lördag 15 maj 2010

Egentligen är det toppen!

Ja! Det är ju tur ändå, att vi är sjuka nu! Det lixom passar bättre nu än sen. För veckan var ändå kort så Sandra missade inte skolan så mycket. Dessutom har vi långledigt nästa helg och då hade det varit trist om vi varit sjuka och missat det! Så egentligen är jag mest glad över att vi är förkylda just nu :)

Nästa helg är för övrigt vår sista lediga helg. Efter det kommer vi att vara lediga på vardagar, men oftare än förut. Nästan varje vecka, och det känns skönt! Då blir det inte så långa hopp mellan gångerna och även om vi missar en vecka så är det snart korttids igen, liksom. Förut har det kunnat gå jättelångt mellan gångerna om vi missade en korttidsperiod, och det var inte bra för nån av oss.

Visst är det lite tråkigt att aldrig mer vara lediga på helger, för det är ju då vi har möjlighet att träffa vänner och så… Men vi träffar ju ändå inte vänner speciellt ofta, och vi kan ju byta nån enstaka gång, om det är nåt vi vill göra nån helg framöver. Så det är ju inte helt kört, men det kostar en del...

Jo, för vi får inte ha för många timmar korttids, eftersom Sandra har assistans när hon är hemma. Så vi måste räkna att det stämmer med timmarna, för hon har ju fler assistanstimmar på helgerna, eftersom det inte är skola då. Skulle hon då vara på korttids en helg, så måste vi räkna ut hur många timmar för mycket assistans det blir, så vi kan dra av det, eller så måste vi stryka några andra korttidsdygn så det går jämt upp.

Sen är det ju väldigt mycket bättre för Sandra också, att ha korttids så lika som möjligt varje vecka. Helst samma dagar, och det försöker dom tänka på så gott det går när dom planerar. Det blir tryggare för Sandra på det viset.

Det ska bli så skönt från nästa månad då vi har korttids i stort sett varje vecka. Vi kommer inte att bli lika trötta då, även om Sandra blir sjuk eller är ledig nån vecka. Vi kommer att hinna fylla batterierna innan dom blir helt tömda, liksom. Det kommer att finnas lite ork kvar till annat än det som måste orkas med. Det kommer att bli så bra så :)

Nu käkar Göran och Sandra chips och Åke har fått sin medicin, så jag passar på att koppla av en sväng. Snart är det bara söndagen kvar av den här helgen och vi hoppas att Sandra orkar till skolan på måndag. Hon räknar med det själv, nämligen… Och hon verkar inte så värst förkyld, men det är ju förstås svårt att veta hur hon mår när hon inte kan tala om det.

Skör är hon ju fortfarande men det är inte helt lätt att veta när skörheten går från ”trött och sjuk” till ”uttråkad och behöver skola” Sen kan ju faktiskt skörheten delvis bero på att Göran och jag är sjuka och inte har samma ork som vi egentligen måste ha…


Ikväll börjar Sommarkrysset, såg jag… (?) Betyder det att det är sommar nu då? Okay, jag var faktiskt ute en väääldigt kort stund medan potatisen kokade tidigare idag, och det var ju riktigt skönt ute. Det kändes nästan sommar :) Och vad mycket det hade växt! Man ser verkligen skillnad när man inte varit utanför dörren på ett par dar. Härligt!

Men imorrn får det bli ordning på torpet. Mjölken är slut och det går inte för sig! Så imorrn får vi se till att vara pigga igen! Ja, iaf piggare… :)

Hursomhelst hoppas jag att jag orkar slappa en stund i tv-soffan ikväll.
Må så gott!

3 kommentarer:

Bloggande 4barnsmamma sa...

Tack för kramen tidigare!
Ha en skön lördaskväll nu!
Kram!

Maritha sa...

Så bra att det blir mer regelbundet med korttids dygnen och man kan ha helg mys på vardagarna också, tro mig som jobbar helger!

Hoppas ni blir piggare allihopa så du får hem lite mjölk!

Vill inte göra dig avis men idag har jag gått i bikini hela dan och i morron ska det bli ännu vamare :-))

Storkramen Maritha

Britt-Marie sa...

Låter verkligen som en bra plan ni har där. Hoppas ni kryar på er allihopa och att ordningen är återställd lagom till nästa vecka. Stor kram till dig!!