onsdag 24 mars 2010

Föreläsning

Sandra var lite lättretlig igår, men eftermiddagen funkade okay ändå. När jag stod och blåste håret på henne efter duschen så började jag skaka i hela kroppen och var tvungen att gå upp och få nåt i mig snabbt som sjutton.

Vi hade ätit soppa till lunch, jag vet inte om det var lite för lite. Hursomhelst så åt jag ett kokt ägg och sen kunde jag fortsätta med Sandra som snällt väntade tills jag kom tillbaks. Det är säkert inget farligt på nåt sätt, men det är väldigt obehagligt iaf.

Nåja, det går ju över lika fort som det kommer och jag mådde snart bra. Sandra var nog också hungrig för hon blev lugnare och gladare efter maten sen.

Idag måste väskorna packas, både korttidsväskan och ridväskan, men en liten prommis ska vi väl hinna också. Igår kom jag inte ut nåt eftersom jag hade fikagäst, så Göran tog en promenad själv, mellan regnskurarna. Idag har dom lovat sol igen, och det gör ju inget :)

I maj är vi bjudna på en föreläsning genom assistansbolaget men vi hade ju inte korttids just den dagen, förstås. Jag vet ju att dom har svårt att byta korttidsdagar om man inte är ute i väldigt god tid, eftersom det är ganska fullbokat och noga planerat. Men det gick! Och jag blev så glad! För det ger så mycket att vi kan gå både Göran och jag, så vi kan diskutera tillsammans sen. Det ska bli jätteroligt!

Dessutom är den säkert en bra föreläsning också, med Gunilla Gerland. Jag har varit på en föreläsning med henne förut, och hennes självbiografiska bok ”En riktig människa” var den första bok jag läste när Sandra fick sin diagnos. Den gav mig många aha-upplevelser och en större förståelse för Sandras beteende. Ni som inte vet vem hon är kan läsa mer genom att klicka på följande länkar:

Gunilla Gerland
En riktig människa

Precis när vi börjar hoppas, och tycker Åke verkar bättre i benet, så blir det värre igen :( Igår haltade han ordentligt två gånger på det andra bakbenet. Hans knän var ju ganska lika på röntgen, så det känns ju inte så bra att han verkar ha problem med det andra också nu. Jaja, vi kan inte göra mer än vi gör just nu, så vi fortsätter väl att hoppas, helt enkelt. Den 28:e mars är sista medicindagen och i mitten av april har han vilat i en månad, då vet vi om det blir operation. Håll gärna en liten tumme för honom.7 kommentarer:

Maritha sa...

Stackars lilla Åka, klart jag håller tummarna!

Vad bra att det löste sig så ni kan gå på föreläsningen båda två, ni behöver all peppning och stöd ni kan få.

Men lilla gumman du får inte hoppa över maten, det är säkert ditt blodsocker som faller när du mår dåligt.

Sköt om dig gumman!

Kram Maritha

Photo by Maria sa...

Jag har varit på en föreläsning med Gunilla Gerland.. Himla lärorikt att höra ngn som själv har diagnosen berätta hur hon upplevere olika saker i livet..

Stackars Åke :-(

Ha nu en bra dag, med sol hoppas jag..

Kram Mia

Mia sa...

Oj, du måste äta ordentligt vännen så du orkar ta hand om Sandra:)

Unknown sa...

Jag håller en tumme här kan du räkna med.
Att operera en stackars kise är ju inget man vill direkt!

Så skönt att det ordnade sig med korttids dagen.
Föreläsningar är guld värda att gå på! :)

Anonym sa...

Skönt att det ordnade sig med kortis det är värdefullt att få komma ut och träffa andra i liknande situation.
Klart att jag håller tummarna för Åke.
Nina glöm inte att äta ordentligt.
Ha en bra dag.
Kram
Agneta W

Britt-Marie sa...

Vad roligt att ni kunde komma iväg båda två. Håller med om att det alltid ger mycket mer om man kan gå båda två.
Som alltid håller jag tummarna för söta lilla Åke!! Kram

Anonym sa...

Ska hålla en tumme för Åke..Synd att det inte är bra med honom :-(
Kul för er att det ordnade sig med korttids så ni kan gå tillsammans och lyssna på föreläsningen !
Ja har också fått så ett par gånger och det gick också över med lite mat, men lite läbbigt är det.

Sköt om dej vännen !!! Kram Annika N