onsdag 26 maj 2010

Lite Åke-rapport


Göran åkte hemifrån med Åke halv åtta imorse, och ringde halv fem! Då var dom äntligen klara efter en hel dag på sjukhuset. Det var en lång väntan här hemma, för jag trodde ju att Göran skulle komma hem ensam…

Men knäet och stiftet såg bra ut på röntgen :) Fast nåt är det ju för ont har han och sämre har det blivit i helgen. Dom trodde att det var en inflammation och knäet är varmt, vilket det var redan i fredags när vi var på rehab.

Så nu har han ny tid imorgon bitti igen. Då ska dom ta ett prov för att kolla om det är en inflammation, och om det är det så blir han kvar över dagen. Då öppnar dom och sköljer knäet på honom, så han ska vara fastande nu. Sen blir det troligtvis penicillin efter det och det ska ju hjälpa om det nu är det, vilket det lutar åt.

Den operationen imorgon och röntgen idag kommer att gå på ca 5000:- men vi har ungefär 2000:- kvar på försäkringen å det är ju okay. Annars kostar ju knäoperationen han har gjort 15-20000 och liksom… nä, det går ju bara inte, hur mycket vi än vill.

Och han ska ju inte behöva lida för mycket innan det blir ordning på alltihop heller. Imorse var det riktigt synd om honom. Så det känns skönt att knäet var fint efter operationen, och nu har det gått tre veckor så nu ska man inte behöva vara lika försiktig längre.

Bara andra knäet kvar sen då, om det här nu hinner bli bra till 18 juni då vi ska dit och boka tid för nästa operation. Men då är det ny försäkringsperiod iallafall.


Jaha, Sandra kom ju hem idag också, efter långkorttids, och hon var så glad och nöjd så det strålade om hela henne, härligt! :) Hon frågade förstås efter Göran och Åke, men vad skulle jag säga? Jag visste ju inte ens om Åke levde längre…

Jag berättade ju att Åke var sjuk och hade åkt med Göran till sjukhuset. Hon frågade när han blir frisk och då sa jag att han är väldigt sjuk så jag vet inte. Tänkte att det skulle vara lättare att berätta att han inte klarade sig sen ifall hon fick höra att han är sjuk…

Då sa hon ”Veterinären bestämmer när han får komma hem” och sen nöjde hon sig med det. Ja, sen ringde ju Göran och jag kunde berätta att dom var på väg.


Det var det om det!
Ha det kanon!

P.S. Scrolla ner och titta på de senaste inläggen för jag har ett par utmaningar till några av mina läsare, men jag har inte hunnit/orkat meddela er.


9 kommentarer:

Bellan sa...

Det var då för väl att det gick bra med Åke! Nu kanske ni kan pusta ut lite. Hoppas på en lyckad fortsättning!

Kramis!

Okki sa...

Håller tummarna för att det går bra i morgon oxå för Åke.
Kram Okki

Britt-Marie sa...

Skönt att höra att det inte blev det värsta med Åke iallafall. Håller tummar och tår för att det blir bra imorgon! Såg din utmaning och ska genast ta tag i den...i morgon ;) Är sååå trött just nu så nu blir det sängen!! Kram

Anonym sa...

Hej Nina!
Hon är då för härlig eran Sandra! För visst är det som hon säger, att vet. bestämmer när Åke får komma hem. Hoppas allt går bra med honom.
Kram Eva

Photo by Maria sa...

Hoppas nu att det bara är en inflammation och att det hjälper med spolning och pencillin.. Långdraget det där :-(

Kram Mia

Maritha sa...

Stackars lilla Åke vad han får ha det jobbigt. Hoppas nu att det löser sig så han blir pigg och kan vara kvar med er.

Sandra är ju så klok och härlig med sina komentarer.

Ha det gott vännen, jag håller tummarna för Åke!

Kramiz Maritha

Annelie L sa...

Stackars lilla Åke, att det ska behöva ta så lång tid att bli frisk. Men blir det bra så är det ju värt väntan. Men som du skriver, någon stans måste man ta beslutet i hur mycket det får kosta och hur mycket smärta och elände Åke ska stå ut med. Jag håller tummarna för att det vänder nu och att sommaren blir underbar för Åke med massor av lek o bus.
Kram till er alla.

Annelie sa...

Naawww.. stackars kissemisse.
Hoppas verkligen att det sista ni försöker hjälper ert hjärta.
Usch,, ja man lider enormt mycké för dessa små liven oxå.

Tror faktiskt inte det är många som skulle ha "kostat" på en operation på en bonnkatt,, utan de har nog hellre låtit katten fått somna in.
Men, jag hade gjort exakt likadant som er.. även om våra katter är bara bonnkatter så är det är väda otroligt mycké för oss.
Så, våra katter är oxå försäkrade plus att vi ge de vaccination mot kattpest o ch kattsnuva vart annat år.. (räcker när det är innekatter).

Härligt för er med en lite minisemester... och underbart att Sanna kom hem och var på såååå gött humör.
Värmer gött i ert hjärta då kan jag tro.

Ha nu en ljuvlig kommande helg ihop med din familj... // Stora kramen Annelie

Anonym sa...

Så tråkigt att Åke inte är okej, men vi får väl hoppas det bara är en inflammation så att han blir pigg snart. Usch vilka enorma summor det kostar :-(
Hoppas allt löser sig till det bästa !!!
Kramar om !!! Annika