tisdag 23 mars 2010

Bara vanlig härlig vardag

Sandra kom hem väldigt tidigt igår och allt flöt på jättebra hela eftermiddagen. Strax efter halv fyra var vi redan klara med både mellis, medicin och badrutiner :) Så Sandra hann pussla en stund innan det var dags för middag. Go och glad var hon mest hela tiden och skörheten vi såg lite av i helgen var som bortblåst. Alltså berodde den säkert på att hon behövde till skolan, helt enkelt. Skönt!

Idag skulle Göran och jag åka till en grannort och promenixa lite, sen handla det nödvändigaste på en gång. Men så hörde en kompis av sig, så Göran får åka själv medan vi tänkte fika och babbla bort nån timme. Det var evigheter sen, så det är verkligen dags! Ska bli kul att träffa henne igen. Man kan tro att vi bor långt från varandra, eller så… men det kan vi inte direkt skylla på eftersom vi bor på gångavstånd!

Om jag hinner sen så ska korttidsväskan och ridväskan packas, men jag har imorgon på mig också. På torsdag är det ju korttids och på fredag är det ridning, så allt måste med.

Jag fick tips av Nattmia, att vi skulle passa på att gå på restaurang när vi är lediga. Ja, vi har pratat om det rätt länge nu. Det är bara det att vi bor lite tokigt för att det skulle funka. Vi har runt fyra mil till nåt ställe vi kan tänka oss att gå ut en kväll på. Och bussarna slutar gå vid sextiden… Så antingen får vi ta taxi, vilket är uteslutet, ekonomiskt sett, eller så får vi ta bilen och då kan en av oss inte dricka vin.

Så om vi ska gå ut en kväll och tycka det är mysigt, så blir det hotell. Och det är inte heller aktuellt just nu, ekonomiskt sett, men det är så vi brukar göra för att kunna gå ut och äta nån gång. Ja, eller husbilen, förstås. På nån camping med gångavstånd till nåt ställe. Och det var väl det vi hade tänkt isf, men skippar det nu. Dels för ekonomins skull, men också för Åkes skull, eftersom han ska ha medicin varje dag och vi inte vill lämna dom själva så länge när dom måste passas. Men gott att äta och dricka blir det iallafall, här hemma :)

Vi sa det igår, Göran och jag, att nu har Åke inte haltat på ett par dagar igen. Men nu, när jag gav dom mat här på morgonen, så haltade han igen. Men visst verkar det bättre och vi hoppas fortfarande att medicin och vila ska räcka för att få honom bra. Han är mycket försiktigare nu än han har varit tidigare. Han låter bli att hoppa upp om det är högt och han leker bara korta stunder med brorsan, så troligtvis har han ont, stackaren.


Jag önskar er en fin dag, allesammans!

7 kommentarer:

Maritha sa...

Hann inte läsa din blogg igår och nu fanns det ju tre att läsa!
Javisst är det härligt när solen lyser på våra bleka näsor och jag har också börjat se lite asfalt på gångbanorna, HÄRLIGT!

Vilken glädje i Sandras ögon när hon är i bollhavet!

Ha en bra dag vännen!

Kram Maritha

Photo by Maria sa...

Blir lite fnissig här när jag läser.. Vad man kan se olika på mysighet.. Vi åker ju gärna tre mil bort (lite tråkiga restauranger här i byn) om vi vill gå på restaurang, jag kör alltid.. Jag gillar med att ta ett glas vin men tycker det är lika mysigt att gå ut och äta utan vinet :-D Och vi går absolut inte ofta ut och äter..

Ha nu en bra dag och ha så mysigt med kompisen..

Kram Mia

Mia sa...

Känner igen det där med att gå ut och äta. Det är flera mil in till stan och vi kan i ofs ta busss+tunnelbana men det blir så baltigt. Men vi brukar göra något ett par gånger på sommaren, typ någon konsert eller middag. Men man kan äta gott hemma också med gott vin;)

Anonym sa...

Ja det är inte lätt när man bor på landet och vill gå på restaurang, det blir alltid att någon får köra. Men här har de börjat med sena bussar men det är väldigt hopp emellan, en går hem 22 och nästa 1:30. Ja ni får ha lite mys därhemma nu när Åke är dålig. Skönt att det verkar gå framåt med honom.
Ha en härlig tisdag och hoppas ni har bättre väder en här, grått och regnigt :-( Kramiz !!! Annika N

Bloggande 4barnsmamma sa...

Och så söta kisen:)!

Britt-Marie sa...

Va roligt att höra att Sandra tycker så bra om sin skola och att den gör henne så glad. Kanske hade Åke lite mer ont i benet för att det var morgon och han var stel?? I vilket fall så håller jag tummarna för att det snart blir bättre. kram

Patricia sa...

Härligt att Sandra var så piggelin igen..tänk va lite skolgång kan göra.. =)

Skönt med kortis och synd ni inte har några mysiga restauranger där hemikring. Jag äter nog hellre hemma än åker bort på restaurang, vet inte varför men är väl lite bekväm, skönare hemma i lugn o ro och alkoholen klarar jag mig utan.. =)

Hoppas ni får en skön kortis med mys hemma, och hoppas Åke kraker snart blir bra, lilla stackaren... =)

Kram Kram
Patricia