måndag 29 mars 2010

Så är det vardag igen

När jag kom för att hämta Sandra på korttids igår fm, så hördes ett illtjut långt ut på gatan ”INTE BLÖDA NÄSBLOOOOOD” Så jag andades ett par extra gånger innan jag gick in, beredd på både näsblod, tårar och utbrott. Då satt där en solstråle! Så jag kunde inte riktigt hålla mig för skratt, snacka om snabb vändning!

Men gränsen mellan ledsen och glad är ju hårfin, och hon var säkert spänd och förväntansfull när hon väntade på att bli hämtad, så då kan det väl pendla snabbt. Näsblod var det inte heller, och resten av dagen var hon glad mest hela tiden.

Korttidspersonalen berättade att Sandra hade bestämt att det var Göran som skulle hämta, sen när hon såg mig hade hon blivit arg. Men, det gick ju över fort, som sagt. Förut blev hon alltid ledsen när vi kom, jag gissar att det blir för mycket känslor att hålla reda på.

I lördags hade hon följt med och köpt godis, tillsammans med en annan gäst och två personal. Hon hade sett påskägg och köpt ett sånt. Så stolt och glad hon var, och det lilla godis som var kvar i det, gjorde hon slut på när vi kom hem!

Ja, hon brukar inte äta så mycket godis, särskilt inte på en söndag och verkligen inte FÖRE maten, men vaddå?! Så klart hon fick äta när hon nu var så stolt över sitt egenköpta ägg! Och så roligt när hon får växa efter hennes förutsättningar :)


Men hon gillade inte suddgummi, sa hon. D.v.s. skumgodis… Dom fina papperblommorna hade hon gjort i skolan i fredags, en till pappa Göran och en till mig :)

Nu har hon ju fattat att påsken närmar sig, så nu börjar tjatet… Jag ska sätta upp det på tvåveckorsschemat idag, när hon är i skolan, så det blir tydligt.

Det känns nästan lite konstigt att det är måndag nu. Man blir lite förvirrad när det är korttids, och nu var vi ju lediga halva helgen.

Sandra har olika perioder då hon gillar att göra olika saker. Då gör hon nästan bara det, väldigt intensivt ett tag, sen byter hon och gör nåt annat väldigt intensivt ett tag… Ni som följt bloggen kanske minns att våra kataloger tog slut när Sandra hade en ”Klippa i kataloger-period” runt jul, tror jag det var. Klippa i kataloger brukar hon välja när hon har sköra perioder. Det är som hon får ro av att klippa, eller ibland riva papper ur katalogerna.


Nu är hon i en pusselperiod, så nu tar hon fram sina pussel så fort det blir tid över. Jag var tvungen att fota när hon lyckades att pussla ihop det här 100-bitarspusslet alldeles själv! Hon har visserligen andra pussel, med 125 bitar, som hon har klarat ett bra tag, men det här har ett sånt svårt motiv. Kolla på bitarna, dom ser ju likadana ut allihop, nästan!


Ha en skön måndag!

5 kommentarer:

Maritha sa...

Så stolt du kan vara över Sandra men glöm inte att ni har del i hennes utveckling och framgång.

Förstår att det blir virrigt med dagarna när ni har helg har vi vardag ibland.

Ha en jättebra dag vännen!

Kram Maritha

Annelie sa...

Naaaww,,, va duktig hon är tjejen.. :o))
När det gäller pusslet är jag klart impad..

Funktionshindret Sandra har,, är det så då att de blir kanonduktiga på vissa saker och har väldigt svårt för andra..??
Förlåt för min fråga, men tyvärr har jag inte alls nån erfarenhet av detta.

Gillar Sandra storhelgerna eller blir det endast ett kaos för henne då..??

Hur äré med er kissemisse..??

Hihi,, ja du skulle ha sett oss i lördags. När vi körde fulla kundvagnar till bussen. Men det mesta köpte vi ju vid boardershop.
Tur affärerna har gamla sprit/vin kartonger man kan ta flaskorna i.
Å sen när vi kom hem så kom en kompis och hämtade oss med sin bil.
Så, det gick mycké smidigare än vad vi trodde.

Ha nu en underbar påskvecka.. // Kram, Kram Annelie

Anonym sa...

Kan tro att Sandra var stolt av att handla själv, och vilka fina blommor hon fixat. Märker Sandra av att det försvunnit en hel timme ? Man blir ju själv lite trött då ! Vad duktigt att hon kan lägga pusslet själv, mycket är ju i samma färger.
Så fin blogg du gjort !

Ha en härlig måndag !!! Kram Annika N

Photo by Maria sa...

Vad duktigt av henne att kunna pussla ihop ett sånt pussel med så många lika bitar.. Bra gjort!!

Klart hon skulle äta upp godiset hon själv köpt även om det var innan mat ;-)

Kram Mia

Mia sa...

Du, det där skulle inte ens jag klarat.Hon är superduktig, verkligen. Viggo blev bättre än mig på pussel i treårsåldern. Vad skönt att hon är hemma nu då ! Kram