fredag 12 mars 2010

På banan igen

Ja, hujedamej för att vara sjuk, men nu mår jag bra igen och kan dricka kaffe!!! Bara en sån sak!!! Eller, ja… mest mjölk då, men lite kaffe är det i, så det går åt rätt håll :)

I måndags hann vi iaf njuta av vår ledighet och i tisdags mådde jag sisådär. I onsdags skulle vi ju på möte med LSS-handläggaren och det var på vippen att jag inte fixade det. Spydde både på dit- och hemvägen, men klarade mötet och är glad för det!

Tror det gick bra också, men det ska ju utredas nu så vi har bara att vänta och hoppas. Går det inte igenom så överklagar vi, så vi kommer nog få som vi vill ändå, tillslut. Fast jag tror faktiskt att det går vägen direkt. En person från korttids var ju också med på mötet och sa precis samma saker som vi och att vi alla tror att det är den bästa lösningen för Sandra i första hand, men även för oss föräldrar. För eventuellt nya läsare så handlar det om att vi har sökt utökat korttidstid.

Göran har ju tagit hand om allt här hemma ett par dagar medan jag mest har sovit. Men det har gått så bra så, och Sandra har varit en solstråle mest hela tiden. Skönt när det funkar och nyttigt för mig att se det med. Men skönast är att orka själv igen!

Jag brukar möta Sandra när hon kommer hem med taxin varje dag, och det har vi också på schemat, för det är viktigt för Sandra att veta. Nu när jag var sjuk så var det ju Göran som mötte, så klart. Igår trodde jag att jag skulle orka möta igen, så det sa vi till Sandra på morgonen och jag skrev det i boken till skolan så dom skulle veta ifall Sandra undrade vidare.

Men hon lurades lite i skolan, och sa till sin lärare att det var nog bäst hon ringde till pappa Göran och frågade om det inte var han som skulle möta iallafall… Haha, ja hon fick som hon ville och det var nog lika bra för jag var lite skakig fortfarande.

När dom sen satt i skolan och väntade på taxin hade Sandra sagt till läraren ”Min pappa säger aldrig nej till mig” Hahaha, inte undra på att hon föredrar att vara med sin pappa, lilla damen! :)

Nu är det fredag och hela veckan har gått i en rasande fart. Fast det kan ju förstås bero på att jag har sovit bort delar av den… På måndag är vi lite lediga igen ett par dagar och vi får väl se vad vi hittar på, om vi hittar på. Helgen blir lugn iaf och nu tror vi Sandra börjar komma ifatt sig själv igen. Hon är inte lika skör längre, men behöver säkert vanliga dagar ett tag till.

Igår, när jag började piggna till lite, fixade jag klart Sandras ”Hjälp-pärm” som är meningen att hon ska ta till när hon inte får fram orden. Till att börja med har vi samma bilder som dom använder i skolan, för att se om hon nappar på idén. Jag tänkte att hon kanske känner igen det mer från skolan på så vis, för där har hon börjat använda pärmen lite och det ska bli intressant att se hur det funkar här hemma.


Så småningom ska jag, om Sandra kommer att använda sig av pärmen, att utveckla det med egna digitala bilder och lägga till bilder vartefter behovet kommer. I nuläget är det bild för ”toalettbesök” ”törstig” och ”hjälp mig” och meningen är att Sandra ska ta en bild och sätta fast den på framsidan av pärmen och sen visa den för någon av oss som kan hjälpa henne.


Nu ska jag försöka hinna med lite bloggar innan damen ska upp. Jag ligger lixom efter lite vid det här laget…

Ha en fin dag!

9 kommentarer:

Maritha sa...

Vliken fin fredags morgon jag fick när du orkat med din blogg Nina!

Så skönt att du piggnat till, men visst var det bra att du fick se att det funkade med Göran också. Lurig hon är lilla fröken!

Hoppas det fungerar med pärmen så ni kan undvika låsningarna.

Ha det bra nu, jag har datorn med till stugan så jag kan läsa i helgen!

Kram Maritha

Anonym sa...

Super härligt att du är på banan igen nu när det är fredag och allt. Ja si de där barna är allt kluriga i bland, de frågar alltid den som först brukar säga ja till saker, hi, hi :-)
Skönt att det funkade bra med Göran också då kan du ju vara lugn om du blir sjuk igen. Håller tummarna att ni får igenom fler korttids timmar !
Ha en toppen helg !!! Kram Annika N

Mia sa...

Känner igen det där. Här hemma är det jag som är lite "veligare" så Viggo frågar alltid mig OCKSÅ av en händelse att jag kanske upphäver ett nej;) Konflikträdd, jag ??!! Nä...
Kul att du är på banan igen. Kram

tess sa...

Hej

Ja jag har alrbetat med scheman sedan vi fick hans diagnos ungefär sådant som du har. Det fungerar bra. Har lite olika kalendrar för byten i skolan osv så ja vi arbetar på detta sätt vi med.

Har lite brott så jag skriver mer sen

Okki sa...

Skönt att du har piggnat till.
Ingen hit att vara sjuk.
Hoppas ni får en skön helg.
Kram Okki

Ulla sa...

Hallå vännen!
Skönt att se att du är på banan igen och att det gick över ganska så fort!
önskar er en riktigt skön helg och en underbar ledighet i nästa vecka!
Tack för fina ord i bloggen också och det värmer men det vet du ju!
Stora kramen till dig Nina!
Ulla

tess sa...

Ja man måste ju de... det behöver itne vara mycket egen tid men de små stunderna där man fyller på med energi det är så viktigt.

//tess

Britt-Marie sa...

Vad skönt att höra att du mår bättre igen! Saknar ju dig här i cyberrymden!! :)
Skönt att det fungerar så bra mellan Göran och Sandra och det där med att pappor aldrig säger nej känner jag igen från min egen barndom hahaha. Kram!!

Photo by Maria sa...

Skönt att höra att du piggnat till nu..
Och härliga Sandra.. Klart hon vill bli mött av pappa Göran som aldrig säger nej ;-) Ha ha..

Ha nu en bra lördag..

Kram Mia