måndag 10 maj 2010

Okay...

Vet inte vad jag ska skylla på, men nu vet jag iaf att det är måndag idag! Tack Maritha :)


Igår var en betydligt lugnare dag, tackochlov! Söndagar brukar vara lugnare än lördagar, så det var väl som det ska iofs, fast Åke mår lite, lite bättre och jag behöver inte tvinga i honom maten längre. Men matas vill han fortfarande, så det är bara att mata. Ja, annars får han inte i sig nåt, nämligen. Men aptiten börjar återvända och det känns bra.

Däremot verkar han ha mer ont i benet och kanske börjar plåstrets effekt att avta?! Vi ska ju ta bort det imorgon, så det är kanske inte så mycket smärtlindring kvar i det längre... Vi får väl se hur det utvecklar sig, för om det inte blir bättre så skulle vi ringa. Bara att träna på och kolla läget, med andra ord.

Det funkade bättre med Sandra också och hon var lugnare igår. Skönt det! Sune äter fortfarande dåligt, men käkar iaf och blir glad om han får lite burkmat istället för torrfoder. Så det får han lite mer nu än i vanliga fall.

Mia-Marie skrev i en kommentar att det kan bero på en slags depression, och ja, det kan det mycket väl. Iaf märks en oro hos båda katterna när livet inte är som det brukar. Dom är ju vana att vara tillsammans jämt. Det rättar nog till sig så småningom.


Bilden är tagen i vintras.

Göran och Sandra var ute en sväng på fm igår, i övrigt gjorde vi inte så mycket mer än att pyssla om katter och det vanliga, som vi brukar göra. Vi orkade inte…

Mia undrade vad Sandra tycker om att se för nåt på tv och när det gäller tv-program så är det mest Bolibompa som gäller. Det tillhör kvällsrutinerna för henne. Favvo-programen är, förutom själva Bolibompa då (hon gillar programledarna mer än filmerna, tror jag) ”Hotell Kantarell” och ”Cirkuskiosken” Hon gillar när det är ”dockor” typ ”gosedjur” och är inte så förtjust i tecknat. Hon gillar också ”dokumentärer” där dom filmar barn ur verkliga livet.

Det får inte bli för mycket fantasi, då blir hon bara förvirrad. Därför sitter jag alltid med henne när hon ser tv-program, så jag kan förtydliga om det händer nåt som oroar eller förvirrar.

På lediga dagar ser hon gärna film i perioder, och då är favvisarna Astrid Lindgren-filmer, ”Fifi och blomsterfröna” ”Anki & Pytte” och våra egna filmade filmer, från när hon var liten eller från skolan. Eller en film som vår goa vän Mona har filmat in till Sandra, som handlar om Mona och hennes familj.

Hon hade en favvo när hon var liten, nämligen ”Bananer i pyjamas” och den såg hon så mycket så den gick sönder tillslut. Nu går det inte att få tag på nån ”Bananer i pyjamas-film” längre, tyvärr. Jag tror att hon fortfarande skulle älska dom.

Nu ska jag hålla mig till rätt dag och önska er en fin MÅNDAG! :)

7 kommentarer:

Maritha sa...

Godmorgon govännen, ja det är måndag idag och sååååå skönt att vara ledig. Trivs så bra på mitt jobb men visst känns det i kroppen med våra långa helgturer.

Vad skönt att Åke verkar bli piggare den lille stackaren men han blir väl skött av er.

Ha nu en fin måndag goa Nina!

Kram Maritha

Britt-Marie sa...

Hej! Klart du kan få tag i bananer i pyjamas...gå in på cdon.com och sök, de har iallafall 20 filmer med dem. Synd, hade du skrivit detta för någon månad sedan så hade du kunnat få flera av mig för vi slängde våra efter en rensning då. Barnen här har också älskat bananerna....och teletubbies :) Kram

jeannette sa...

Hej vännen
Länge sedan jag var här. skönt att alla mår bättre men gud vad du kämpar på. Ha en bra vecka styrke kramar i massor. Jag själv blir trött av att titta ut genom fönstret, var blir värmen av. kram kram

Mia sa...

Ha ha, bananer i pyjamas, den gillade Viggo oxå:-)

Mona sa...

Då får jag väl fixa en film till framöver då! KRAMAR

Okki sa...

Hoppas ni har haft en fin måndag så här långt. Här skiner solen och man blir genast glad!
Kram Okki

Anonym sa...

Skönt att Åke är på bättrings vägen, och att ni fick en lugnare söndag.
Ha det så gott !!! Kram Annika