torsdag 25 mars 2010

Stackars "lilla" Åke

Igår morse nös Sandra när hon just skulle äta frukost. Det började blöda näsblod och hon blev arg och skulle inte äta mer. Men hon hämtade ett papper själv, innan jag hann dit med en fuktig trasa, och hon fick inget på kläderna (vilket är tur för hennes egen oros skull, inget annat) så hon lugnade sig fort och fick beröm av mig. Sen kunde hon fortsätta med frukosten! :) Skönt att hon blev lugn så fort och t.o.m. kunde äta!!! Det betyder att hon mår bra nu, för en sån sak kan förstöra en hel morgon.

När hon kom hem var hon skör först, men behövde på toa och sen var hon säkert törstig med, för efter toabesök och mellisfika kom solstrålen tillbaks och resten av eftermiddagen och kvällen funkade utan problem.

Jag hade lite fikabröd kvar sen min fikagäst i tisdags, så jag tänkte att vi kunde fika lite tillsammans, hela familjen, när Sandra kom hem. Det gör vi ju väldigt sällan. Sandra blev glad, men det spårade snabbt ur, så vi fick lämna henne ifred. Nåja, man måste ju testa ibland iaf, även fast det oftast inte går.

Ni kan tro att hon längtar till bollhavet idag! :) Hon har knappt inte pratat om nåt annat sen hon var där sist… Det ska ju bli bollhavet varannan vecka framöver, men nu när det är så nytt så blev det två gånger efter varandra, så hon kommer in i allt nytt ordentligt.

Ja, vi är ju snart lediga ända till söndag förmiddag, men jag ska ringa djursjukhuset innan vi planerar nånting här. Inte för att vi hade tänkt göra några större utflykter, men handling och prommis står väl kanske på programmet då, eller djursjukhuset, som sagt…

Han var riktigt dålig igår :( Haltade svårt på vänster bakben (trots att han får medicin och vilar för det högra bakbenets skull) Han gömmer sig helst under soffan och ligger där mest hela tiden. Det känns inget vidare, faktiskt. Men jag hoppas att vi inte behöver åka in för en ny undersökning, utan bara kan få veta om det blir operation och en tid för det isf. För undersökt honom har dom ju redan.


Jaja, ingen idé att sitta och fundera förrän vi vet mer. Behöver vi inte åka in med honom idag så åker vi och handlar, för det behövs. Då blir det storhandlingen. Den brukar vi ta när Sandra är på korttids, för det är då vi hinner i lugn och ro, och kan åka båda. Fint väder har dom lovat ett par dagar, så lite njuta sol ska vi väl hinna med oxå :)

Ha det så bra, alla läsare!

4 kommentarer:

Maritha sa...

Hoppas allt går bra med Åke och att han får hjälp.
Skönt att ni får ledigt och hinner göra allt som behövs. Bra om ni får fint väder också, här har det lovats snö hela helgen men då kanske vi får fint till Påsk istället.

Ha det bäst vännen!
Kram Maritha

Mia sa...

Hoppas att Åke klarar sig då! Här blir det storhandling idag också, kylen ekar tom. Tycker Sandra är duktig, som klarade sig ur näsblodsituationen. Viggo blöder ofta näsblod eftersom han far fram och slår sig. Att man är så känslig för förändringar om man har autism (inte alla förstår jag)att det blir rörigt tom med en spontanfika!? Måste vara skönt att ha bra rutiner då. Tur hon hamnade i er famil med er som föräldrar!

Photo by Maria sa...

En op verkar det ju bli för stackars Åke :-(

Ha nu en riktigt bra dag..

Kram Mia

tess sa...

Tusen tack.... de va en jätteskoj dag måste ja säga... Mer bilder finns nu... //Tess