tisdag 11 maj 2010

Det förklarar saken!

Sandra somnade om igår morse, tror aldrig det har hänt förut. Men hon vaknade iaf på andra väckningen, lagom trött och grinig. Vem är inte det när man blir väckt för tidigt?!

När hon sen kom hem från skolan var hon förkyld! Så nu blir hon hemma resten av veckan, arg som ett bi, eftersom det var den där utflykten på vita dagen (onsdag) som hon får göra en gång i månaden när dom övriga eleverna är på en större utflykt.

Men det är ju inte mycket att göra åt den saken. Är man sjuk så är man, och ilskan gick ju över efter ett tag :) Vi får väl roa oss bäst vi kan här hemma. Igår kväll hade hon feber så hon lär väl inte orka så mycket än. Jag är mest glad över att hon har sovit hela natten.

Med Åke är det väl sisådär. Han drack själv igår och det var ju toppen! Men han har ont i benet och vill inte gärna gå. Det är inte helt lätt att träna en katts ben när han bara lägger sig ner, liksom… Sen tycker vi att han är rätt slö så vi hoppas att han snart blir lite piggare.

Göran ringde iaf till sjukhuset igår, för att be om en senare tid när det är återbesök den 21:a. Så vi fick tid 10.30 istället för 8.00 vilket innebär att Sandra hinner iväg och jag kan följa med. Det kändes viktigt eftersom det är lite rehabilitering och eftersom det är mest jag som pysslar om. Då vill jag vara med, så jag vet vad och hur jag ska göra, liksom.

Visst hade vi kunnat byta, men dels är det bra om vi båda är med och får information om rehabiliteringen fast den största anledningen är ju att Sandra blir orolig om vi ändrar morgonrutinerna. Det skulle vara bra om man kunde klona sig ibland…

Igår masserade jag Åke lite, lite och jätteförsiktigt. Dels för att jag inte kan riktigt och dels för att Åke inte är van att bli masserad. Men han jamade när jag kom för nära bakbenet, så jag slutade. Känner mig lite osäker och vill inte göra fel, liksom. Jag hoppas dom kan visa oss hur man ska göra.

Nåja, nog om vår sjukstuga ;) Tack snälla Britt-Marie för tipset om CDON. Jag har nu beställt tre Bananer i pyjamas-filmer :) Jag som letat så, även på nätet… fast det var ju ett tag sen, förstås. Sandra kommer att bli jätteglad! Men hon får inte alla på en gång, det skulle bara stressa henne. En får hon ju förstås, sen spar vi dom andra till lämpliga tillfällen.

Sandra sover än och hon får så klart sova tills hon vaknar. Då gissar jag att det bara blir flytt med täcke och kudde till tv-soffan. Feber brukar få henne att kräkas så därför är jag extra glad att jag fick sova inatt. Sov rekordlänge (8 tim!) eftersom jag la mig tidigt, och det var skönt för igår natt blev det bara fyra timmar. Det är iofs ingen ovanlighet men det hade varit jobbigt med en vaknatt inatt :)

Nu önskar jag er en skön tisdag!
Hoppas solen skiner hos er med!




7 kommentarer:

Maritha sa...

Godmorgon Nina, så synda tt det skulle komma en förkylning mitt i allt annat ni pysslar med.

Vad kul att du fick tag i filemrna, min son gillade också dessa.

Här är det ingen sol idag men till helgen är det lovat fint och då är jag ledig!

Ha en bra dag min vän!

Kram Maritha

Mona sa...

Då ska jag genast leta upp ett krya på dej kort o skicka till lilla damen. KRAM

Mia sa...

Hoppas hon kryar på sig lilla gumman!
Ja det går mycket baciller fram och tillbaka tyvärr. Hos oss skiner solen i alla fall:-)
Kram

Patricia sa...

Skönt att ni fick sova i natt, hoppas Sandra mår bättre idag och är pigg o glad när hon kommer igång.

Va kul att du hittat filmerna, de har du pratat om för länge sen minns jag... =)

Men stackars Åke, hoppas han blir bättre snart, det är inte kul med sjuka djur.. =(

Hoppas ni får en bra dag!
Kram Patricia

Photo by Maria sa...

Lilla Sandra.. Inte undra på att hon somnade om, sjukan satt nog redan i kroppen..
Klart hon blev arg, vem skulle inte bli det om man inte fick gå på rolig utflykt, men skönt att det gick över..

Stackars lille Åke.. Men snart är han nog bättre skall du se..

Krya nu på de två sjuklingarna..

Kram Mia

Anonym sa...

Vilken tur att du hittade favoritfilmerna :-) Hoppas både Sandra och Åke kryar på sig så allt är som vanligt. Synd hon missar utflykten.
Håller tummarna på att det blir en lugn natt så ni får sova. Kramellikram Annika

Mib sa...

Hej! Hoppas dom snart blir friska både kissen och Sandra.

Förstår också att du har fullt upp med den lille kissen med tratten också.

Vilken fin skoaffär förresten på pappret som Sandra gjort.

Och snitsigt schema i kontaktboken.

Funderar på det där med vad det beror på. Jag håller med dig att det ofta kan sitta i generna. Ibland tror då folk att föräldrarna absolut också har det i någon form men det är inte säkert utan det kan ligga längre bak i släkten eller nån faster eller moster eller kusin eller så där.
Tjabolina fick en kort kort syrebrist när hon föddes, men vi har även personer i släkten med liknande funktionsnedsättningar. Min pappa till exempel har bergis Asperger och Mr Johnsson har en kusin med utvecklingsstörning fast troligen även autism dock ej diagnosticerad i dagsläget, min ena syster har barn med borderline och social fobi, vilket också kan vara lite besläktat på något vis.

Ja som du säkert märker så var det ett tag sen jag var här så nu läser jag ikapp och kommenterar allt i ett och samma inlägg här... Hoppas det är ok. Jag tycker jättemycket om din blogg, men har inte hunnit med riktigt på ett tag. Ska försöka titta in oftare för den är verkligen så bra!
Kram från Mib!