torsdag 23 september 2010

Ordning på torpet igen

Sandra var ju inte på topp i måndags heller och det kändes lite halvjobbigt att lämna henne till korttids bara för att vi skulle åka bort. Hade vi inte haft resan bokad så hade hon nog fått ledigt åtminstone i måndags. Men vi måste ju orka vi med…

Först var vi iaf till tandläkaren och Sandra var jätteduktig när hon fick tänderna putsade. Vi fick med oss en sån där liten spegel hem och ska nu träna med den varje dag så Sandra vänjer sig med att man tittar i munnen. För nästa gång ska dom titta lite noggrannare på tänderna så dom kan upptäcka eventuella hål i tid.

Ja, efter tandläkaren skjutsade jag Sandra till korttids och då var hon lite skör. Jag sa hejdå och åkte direkt, för hon brukar lugna sig bara jag går därifrån. Och i boken stod det om en mestadels glad tjej både på korttids och i skolan. Och det satt minsann i när hon kom hem igår med :)

Medan jag lämnade Sandra hade Göran fixat lite käk som vi fick i oss innan det var dags att ta bussen till båten. Så härligt med lite avkoppling och bara vi ett par dagar! Mest såg vi fram emot tisdagen men även måndagskvällen var ju trevlig med middag och så.

Allt var betalt och färdigt så vi hade bara att njuta. Fin middag på kvällen och frukost- och lunchbuffé dagen efter. Det skulle verkligen bli mysigt att få lyxa och bli lite uppassade.


Hytten var jättefin med fönster i fören så vi satt en stund och tittade på skärgården innan det blev för mörkt.


Vi såg fram emot hemresan då det skulle vara ljust hela vägen och vi hade tänkt njuta lite extra av den fina hytten och utsikten då.

Men först middag med trerätters.


Det var verkligen supergott och väldigt trevligt alltihop.


Men jag var jättetrött så efter maten blev det tidigt i säng så vi skulle orka njuta ordentligt av nästa dag. Japp!

Eller inte…


Jag låg däckad, kan man säga. Så Göran fick njuta av resan själv, vilket säkert inte var så kul för honom heller. Det var ju typiskt! Så jag var lite sur över det, men eftersom det inte var så mycket mer att göra än att sova för min del så fick jag väl vara glad att vi hann med att njuta ordentligt på kvällen iaf.

Jag har i stort sett sovit sen dess, men slutade iaf kräkas lagom till bussresan hem och det tackar jag för! Och nu börjar jag kunna vara uppe utan att må illa. Om nån nu undrar så var det varken matförgiftning eller fyllesjuka, utan jag får så här ibland. Möjligen nån slags utmattning, eller nåt.

Göran tog emot Sandra igår och hon var pigg och glad. Ännu gladare blev hon förstås när hon slapp medicinproceduren. Nya läsare får kolla vad det handlar om i de senaste inläggen.

Vi tänker vänta ut och se om vi kanske, möjligen, har turen att klara oss utan medicinen. Det är inget vi förväntar oss, men på nåt sätt måste man ju testa för att få veta. Och det passar bra nu när det har varit så jobbigt en tid. Så håll tummarna, det lär behövas. Till helgen vet vi nog hur det går.

Önskar er en fin torsdag!
Kram!

7 kommentarer:

Maritha sa...

Men det var ju en himla otur att du skulle bli sjuk på båten. Jättefint såg det ut och vilken utsikt det var för er.

Skönt att det gått bra med Sandra. Jag hoppas det funkar utan medicinen.

Massa kramar Maritha

Annelie L sa...

Stackars er båda, men det är bara att försöka göra det bästa av situationen, eller hur? Du kan ju vara glad över att du var ledig när du blev sjuk iallafall så att du hade chans att sova, sova och sova. Men det är säkert så det är med oss kvinnor, vi håller oss på benen så länge vi måste, men sen när det blir ledigt och kroppen har chans att känna efter hur dåligt den mår, ja då däckar vi.
Hoppas ni kan göra om resan snart igen i friskt tillstånd. Håller tummarna föra att det ska fungera med Sandra.
Kramar om.

Pernilla Be sa...

Vilken fin hytt ni hade! Visste inte att det ens fanns så fina hytter på båtar. Har bara upplevt hytter som inte varit större än en normalstor toalett. Och utsikten var ljuvlig och maten såg kanongod ut!

Himmel vad typiskt att du blev sjuk. När man väl ska göra något kul så orkar man inte. Lider du av samma "tröttsjuka" som din dotter kanske?

Tove har ju otillräcklig hypofysfunktion och bland annat är det stresshormonet kortison som hon saknar och får tabletter för. Kortison är ett stresshormon som behövs i stora mängder när kroppen är stressad pga infektion och skada, men även vid inre stress som oro och utmattning. Normalt producerar kroppen extra mycket kortison i dessa lägen, men om man som Tove saknar kroppsegen kortisonproduktion så får man istället öka medicineringen tillfälligt.

Det är givetvis inte alltid lätt att veta när man ska öka medicineringen och ibland händer det att vi missar att ge henne tillräckligt med kortison. (Inte så ofta numer men det hände ofta när hon var liten.) Nu till min poäng: Om man har för lite kortison i kroppen när man behöver det så blir man illamående och kräks, och det kallas kortisonras.

Det finns en även sjukdom som heter Addison och där är det binjurarna som inte fungerar som de ska. Binjurarna producerar kortison, eller kortisol snarare som hormonet heter. Kortison heter medicinen.

Men man kan också kräkas pga adrenalin förstås, tex när man blir chockad eller rädd.

Har ni fått något svar på varför ni kräks vid påfrestning? Kan man förutse/förebygga utbrottet på något sätt?

kram//pernilla

Annelie sa...

Nämen <3-at,, vart du dålig på er resa..??
Stackare.. :o(

Men som du säger,, utmattning kan ju utspegla sig på många olika sätt. Tur du vart liiite kryare när ni skulle sitta på bussen hem i alla fall.
Otroligt fin hytt ni hade kostat på er.. o härligt god mat med vin till.
Tur att ni hann och mysa ordentligt då i alla fall..

Gött att få hem en pigg jänta också.. :o))

Hur mår DU nu.. känns det liiite lättare för dig..??

Tänker på er.. // Kramar om Annelie <3

Photo by Maria sa...

Nä vad tråkigt att du blev sjuk :-( Kanske en släng av Sandras tröttsjuka du fick.. Hoppas ni kanske kan göra om det så småningom och att du då mår bra mycket bättre så ni kan njuta tillsammans du och Göran.. Det behöver ni..

Kram Mia

Annika N sa...

Synd att du blev sjuk på resan, inte kul !
Hoppas du känner dej bättre nu.

Krya på dej !!! Kram Annika

Natalia sa...

Wow, båten såg verkligen jättehärlig ut. Hytten och utsikten och allt. Synd att du blev sjuk.
Hoppas det är bättre nu!