söndag 9 maj 2010

Åhejåhå!

Vilken dag det var igår. Jag var helt slut frampå kvällskvisten. Det gick i ett mest hela dagen och jag slog bara ner rumpan ett par gånger.

Först var det ju det vanliga, som jag har varje dag. Förbereda, fixa å dona. Kolla schema, laga mat, fixa medicin och badrutiner. Å lite nya schemabilder också. Det brukar ju fylla dagarna rätt bra, bara det. Och vara assistent och mamma förstås.

Sen har vi Åke, och det är ett heltidsjobb, minst. Lilla gubben, han vill helst bara sova, inte äta och inte dricka. Så jag ringde djursjukhuset igår, vilket vi skulle göra så fort han mådde sämre eller om nåt inte funkade som det skulle. Hon sa att han måste få i sig ”vadsomhelst” och jag fick tipset att mixa burkmat med vatten och spruta in i munnen på honom.

Så det är vad jag pysslar med en gång i timmen ungefär. Ja, inte på natten då, men annars. Han gillar det inget vidare, men jag får ju i honom lite iaf, och det är ju huvudsaken.

Igår kväll såg han så sur ut när jag hade krånglat på honom kragen igen så senare tog jag bara upp honom för att gosa, utan krångel. Då blev han glad och kurade ihop i mitt knä med huvudet under min armhåla, som han brukar. Där låg han och spann så gott ett bra tag :)

Det är allt en hel del extra pyssel runt om också. Sune är orolig och äter dåligt, men jobbigast är det för Sandra. Det blev en del oro och mindre utbrott igår, men förhoppningsvis vänjer hon sig. Hon följde med ett par gånger när Åke fick mat och det tyckte hon var spännande.

Vid femtiden var det dags för chips för Sandra och Göran i Sandras rum, och då gav jag först Åke lite mat och sen blev det lite lugn och ro en stund innan Bolibompa började. Jag brukar nästan alltid ha svårt att hålla ögonen öppna när jag sätter mig i tv-soffan med Sandra på kvällarna, men igår var jag tvungen att gå en runda då och då för att inte somna!

Idag ville Sandra ut och vi får väl se om vädret verkar tillräckligt bra för det. Igår regnade det mest, men då hann vi inte iallafall så det kvittade ju. Idag tror jag att jag stannar med Åke om resten av familjen vill ut.


Han får gärna träna att gå ute, men vi vill att såret läker ordentligt först, för han får inte rulla sig, eller lägga sig med det benet neråt och det kommer han ju att göra för det gör han inne med.


Överhuvudtaget har det inte blivit så mycket av med varken träning eller massage utan vi har haft fullt upp med att försöka få i honom mat och vatten. Bara han börjar äta så kan vi koncentrera oss på resten sen. Han ska ju gå 5-10 min åt gången då och då under dagen. Ja, morsning! Han bryr sig liksom inte om det riktigt. Tar man på honom selet så tar han några steg sen lägger han sig ner! Men vi får väl pyssla vidare och hoppas att det kommer gå bättre och bättre. Det känns ju sådär att vi har ännu en operation kvar innan det är över, liksom… Vi kommer nog inte att ha några sysselsättningsproblem i sommar iaf.

Önskar alla läsare en skön fredag!

8 kommentarer:

Mia sa...

Oj, ni har verkligen fullt upp ni! Vad tittar Sandra på på tv? Viggo gillar tecknat och scifi typ starwars. Hoppas du får en aningens lugnare dag. Kram

Mia-Marie sa...

*huvaligen* hoppas han snart äter och dricker friskt igen och börjar gå mera. Han kan ju fått en "depression" precis som vem som helst annars som opererat sig, hoppas det ordnar sig!

Länge sedan jag kikade in nu, haft fullt upp men ska bättra mig =) och nu läsa i fatt lite och sen fortsätta med lite städning här...

//Mia-Marie

Mona sa...

Så är det ju, man får ta ett steg i taget. O mat är ju faktiskt ganska viktigt. Fullt upp, är väl det minsta man kan säga om ert liv just nu. Kram

Anonym sa...

Ja det viktigaste är ju att han får i sig lite mat och vätska det andra får komma efter hand. Måste vara jobbigt nu med allt, men blir nog bättre om ett par dagar när Åke vant sig och inte har så ont.
Ha en skön söndag !!! Måånga Kramar Annika

Bellan sa...

Hej!
Ojoj, vad ni har att göra framför er. Hoppas allt går bra med Åke och att han tillfrisknar snart.
Själv ska jag ta itu med att skriva ut bilder på Boardmaker till ett projekt som väntar sonen i em. Mer om det på min blogg sen.

Ha en bra söndag! KRAMIS!

Bloggande 4barnsmamma sa...

Nemen Åke! Krya på sig lille gossen:)!
Åke hade namnsdag i går så grattis i efterskott!

Okki sa...

Hoppas han kryar på sig, Åke.
Ni har verkligen fullt upp.
Kram Okki

Maritha sa...

Blev lite förvirrad..... Önskar er alla en skön fredag!!!!! har jag missat något men förstår att du är lite trött i huvudet idag!

Ja det fattas några timmar per dygn hos er just nu men det får väl lov att lugna sig snart.

Ha det gott vännen och sköt om er!

Kram Maritha