tisdag 18 maj 2010

Härliga sommarvärme

Jag passade på att packa korttidsväskan när Sandra hade åkt till skolan, igår morse.


Man vet ju inte om hon orkar hela veckan å Göran ska ju iväg ett par dar, så det kändes skönast att ha det gjort.

Fast det är ju lite svårt att packa rätt kläder när man inte vet vilket väder det tänker bli. Jag har nog ändå, med att klä Sandra lagom på morgnarna. Så ofta som det är kyligt när vi väntar på taxin och sommarvärme frampå dagen sen. Och man kan ju inte skicka med hela garderoben till korttids...

Igår hade Sandra en alldeles för tjock tröja på sig, och sen kom högsommaren, plötsligt. Hon som är så känslig för värme… Det gäller att komma ihåg att skicka med tunnare kläder som ombyte och det gäller att alla vet om det så hon får byta när det blir varmt. Hon fixar nämligen inte det där med lagom kläder själv.

Nåja, damen verkar må bra nu iaf och igår hade funkat bra mest hela dan. Det var en pigg och glad tjej som kom hem efter skoldagens slut. (Om än lite svettig…) Inga problem med nånting, vilken skillnad det är när hon mår bra och liksom är lugn hela hon :)

Göran pysslade med husbilen igår. Vi har ju ett utrymme bak där man kan packa grejor eller ha cyklar och så, och det är alldeles perfekt för katterna att vara i på nätterna och när vi lämnar dom själva. Eller när dom bara vill ha lite ro och inte vill vara ute i sele. Det finns både lyse, ventilation och värme där. Bilderna är från i somras.


Nätet har vi för att kunna ha dörren öppen när katterna är inne. Är vi vid husbilen så får dom själva välja om dom vill vara där eller ute i sele. Det är Åke som klättrar :)

Det finns en ”hylla” där bak, här är det Sune som ligger på den och där brukar vi ha matskålarna.


Men Åke får inte hoppa. Det får inte finnas nånting alls för honom att hoppa upp på, så Göran fixade ett nytt golv igår, ovanpå hyllan, som går lätt att ta bort igen när det inte behövs mer. Elsladden kommer ju inte att vara där sen...


Vi måste dela på katterna när dom ska vara själva, och på nätterna, och eftersom Åke inte får ha några möbler så blir det han som får vara bak och Sune inne i husbilen och det går ju bra på nätterna så länge inte Sandra är med.

Det vore ju toppen om det här härliga sommarvädret ville stanna över helgen nu när vi är långlediga och har tid att njuta av det. Men det blir som det blir och njuta av ledigheten kommer vi att göra hursomhelst :)

9 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Såg nyss på vädret på Nyhetsmorgon.. Där sa de att man skulle ta vara på värmen för det kommer in ett lågtryck till helgen :-( Och vi som bara haft lågtryck men skall få liiiite liiite varmare idag...

Bra lösning ni gjort för katterna i husbilen.. Smart!!

Ha nu en bra dag..

Kram Mia

Anonym sa...

Hej Nina o familjen!
Ni har lösningar på allt verkar det som t o m för katterna. Beundransvärt. Skönt att ni har kryat på er igen.

Trogne läsaren
PS. Jag heter Iris

Mia sa...

Vilken lyx för katterna. Ja hoppas värmen håller i sig. Kram

Unknown sa...

Så fiffiga lösningar. :)
Håller tummarna att vädret blir fint!

Här nere har det mest varit grått och kallt.
Men nu i morse kände jag solen började värma!

Kramar om!

Bellan sa...

Vad duktiga ni är som kommer på så bra grejer så det funkar för både Sandra och katterna. Här på din blogg får man lite tips emellanåt.

Ha det gott i det vackra vädret!
KRAMIS!

Mamman sa...

Hej!
Otroligt bra lösning för katterna! Vår katt Zlatan är ju utekatt men jag börjar fundera på alternativa lösningar. Han har råkat illa ut den senaste veckan nämligen. Han har blivit attackerad av en annan katt som jag tror är förvildad och igår blev han ännu en gång alldeles sönderriven. Såren har blivit bölder och idag ska vi till veterinären eftersom jag tror han behöver penicillin. Känns inte som om vi vill släppa ut honom på samma sätt längre. Har funderat på att göra en jättestor inhägnad på tomten och altanen istället.

Det där med att inte kunna anpassa kläderna efter temperaturen känner jag så väl igen. Bus har gått ut i t-shirt hela kalla våren och nu när det äntligen kommit värme så har han både jacka och långärmad tröja. *suck*

Ha det bra!

kram!

Anonym sa...

Härlig bild på klättrande Åke ! Ja det där med kläderna är ju inte lätt för oss heller, ena dagen är det höstlikt nästa vårvärme. Vi håller väl tummarna på att värmen stannar och vi med får lite av den varan :-) Ha det så gott !!! Kram Annika

Mona sa...

Ni är ju så otroligt uppfinningsrika. Gör mej så glad att ni i nästan alla situationer ser möjligheter o löser dem istället för alternativet. KRAM o NI ÄR BARA BÄST!!!!

Patricia sa...

Ja nu är det inte lätt att klä sig...lite småkyligt på morrnarna och jättevarmt och kvavt på dagen som idag...höll på att svettas ihjäl fast jag bara hade linne o luvtröja när jag gick till jobbet 9.30... Men skönt att vi fått värme igen... =)

Ja det är verkligen perfekt det där utrymmet bak i husbilen, som gjort för Kattisar... =)

Hoppas på fint väder till helgen...speciellt för er skull!!
Kram Patricia