måndag 22 mars 2010

Ja det är vååååååreeen!!!

Men guuuuuvicketväääädeeer!!!!! Det var bara uuuuut som gällde när Sandra hade åkt imorse! Man hinner ju inte ut så värst mycket på helgerna, så då blir man extra glad när solen strålar och det bara är vååååår på en måndag!


Fotot är från när vi väntade på taxin imorse. Då var det lite kyligt, och ett par minusgrader. Men sen värmde solen så härligt och det började töa igen.

Det blev en härlig prommis förstås, och sen det vanliga inne. Lite städa, lite äta och en massa förbereda. Så nya schemabilder också. Det är ju ett litet pyssel, även om det inte direkt är jobbigt. Först fixa lagoma bilder i datorn, skriva ut, klippa ut, plasta in, klippa ut igen och så kardborre på alla. Å sen in i schemapärmen på rätt plats. Eller på veckoschemat på väggen.

Det är en del bilder som börjar gå sönder lite, så jag håller på att byta ut dom. Men det blir många bilder så jag tar lite i taget och börjar med dom akutaste. Det hann jag klart idag och det känns bra!

Sen var det ju den nya aktiviteten i skolan, bollhav, som måste ha en bild, och det är också fixat, från den bilden jag hade i förra inlägget. Det är jätteviktigt att ha med det på tvåveckorsschemat, eftersom det kommer att vara bollhav varannan vecka. Så Sandra har koll på läget, liksom :)

Idag bestämde vi oss för att stanna hemma i helgen när vi har korttids. Eller, helgen, förresten… torsdag till söndag fm. snarare. Känns helt okay, faktiskt. Skönt att vara hemma och hinna lite sånt vi inte hinner annars.

Ang. halkan och en kommentar jag fick på det, av ”Forellen”
Ja, broddar är bra, det tycker jag du ska testa iaf. Vi har haft det, men Sandra blir osäker av dom med, så nu har vi tagit bort dom och låter det vara så, om hon inte ber om dom igen.

Nu är det bara slappa kvar av den här rasten, så det får bli lite kaffe och dator den sista stunden innan Sandra kommer hem.

Ha det fint och hoppas solen skiner på er idag!

6 kommentarer:

Pernilla Be sa...

Åh, jag önskar att jag också hann jobba lite mer med Toves schemabilder. Just nu är det en misch-masch av inplastade bilder och handskrivna bilder, och sen skriver Tove egna bilder både i widgit och för hand på sånt som hon vill göra, som hon sätter fast på schemat hela tiden.

Vi har schemat mån-sön där vi fäster bilderna med häftmassa uppifrån och ner på ett inplastat A4 och sen sätter vi fast alla "överblivna" bilder med häftmassa på en gavelsida till en bokhylla. Ingen ordning alls, man får leta jättelänge efter just den bilden man vill ha.

Jag vill övergå till tvåveckorschema och jag tänker mig två A4 som fästs ihop i överkant så man kan vika över vecka 1 när det är vecka 2. Vi vill ha en "mobil" variant som vi kan ta med oss och sätta oss i soffan, ta med på resa etc. Jag vill även skriva veckans nummer, tex v 12 nu. Jag vill också ha plats för digitala klockslag på alla aktiviteter och det är nog värsta dilemmat. Var ska det få plats?

Jag behöver också en pärm med olika kategorier så det blir lättare att hitta de bilder man vill ha. Men häftmassa funkar bra istället för kardborreband.

mvh//pernilla

Bellan sa...

Hej!
Fin bild du tog i morse. Ser härligt ut med det vackra vädret. Här blir det nog en cykeltur med sonen strax när han kommer från skolan. Trots att det hänger nederbörd i luften...men man måste ju följa rutinen!

Måste tala om att du inspirerat mig till att ta tag i att göra bilder igen till ett veckoschema som vi har på kylskåpet till sonen. Behöver förnyas och struktureras lite.

Ha det gott!

Photo by Maria sa...

Vilket väder ni har haft.. Här har inte solen visat sig idag, ganska grått, men inget regn eller snö iaf och termometern har stått på plus.. Man får vara glad för det lilla ;-)

Att göra schema tar sin lilla tid, jag har ju gjort en del när jag jobbade på kortis innan och när jag jobbade med tjejen jag än i dag jobbar med så har det gjorts scheman med fast på annat sätt..

Var hemma och njut nu i helgen, kanske gå på restaurang och få lite lyx i tillvaron..

Ha en bra kväll nu..

Kram Mia

Okki sa...

Vi har oxå haft vårlikt väder i dag.
Blir ju så glad och pigg av det.
Kram Okki

Unknown sa...

Så skönt att kunna ägna en dag till bara bilder schema och strukturering. Måste själv ordna något bättre. Idag ligger alla bilder i en salig röra i en låda. Hmm..
Men det gäller ju att prioritera som sagt var!

Här nere i söder har solen lyst på en nästan klarblå himmel. Fåglarna kvittrar på morgonen, och snödropparna har kommit fram. Ja visst är det vår!

Anonym sa...

Skönt att ni med haft lite vår uppe hos er och sol. Du har hunnit med mycket, duktigt !
Sköt om dej !!! Kram Annika N