när han inte haltar, eftersom han inte leker så mycket, utan går undan istället. Sen klarar han ju inte att hoppa upp på bänken längre, vilket inte var några som helst problem för honom förut.

Ja, vi får väl se vad som händer framöver. Vi hoppas iaf att det blir bättre med vila, och att vi lyckas få honom att vila…….. så han slipper operation, om dom ens opererar det. Han kan ju inte gå och ha ont, så det känns inte så roligt, faktiskt. Jag menar om dom inte kan operera och det inte går över…


Idag ska Sandra få gå till bollhavet med läraren i skolan. Det ska bli spännande att läsa om det i kontaktboken sen. Hon vet inget innan, eftersom hon inte har varit där förut och inte riktigt vet vad det innebär. Att förbereda henne då skulle bara göra henne så förväntansfull att det blir jobbigt för henne.

Om det nu blir bra med bollhavet, så kommer hon troligtvis att få gå dit varannan torsdag, och sen handla varannan. För handlingen är så bra för henne, och har utvecklat henne så mycket, att vi inte vill byta ut det helt mot bollarna. Så varannan vecka blir nog toppen, tror vi.

Själv ska jag till frissan på helrenovering idag. Dvs färg, slingor och klippning. Det blir bra det. Sen apoteket och hämta mer av Åkes medicin. Så mycket mer kommer inte att hinnas på dagens rast men imorgon kanske det kan bli en prommis innan helgen, det vore kanon.

Önskar er en finfin dag, vad ni än tar er för!

7 kommentarer:

Maritha sa...

Åh vad spännande att höra vad Sandra tyckte om bollhavet!

Jag tycker så synd om både Åke och Sune de får sakna att leka med varandra men hoppas det hjälper den behandling han får.

Ha en bra dag vännen!

Kram Maritha

Photo by Maria sa...

Bollhavet tror jag Sandra kommer att gilla.. Spännande..

Ja jag hoppas med att det "bara" är en inflammation Åke har så det går över med medicin och vila.. Har faktiskt aldrig varit med om det med någon av alla katter vi har haft genom mina 39 år så jag blir lite förvånad över att veterinären säger att det är vanligt..

Kul med en "hel renovering", gott att bli ompysslad litet tag..

Ha nu en bra dag..

Kram Mia

Mona sa...

Det gör du rätt i, att njuta en dag hos frissan. Hoppas du blir fin, vilket jag förväntar mej för det brukar du bli, o att ni som vanligt får en härlig stund tillsammans.
Åke är det synd om, men håller tummarna hårt för att det ska bli bra.
O härligt att Sandra fixar att vara med i så många moment även med katterna.
O håller såklart grannens tummar för att besöket i bollhavet går bra.
KRAM

Mia sa...

Bollhavet! Gud vad spännande. Hon blir säkert överlycklig.

Annelie L sa...

Så spännande med bollhavet för Sandra, hoppas verkligen att hon klarar av det och mår som en prinsessa efter åt. Handlingen är säkert bra att ni har kvar, där har du ju sett enorma framsteg.
Lycka till hos frissan nu, jag var där i förrgår och det var så skönt så att jag skulle kunna ha somnat.....Kram

tess sa...

Tack för kramen... den värmde... //Tess

Bloggande 4barnsmamma sa...

Så fint du har! Tulpaner:)
Kul att gå till frissan sån piggar alltid upp!
Ha en bra dag!