onsdag 15 september 2010

Trött, men med laddade batterier

Jag måste börja med att tacka för era jättefina kommentarer! Det är så skönt att få lite respons, särskilt när det har varit extra jobbigt ett tag och man liksom känner att man inte har varit den allra bästa mamman, assistenten och pedagogen.

Idag kom jag hem efter ett par härliga dagar med goda vänner. Det började med en tågresa som jag också hade sett fram emot. Det är sån avkoppling att sitta där med musik i örona och bara ha sig själv att ta hänsyn till.


Det hade varit nån otäck olycka kvällen innan, fick jag veta senare. Så mitt tågbyte i Norrköping blev ändrat till Katrineholm. Det gjorde ju inget… Men i Katrineholm rådde total förvirring och ingen visste vart någon skulle.

Konduktören sa att det skulle finnas tågvärdar lite överallt att fråga. Ja…. eller hur! Men tillslut hittade jag iaf en tågvärd som jag sprang ikapp och haffade. Han var jättetrevlig och visade snällt vilket tåg jag skulle ta för att komma till Alvesta. Japp!

Eller inte… För på tåget var min plats upptagen så då började jag ana oråd. När kontuktören kom så visade det sig att vi var på väg till Skövde!

Så var det med det…

Så en lagom arg (läs ganska jättearg) Nina stegade till biljettkassan i Skövde och förklarade läget och sa att jag ville ha taxi till Alvesta, för jag hade en tid att passa och ville vara där 13.25, som det stod på min biljett.

Nu gick ju så klart inte det… Men jag krävde det ändå, ända tills jag fick kompensation på annat sätt. Ny biljett då, med byte i Nässjö, och 100:- att handla lunch för i Pressbyrån på stationen i Skövde samt 200:- att handla för i nån restaurangvagn eller vid köp av biljetter en annan gång. Ja, sen en lapp om hur man skriver och begär pengarna tillbaka för den aktuella biljetten.

Jag antar att jag får vara ganska nöjd med det, även fast det just då kändes som bara taxi dög. Jag kom ju fram iaf, om än tre timmar senare än beräknat. Försening p.g.a. olycka säger jag absolut inget om, men att han visade mig till fel tåg tycker jag var skitdåligt!

Nåja, förutom det då, så har allt bara varit toppen! Mona mötte mig i Alvesta och hos henne och hennes goa familj sov jag kvar till idag.


Mona har två bloggar som jag hoppas hon tänker uppdatera lite nu när jag länkar dit ;) Den ena är Tårtor o trams där ni kan kika på några av dom fina tårtor hon har gjort. Den andra är Om ditt o datt som handlar om ditt o datt, helt enkelt :)

På kvällen sen, i måndags då, så åkte vi till Karlshamn och käkade med två goa tjejer till. Mia som har en fin blogg om vardagen i det stora hela men även en del om hennes stora intresse som är fotografering. Det syns i bloggen som ofta är fylld av fina foton. Bloggen är Nattmias liv och funderingar, kika in där också!

Pernilla, som också var med tror jag inte har någon blogg. Inte än iaf… Men såå skoj var det med dessa trevliga tjejer! Jösses vad fort tiden gick, men alla hoppas vi att det snart blir ett nytt tillfälle att ses på.


Nu avslutar jag här, för det blir så himlans långt annars. Det hade iaf gått bra hemma och Sandra mår mycket bättre nu.

Ha det fint!
Kram!

6 kommentarer:

Bellan sa...

Vad skönt att resan gick bra till slut, men lite smått irriterad hade man ju blivit när man blir visad till fel tåg. Det stjäl några timmar från nåt roligare man annars kunnat göra.

Men ni såg ut att ha trevligt sen iaf.

Kram på dig! //Bellan

Patricia sa...

Aha, så det var därför du fick en massa sallad...utan bestick...som du sen hittade...och vin och gud vet allt du fick av SJ... ha ha.

Skövde är ju en trevlig stad annars, mitt f.d. andra hem... hi hi
Men skönt du kom till rätta till slut.. =)
Och tur ni hade så himla trevligt =)
Och tur det gått bra för Göran & Sandra...förstår du var efterlängtad när du kom hem... =D

Kram Patricia

Sussi Fagerholm sa...

Halloj vännen nu har jag läst en massa, men jag e dålig på att kommentera så nu skickar jag många många kramar till er från mig.
Sussi

Photo by Maria sa...

Vad skönt att det var rätt tåg när du skulle hem iaf och härligt att höra att Sandra mår så mycket bättre nu..

Tack snälla för de fina orden du skriver om min blogg..

Hoppas du sover gott nu, jag har några timmar till sedan får jag med sova..

Ha en bra torsdag..

Kram Mia

Maritha sa...

Men oj vilket strul med resa, skönt att du kom fram med lite extra att äta iallafall.

Åh vad jag blir avis att ni bor så pass nära varandra att ni kan träffas, jag får nog ta mig i kragen och åka till Marianne i Piteå så vi får träffas. Mysigt verkar ni haft det och det är jag glad för. Du var såååå värd den resan och träffa govänner.

Massa kramar!
Maritha

Anonym sa...

Det är konstigt att tiden går så fort när man har roligt. O vi får väl göra allvar o fixa nåt kul i "mitten av Sverige" i stället så vi kan vara fler som träffas. KRAM Mona