torsdag 9 september 2010

Bröllopsdag


I hela 25 år har vi hållit ihop, Göran och jag! 25 år!!! Jösses! Fast vi väntade länge med att gifta oss och firar 11 år idag :)

11 år av med- och motgång, och dom flesta som har autism i familjen vet nog att det tär på förhållandet ibland. Faktum är att skilsmässostatistiken är ganska hög i familjer som har barn med autism. Man måste verkligen jobba med förhållandet och ta vara på den tid man får tillsammans. I perioder har man ju ingen sån tid alls…

Det är när det inte har funnits sån tid som vi har krisat. Jag skulle ljuga om jag sa att vi bara har blivit stärkta, men vi har iaf genomgått så pass mycket tillsammans att vi vet vad vi klarar och att det är värt att kämpa lite extra när det är tungt.

Vi vet att det beror på för lite tid för varandra och vi vet vad vi behöver göra när det har varit en jobbig period. Vi har lärt oss att ta vara på de stunder vi har och vi är duktiga på att vårda förhållandet och se till att må bra när vi kan.

En sak är säker, utan avlastning hade det aldrig gått! Det har varit perioder då vi inte har kunnat prata med varandra ens. Akuta saker skrev vi lappar om, och inte lika akuta saker tog vi när Sandra hade somnat. Ta i varandra, eller ens sitta bredvid varandra, kunde vi inte alls ett tag. Tack vare att vi har korttids så får vi lite tid för varandra och jag tänker inte ha dåligt samvete över att vi behöver det :)

Ha det gott, alla som kikar in!
Kram!

14 kommentarer:

Annelie sa...

Åååå.. vännen 25 år tsm och 11 år som gifta.. det är verkligen värt ett fyrfalligt levende.. HURRA; HURRA; HURRA; HURRA.

Å duuu vännen... du ska absolut INTE ha dåligt samvete när du säger ni behöver kortis, för ER skull, ni måste ju oxå få ro om varandra.
Så, bara NJUT då.

Ni är ju världsbästa föräldrar när Sandra är hemma ju.
Säg att ni skulle ha gått isär, en sån omställning måste ju verkligen ha blivit kaotisk för Sandra, eller..??

Ha nu en riktigt mysig dag ihop, själva innan Sandra kommer hem och sen hela familjen.. kanske med en lite extra god middag idá.. :o))

Varma kramar med lyckoönskningar i... // Annelie <3

Patricia sa...

Du är klok som en bok Nina!!!

Som ni kämpat, med allt mellan himmel och jord för Sandra, och samtidigt lyckats hålla ihop ert förhållande år ut och år in, i med och motgång...det är jäkligt bra gjort!

Och varför skulle ni ha dåligt samvete för att ni behöver kortids...det ser jag som en självklarhet!

Önskar er måååånga fortsatta underbara år tillsammans!!

Kram Patricia

Bellan sa...

Instämmer så i allt du skrivit här. Det där med förhållandet och vårdandet av det, tror jag vi upplever ganska lika. Jag och mannen kan inte heller prata med varann som vi skulle vilja utan får spara sånt tills sonen lagt sig. Och vad hade det blivit utan att ha korttids!?! Fullständig krasch på alla plan, tror jag. Men visst är det värt att kämpa för att hålla ihop.

Stort GRATTIS till er stora dag! Passa på att fira och ha det gott hela familjen.

Kram, kram!! //Bellan

Mia sa...

Grattis!!! Vilket superpar ni är. Tror alla knner igen sig i det du skrev, jag med fast vi bara firat 4 år!?
Kramar

Unknown sa...

Åh grattis!
Nej ni ska verkligen inte känna dåligt samvete över att familjen mår gott under avlastningsperiderna!

Tror nog Sandra behöver den tiden hon med!

För mår man som förälder inte bra, så gör barnen det inte heller!!

Stor kram till er alla tre!!

//Maria

Okki sa...

Super grattis till er!!!
Det är en prestation att hålla i hop:)
Kram Okki

Annelie L sa...

Du skulle bara våga att ha dåligt samvete för något sådant. Ni behöver all avlastning ni kan få (och ibland kanske ännu mer) så ni orkar vara de superduper föräldrar ni är till Sandra. För att klara av er vardag måste ni ha andningspauser där ni har tid för varandra och er själva, annars skulle inte Sandra må bra och ni skulle inte orka varken vara föräldrar eller äkta makar.
Ni gör ett underbart jobb och att ni behöver avlastning är ju för att ni älskar Sandra så mycket så att ni vill att hon ska må så bra som möjligt. Jag är djupt imponerad av er.
Stor varm kram till er alla tre.

Annelie L sa...

Glömde i min iver att gratulera till er bröllopsdag. Grattis!!!

agneta f sa...

Kan bara instämma med föregående talare! Grattis till er bröllopsdag, hoppas att ni fick en jättebra dag! Kramar om er

Anonym sa...

Kan bara säga Ha för guds skull inte dåligt samvete utan vårda ert, det är super viktigt. Kram till er Alla

Anonym sa...

GRATTIS till bröllopsdagen<3<3<3
O det är tur att ni är så kloka att ni förstår att ett äktenskap måste vårdas o att man måste se till att få egentid. Många kramar till er, Mona

SoCal Helene sa...

Grattis på bröllopsdagen och många, många fler!!
Helene

Maritha sa...

Förlåt Nina, denna missade jag......!
Men grattis, vilken prestation att vara tillsammans så länge och ni har gjort ett super jobb tillsammans. Klart du inte ska ha dåligt samvete för att ni har korttids, ni behöver ju tid för er själva och jag är glad varje gång någon törs säga det högt och prioritera det.

Hopaps ni firar ordentligt när ni gör det! Skål!

Kram Maritha

Anonym sa...

Grattis till de 11 åren som gifta <3 Mycket klokt att ni lärt er att få tid till er båda två. Hoppas ni får en mysig helg på Åland.

Sköt om dej !!! Kram Annika