tisdag 4 maj 2010

Oh, vad det ordnar sig :)

Vad gulliga dom är att fixa å dona på korttids. Det fanns ju ingen plats för Sandra imorgon, så här i sista stund, men däremot gick det bra att vi lämnar henne på torsdag kl. 06.20 och hon får äta frukost där innan taxin kör henne till skolan. Vad toppen! Då kan vi åka med Åke i lugn och ro och Sandra kommer hem igen efter skolan på fredag.

Hur Sandra fixar att bli lämnad på morgonen sådär, har vi ingen aning om, för det har vi aldrig testat. Men med ordentlig förberedelse tror vi det ska gå bra. Vi kommer inte att säga nånting om det till Sandra förrän på morgonen, för annars blir det bara onödigt funderande och oro innan vi kommer så långt.

Jag har redan förberett ett bildschema på hur morgonen kommer att se ut, med fritids och vem som möter där, frukost och sen taxi till skolan. Sen är det ju det vanliga korttidsschemat också, som jag gör i ordning varje gång det är korttids. Det är bara ett foto på dom aktuella dagarna i tvåveckorsschemat, så Sandra kan se vilka dagar det är korttids, vilken personal det är på respektive dagar och när hon ska hem igen.


Jag redigerar fotot så bara dom dagarna det gäller är med, i det här fallet torsdag och fredag, sen klistrar jag in bilden i Sandras kontaktbok så hon kan titta på den när hon behöver det.

Morgonbilderna på torsdagen satte jag bara dit för fotots skull, sen tog jag bort dom igen, för Sandra vet ju inget än. Och på Sandras foto har jag förstås inte kladdat över personalen…

Det blev varken dammsugare eller motion av igår, så jag får väl göra ett ryck idag då… Göran jobbade klart och blev ledig idag, så vi får väl försöka hinna med en liten prommis under dagen, om han nu kan gå med sitt knä idag…

Sandras skörhet försvann när hon kom till skolan igår, och det var en solstråle som kom hem på eftermiddagen. Alltså var det vardag och skola hon behövde och inte vila. Skönt! Sen somnade hon i tid igår med så troligtvis mår hon bra när jag ska väcka henne strax.

Ni får ha en härlig tisdag!


7 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Vad bra att det gick att ordna med kortis..

Pixbox är gratis till viss del.. Man kan lägga upp till en viss Mb gratis men vill man lägga upp många bilder så kostar det.. Jag har i denna omgång betalat 79:- för 3 månader.. Men jag rekomenderar inte att använda det som en säkerhet för dina bilder.. Då hade jag hellre valt någon av fotobolagen, tex Extra Film, de har ofta "banker" där man kan lägga in sina bilder och gratis dessutom.. På de ställena är det oxå bara du som kan kolla dem så du kan lägga in alla bilder du har..

Ha nu en bra dag..

Kram Mia

Anonym sa...

Vad härligt att bara ta det lugnt och inte göra något alls, i bland behöver man sådana dagar. Härligt att ni fick hem en solstråle i går.
Skönt att det löste sig med förberedelserna inför Åkes operation.

Ha en härlig tisdag !!! Kram Annika

Mia sa...

Kommer du hit och går några varv med damsugaren sen? ;-) Hoppas det är en liten solstråle idag också! Kram

Okki sa...

Skönt att höra att ni oxå har kanon personal på kortis :)
Kram Okki

Anonym sa...

Hej Nina!!!!

Härlig läsning om dig o din familj, beundrar er alla tre + de små katterna.
Den lilla damen är verkligen fotogenique.
Sluta aldrig att låta oss läsa och se.
Hälsar en trogen läsare

Bellan sa...

Vad härligt att det kommer att fungera med korttids så ni kan åka båda två.
Sen måste jag säga att du är verkligen duktig på att göra schema för Sandra. Man kan lära mycket av dina bilder. Tack för en fin blogg!
Ha en trevlig dag!
Kramis!

Mona sa...

Är så glad att fritids verkligen försöker, O TUR att de kom på en lösning. Det är guld värt. KRAM