lördag 8 maj 2010

Allt bra så här långt

Ja, Åke kom ju hem redan igår, och han mår efter omständigheterna väldigt bra, än så länge. Nu har han ju ett slags morfinplåster på ryggen, som ger smärtlindring lite hela tiden. Det ska vi ta bort nästa vecka. Då hoppas vi att det räcker med den vanliga smärtstillande medicinen som han får.

En hel del är det att tänka på nu, och ett bra tag framöver. Tid för återbesök och rehabilitering har vi samt ny tid inför nästa operation. Nu ska han vila så mycket det går, men ändå gå en del på benet. Så det blir en liten runda här inne, med koppel, några gånger varje dag.

Sen massage och några övningar. Tabletter och medicin. Och koll av temp och välmående. Så måste vi se till att han får i sig både mat å vatten, vilket inte funkat något vidare än. Men han blir så till sig och vill bara kela när man kommer :) Och han kommer inte åt maten när han har kragen på sig, så vi måste sitta med honom så ofta vi kan så han får både kela och äta. Vi hoppas det ska gå bra när han vant sig lite. Och piggare ska han ju bli för varje dag nu.

Sune blev först lite rädd för honom, när han hade tratt på huvudet, men när vi tog av den gick det bra. Såret ser väldigt fint ut men han får ju inte börja slicka på det, förstås.


Med Sandra gick det jättebra, även om hon blev lite stirrig och uppe i varv av allt som hände när Göran och Åke kom hem. Men hon tog det bra. Hon sa nämligen innan dom kom, att hon inte skulle bli ledsen när hon såg Åke. Så det var nog lite oroligt för henne. När hon väl såg honom så var det inga problem och hennes gosedjur fick en hink om huvudet, och bandage på benet.


Sen följde hon med ner till Åkes rum och vi satt där en stund med honom.


Då fick han ha kragen på sig eftersom det var så nytt för oss alla och vi måste se hur Sandra fixar det. För jag kan inte hjälpa Sandra och passa Åke samtidigt.


Det känns bra att han fick komma hem redan före helgen, för det är nog bra för Sandra att få träffa honom lite nu och se att han är okay och så, innan det är skoldagar igen.

Nu till nåt annat. Vad gillar ni Sandras skoaffär?


Jag frågade vilka skor hon gillade bäst och det blev dom rosa, med snören! ”Jag gillar snören” sa Sandra, som egentligen inte alls gillar snören, men älskar alla sorters skor, så skosnören gillar hon! :)

Nu är det helg och vi har väl inga planer alls, mer än att ta hand om Åke så gott vi kan. Ja, å käka chips då, förstås, som liksom hör ihop med lördagar för Sandras del.

Jag önskar er en skön helg, vad ni än tar er för!
Slutligen en bild på Sune som ligger och mår bra i husbilen.6 kommentarer:

Mia sa...

Vilken fin teckning! Jag tycker oxå att de rosa skorna var finast:-)

Pernilla sa...

Lilla kissekatten...

Bellan sa...

Skönt att det gått bra så här långt med Åke. Lycka till i fortsättningen!
Bra pedagogik det där med nallen, tycker jag...

Maritha sa...

Härliga skor, jag trodde först att det hade med Åkes ben att göra!

Vad bra att det funkar med Sandra trots oron för Åke, ni fixar det på ett så fint sätt.

Helgkramen vännen, jag längtar också efter vardag och ledigt!

Kram Maritha

Mona sa...

Hon är klok, Sandra. O så fin den är "skoteckningen". O häftigt är det att det är skillnad på snöre o snöre. Skönt att det har gått bra med Åke. KRAMEN

Anonym sa...

Fin teckning :-) Naw..:-( synd om Åke men han blir nog snart bättre och nallen också ;-)

Kram !!! Annika