lördag 25 september 2010

Regelbundna tider

Jag tror minsann att jag sover mycket bättre nu, sen vi fick mer regelbunden ledighet, och guuuuvaaaasköööönt det är! Jag tror att jag har lärt mig att ta sovmorgon när jag har möjlighet och jag har inte vaknat mellan fyra och halvfem om morgnarna längre, och jag kan somna om när jag är ledig. Gôtt!

Att vara kvällsmänniska och sen vänja sig att vakna halvfem, går lixom inte ihop sig riktigt, för på kvällarna är jag oftast pigg. Och att sova runt fem timmar per natt är lite väl lite i längden. Det var verkligen bra med dom extra korttidsdygnen som gjorde våra dagar mer regelbundna. Otroligt att två dagar extra i månaden kan bli sån skillnad.

Till nya läsare då, så hade vi sex korttidsdygn i månaden förut, men innan sommaren fick vi åtta, och det innebär att vi oftast har korttids varje vecka och i den mån det går även samma veckodagar. Bara fördelar för oss alla.

Eller, en nackdel finns det och det är att vi inte är lediga några helger, men vi kan byta ibland om det skulle vara så att vi vill göra nåt på en helg nån gång. Så det är ingen katastrof på nåt sätt :)

Igår pratade jag med läkaren och provsvaren var bra, det var ju skönt! Huvudvärken kan mycket väl bero på glasögonen och det är ju isf avhjälpt nu. Däremot fick jag en ny tid för att utreda illamåendet och kräkattackerna. Känns bra så långt. Hoppas förstås att det beror på nåt som går att förebygga. Tack till Pernilla Be för dina tips, vi får se vad vidare utredning visar.

Göran är ju förkyld och själv började jag nysa igår, men det var visst falskt alarm, och det tackar man ju för! På måndag är vi nämligen utbjudna av assistansbolaget, och det ser vi fram emot. Så vi hoppas att alla är friska så det blir som vi har tänkt med alltihop.

Vad det blir av idag vet jag inte än, vi får se hur otålig Sandra verkar, men på lördagar brukar det vara fullt upp med alla måsten och rutiner och chips och vad det nu är som ska hinnas med. Men det regnar iaf, så det blir väl att förströ oss inne och lite planer finns ju alltid i huvudet som vi kan ta till beroende på hur damen mår.

Annelie undrar om Sune nöjer sig med att vara ute bara ibland. Ja, det går väldigt bra, faktiskt. Det händer att han sitter vid dörren och jamar, men han är van från början att bara gå ut i sele då och då, så han nöjer sig för det mesta med det.Oftast har vi ju tid att gå ut en liten sväng med honom om han vill det och sen brukar han vara nöjd. På somrarna, när vi är ute mer, så är han ju med oss när vi är på tomten och då sover han mest sen, när vi går in igen.


Önskar er en fin lördag!
Kram!
P.S. Josse, svar på din fråga finns i ett eget inlägg jag skrev igår :)

4 kommentarer:

Annika N sa...

Vilken jättefin bild på Sune där han står på gräset, ja de andra är med fina. Här regnar det inte men det är grått och disigt.

Ha en kanonfin lördag !!! Kram Annika

Bellan sa...

Regn här också, men har massor att göra inne så det är ok.
Tänkte lite på Sune. Det är otroligt vad de vänjer sig vid att vara inne och trivs med det. Nu har vi det så bra så vi har två altaner på huset som vi nätat in. Där kan katten vara om han vill ut och få lite luft. Oftast är han på den ena altanen under morgonbestyren med sonen - det är lugnast så. Katten ligger oftast i en fåtölj och sover då.

Ha en fin lördag! Kramis!
PS. Ska se om jag hinner maila dig idag om ett par saker.

Patricia sa...

Vilka härliga bilder, speciellt den första på Sune, och den med Sandra o hästen...riktigt fina!

Nu hoppas vi att ni är pigga och goa till måndag så ni kan gå på "firma"-festen...och att ni får riktigt trevligt.

Tänk att 2 dagar per månad kan göra så stor skillnad, är så glad för er skull att det blev så.

Ha en skön helg!
Kram Patricia

Anonym sa...

Läser och ser att ni har framgångar =) och kikar ner på lite äldre inlägg och får se eran fina kisse *hihi* undrar nu om han är kastrerad?

Vi ska nu snart kastrera våran kisse...Nu ska jag läsa vidare och önskar er en skön söndag!