torsdag 4 mars 2010

Lite om ditten o datten

Igår slapp vi skotta snö, minsann. Tur det för jag var öm i hela kroppen! Däremot passade vi på att ta en prommis i solskenet innan vi handlade. Sen fick Göran med sig fel program ”vad det nu heter” till nåt trav ”vad det nu är” så då tog vi en prommis till :)

Skörheten som satt i till igår morse var borta när Sandra kom hem efter skolan igår. Hela eftermiddagen och kvällen flöt på utan några som helst problem. Annars var vi förberedda på att det skulle behövas en ledig dag som idag, men det kommer att bli skola för Sandra och rast för mig idag med. Skönt!

Strax innan Sandra kom hem igår, ringde dom från tandläkaren och undrade om jag hade tid att komma på ett återbud som idag klockan nio. Det var snabba papper och helt oförberett. Ja tack, sa jag, här hinner man inte bli nervös! :) Gillar ju inte att gå dit, precis…

Då sa hon tröstande att eftersom jag har så fina tänder så behöver jag bara träffa tandläkaren vart tredje år, så nu var det tandhygienisten som skulle göra en undersökning. Fast för mig är det ingen större skillnad, dom gör ju samma saker. Nåja, det är okay! Jag gillar det inte, men gör det, liksom… Hoppas tänderna fortfarande är fina så jag inte behöver gå dit igen på ett tag!

Däremot har jag fått väldiga problem med ilningar sen vi bytte tandkräm :( Vi har haft Sensodyne och den är bra, men så började Apoteket med ett eget märke som var betydligt billigare och eftersom det fanns en sort som också var mot ilningar så tänkte vi att det var ju kanon, med tanke på priset. Ångrar det nu! Jag kan knappt äta kallt längre. Det ilar om jag bara tar en tugga i ett äpple, eller dricker ett glas vatten! Har du problem med ilningar, köp INTE Apotekets tandkräm mot ilningar!

Nåja, det ordnar sig, jag får väl tugga med framtänderna ;) Klockan nio är iaf en perfekt tid, för då hinner jag lagom fixa mig när Sandra har kommit iväg.

På eftermiddagen ska jag åka till skolan på föräldrasamtal, så då får Göran ta emot Sandra när hon kommer hem. För enkelhetens skull skippar vi medicin och badrutiner då, så det inte strular till sig när Göran är själv. Göran fixar det säkert, men Sandra är van med mig och det är så känsligt för henne det där. Bättre att dom får ha en mysig eftermiddag istället.

Sandra kommer att bli jätteglad när dom berättar det i skolan, hon älskar att vara själv med sin pappa :) Eller så älskar hon att slippa mig ett tag, haha! Pappa leker ju mer, medan jag gör måstena, ja, ni vet hur det är ;)

Vi har valt att inte berätta det för henne än, eftersom hon blir så glad att det kan förstöra hela skoldagen. Så sånt brukar dom få berätta i skolan så sent som möjligt. Nu har Sandra mognat en hel del även på det området. Vi kan förbereda henne mer och mer på saker som ska hända. Hon t.o.m. behöver det ibland nu.

Det är bra, för förut hade vi jämt å göra att hålla saker ”hemliga” in i det sista. Sandra blev sjuk om hon fick veta vissa saker för tidigt, eftersom hon fick sådana förväntningar och hann stressa upp sig så mycket. Det beror lite på vad det är. Är det saker som hon vet ska komma, då behöver hon veta exakt när och på vilket sätt. Men andra saker som vi har planerat, och som Sandra inte har känt till, dom har varit bättre att berätta precis innan. Resor t.ex. Så vi har fått packa och förbereda sånt i smyg…

Ojdå, nu blev det full fart här, plötsligt. Bäst att avsluta med andra ord :) Ha en kanonfin dag, alla läsare!

7 kommentarer:

Mia sa...

Vad roligt för Sandra , lite pappamys är bra! Tänk att reklamen stämmer ibland i allafall(Sensodyne). Lycka till, kram

Photo by Maria sa...

Sensodyne är bäst vad det gäller ilningar, Lite dyr men bra..

Tror att Sandra blir så glad över att slippa dig ;-) Nä då hon tycker nog bara om att få rå om pappa själv lite..

Ha nu en bra dag..

Kram Mia

Patricia sa...

Skönt att hon piggnade till o kunde gå till skolan idag med, så du kunde åka till tandläkaren.. hi hi
Håller med, det är inte kul men ett måste som bara är att acceptera.. =)

Ha en bra dag!!!
kram patricia

Annelei Lorentzon sa...

Läste du rätt på tandkrämen? Det kanske står,"Tandkrämen för dig som vill ha ilningar" Kram

Mona sa...

Hoppas det går bra på föräldrasamtalet. O härligt att Sandra gillar att få egentid med pappa. KRAM

Anonym sa...

Jag gillar inte hellre att gå till tandläkaren precis men det är ett måste, och så blir det så dyrt :-( Det borde vara lika bra tandkrämer, för annars är det ju ingen idé att byta. Annars tycker jag de har bra grejor på Apoteket. Härligt med en Pappadag för Sandra ! Ha en toppenkväll !!! Kram Annika N

Maritha sa...

Jag har också Sensodyn och min hygienist säger att jag ska hålla kvar vi den. Nu när du berättar så blir jag ännu mer säker.
Bra att hon var pigg så hon fick gå till skolan och du fick rast!

Må så gott govännen!
Kram Maritha