måndag 31 maj 2010

Sommar sommar :)

Det känns nästan lite skönt att det blev som det blev med Åke. Inte att han blev sjuk och dog, förstås, men att vi slapp ta beslutet. För igår var det jobbigt och jag hade ångrat mig om beslutet hade varit vårt. Igår mindes jag vår friska, goa Åke. Men nu fanns det liksom inget alternativ, och det känns skönt för mitt samvete. Jag saknar honom!

Nåja, vi hade väl en ganska mysig dag ändå, även om jag kände mig lite lättretlig och småledsen mellan varven. Solen sken och vi var ute hela fm. Rensade ogräs och pysslade lite.


Det var fasligt vad det har växt! Inte bara ogräs :) Pionen kommer att bli lika fin i år som förra åren och tänk, vi som hade tänkt slänga den för att den aldrig blommade!


Riddarsporrarna är också på god väg och dom brukar vara fina hela sommaren.


För två år sen köpte vi en ädelsyren för ett presentkort vi fick av mycket goda vänner. I år kommer det tre klasar på den, så den verkar ha klarat sig. Det är min absoluta favvis!


Och jordgubbar får vi nog njuta av i sommar med, ser det ut som. Men jag undrar om dom hinner bli klara till midsommar…


Å andra sidan spelar det ingen roll, dom är lika goda för det! :)


Sune var med ute hela tiden och vi bestämde oss för att grilla kycklingen istället för att jag skulle gå in i köket och ställa mig.


Potatisgratäng hade vi kvar sen dagen innan så den var ju bara att köra in i ugnen medan kycklingen blev klar. Gott var det och mysigt hade vi. Kom på att det ju var mors dag oxå, så vi unnade oss både vin och coca cola, dagen till ära.


Sen in å fixa med medicin och bad för Sandras del. När det sen var dags för dusch så fanns det inget varmvatten.

Det var bara å klä på oduschad, strul å utbrott. Fast det var nog snarare jag som fick ett utbrott… Senare sa Sandra att mamma blev arg och sa faan… Hm! Okay, bara att erkänna och be om ursäkt, för det var ju inget vidare fint sagt av mig!

Hursomhelst så fanns det visst varmvatten, men inte i duschen. Det var termostaten som var paj! Men vi byggde lego en stund, som jag hade lovat, och sen blev det dusch i badkaret istället. Vilket är lite knöligt, eftersom Sandra vill stå när jag tvättar hennes hår, och hon börjar bli lång, tjejen. Men i nödfall så går det, och mina kläder torkade ju fort i värmen ;)

Göran kollade på kranen sen och fick den att funka igen. Vi hoppas att den bara kärvade lite, för en ny, likadan kran har vi inte lust att kosta på just nu, efter Åkes sjukhusräkning. En sån kran kostar i runda slängar 2000:- och dom pengarna behöver vi till roligare saker när det snart är sommarlov! Jaja, det ordnar sig alltid på nåt sätt, och ordnar det sig inte så löser det sig ändå!

Ha en härlig måndag!

10 kommentarer:

Mona sa...

Nu håller jag tummarna allt jag kan för att livet för er ska vara lugnt, det behöver ni. O visst är det skönt med en händig karl. O Sandra, jag började gråta där jag sitter så långt från dej. Hon är ju så fin! Lilla stora gumman.
Många kramar Mona

Patricia sa...

Ja visst är det skönt att slippa ta beslutet om avlivning själv, hur tråkigt det än är att ta bort de små vännerna, men huvudsaken de får det så bra de kan, det är ju viktigast och nu har åke det lugnt o skönt i katthimlen... =)

Vilken tur du har som har en duktig hjälpreda...ogräs rensning tillhör inte min favoritsysselsättning... =)

Men det var ju typiskt att kranen skulle krångla precis just då... ha ha...ja ja, det gick ju bra ändå trots DITT utbrott... hi hi.

Ha en skön dag!!
Kram Patricia

Mia sa...

Fin trädgård ni har:-) Start blommar det för fullt. Hoppas du känner dig gladare idag.Vi har alla dagar som är upp och ned. Och såklart du saknar Åke. Kram

Rosie sa...

Det är tufft att ta ett beslut som leder till att man inte får träffa dom fyrbenta igen, det är ändå en familjemedlem. Har tagit beslut på fyra hundar som vi haft och när känslorna lagt sig känns det "bra", dom har ju ett hundvärde precis som vi ett människovärde och vi kan då ta ett beslut så dom slipper lida. Det får ju bara inte missbrukas. Vi får minnas alla fina stunder vi haft Många Kramar till dig Nina

Pernilla Be sa...

Vilka härliga bilder! Det verkar som ni hade en superfin Mors dag!

Det var absolut tur i oturen att det blev som det blev med Åke. Det är ett svårt beslut att fatta om katten "bara" är lite sjuk, man hoppas hela tiden på en förbättring.

Min mamma har haft två katter genom åren och bägge gångerna önskade hon att hon fattade beslutet tidigare, för mot slutet led de verkligen. Som kattägare blundar man för det onda och vill bara se det friska. Men nu hade ni inget val och det var nog skönt för alla parter.

kram//pernilla

Anonym sa...

Vilka härliga somriga bilder och så mysigt det ser ut som ni hade...härligt :-) ni behöver lite glädje och mys nu.

Sköt om er !!! Massor av kramar Annika

Bellan sa...

Vilken mysig dag ni verkar ha haft ute i trädgården. Och jag tycker det är läkande för själen att påta i landen, kanske du känner liknande i sorgen just nu.
Det såg ut som ni hade en god och mysig middag!

Hoppas kranen funkar så ni slipper utgiften sen. Vi håller också på att rädda några tusenlappar, få se om vi lyckas. Spektaklet om sonens glasögon har jag skrivit om i mitt senaste inlägg...Man får vara med om mycket i diagnoslandet...

Ha det gott! KRAMISAR till er!

Photo by Maria sa...

Åh vilket härligt väder ni hade igår.. Här har de lovat bättring till slutet av veckan så jag hoppas att det blir så..

Jag förstår vad du menar med att ni slapp ta beslutet själva om Åke, alltid ett svårt beslut hur det än är..

Duktiga Sandra som hjälpte till att rensa ogräs :-)

Hmm.. Men mamma Nina då, inte svor du väl ;-) Men du... förstår.. lätt att komma ett sånt ord när man blir irriterad..
Hoppas nu termostaten funkar lääääänge till..

Kram Mia

Maritha sa...

Vilken skön Mors dag ni fick i er fina trädgård.

Visst var det bra att ni slapp ta beslutet med Åke och det var nog så bra för honom.

Hoppas inget mer går sönder, ofta kommer de tråkiga utgifterna i stim hos oss.

Ha det jättebra min vän!

Kram Maritha

Mib sa...

Hej Nina! Jag sitter här och kollar alla dina fina bilder på Åke när han var liten och gråter en smula. Kramar om dig.
Sen tittar jag på alla andra fina bilder du har och så läser jag om Sandra och duschen och ditt utbrott och känner mig så himla träffad!!! För jag har ju insett att när jag skrev på min blogg om att det var utbrott runt maten igår så var det nog faktiskt mest jag som hade utbrott... om jag ska vara ärlig... fast det kanske man inte alltid behöver va... ;-)
Stor kram på dej. Hoppas det löser sig med duschgrejset och att det inte blir så himla dyrt.
Hälsningar Mib.