söndag 29 mars 2015

Världens roligaste jobb

Vad skönt det har varit nu efter förra veckan som funkade så mycket bättre än veckan innan, och sen avslutades med en planeringsdag där ännu mer föll på plats. Jag har riktigt kopplat av i helgen, och inte oroat mig så mycket för hur vi ska lägga upp dagarna i kommande vecka. Vi har en ganska bra plan nu, även om det saknas en del innan det flyter ordentligt, förstås.

Lite har jag småpysslat med material som kan komma till användning, men det är bara roligt. Jag tar gärna emot idéer på olika uppgifter som vi kan lägga i Sandras ”jobb-korgar” Enkla saker, som hon förstår direkt måste det vara så här i början. Sorteringsjobb, t.ex.

Förra veckan fick Sandra sortera pärlor i 6 färger, och sen trä upp dom på piprensare i samma färger som pärlorna. Det var en perfekt uppgift för henne, som var precis lagom svår. Lite för svår, för hon följde inte färgerna på piprensarna, men det var inget som störde henne så det fick vara så. Sandra kände att hon klarade uppgiften, och det är ju det som är målet.

Men det är inte helt lätt att hitta på sorteringsjobb som är roliga, och tydliga. Och lite lagom utmanande. Knappar är ju en bra grej, så det tänkte jag ordna, men vi hade inte så många likadana knappar, så det sprack ju. I helgen har jag letat bilder på nätet och gjort en ”sortera djur-uppgift” som jag vet att Sandra fixar.

Bilderna är ca 3x3 cm.

Katter i en burk, hundar i en och fåglar i en. Jag tänkte ta fler djur, men kom inte på några där samma sort har olika utseenden beroende på ras/art. Men en rolig uppgift är det nog, för Sandra gillar både bilder och djur.

Jag fick också en tanke på att para ihop djur med deras unge, men det får vi nog vänta lite med. Jag tror Sandra klarar det med lite hjälp framöver sen. Nu måste det vara enkelt och tydligt eftersom hon har jämt att göra med att landa i alla nyheter, och då förstås blir mer kravkänslig. Hon måste få hitta sin plats och bli trygg innan vi börjar med uppgifter som ställer lite högre krav på henne.

Men det går åt idéer, så det tar jag, som sagt, gärna emot massor. Sandra vill ha nytt hela tiden, nämligen… Hon tröttnar annars. Men det kan vara samma uppgifter med olika innehåll. Sortera djur ena gången och pärlor andra, t.ex. Eller lådan vi har med saker gömda i olika små-lådor, den kan vi använda men byta ut innehållet så det blir roligt varje gång. Om man bara kommer på hur ;) Det gäller att ha bra fantasi i det här jobbet.

Jag kommer sakna det här när jag inte behövs på dv mer.  Alltså, det är jätteroligt och assistenterna är superhärliga, så hade jag inte varit mamma så hade jag sökt tjänsten som fattas direkt :) Men jag får passa på att njuta så länge det varar och självklart är det bäst för alla att vi hittar nån annan som passar snart.

Annette undrar om jag klippt ut etiketterna till Sandras schemalådor, eller om dom finns att köpa. Jag har skrivit på datorn och klippt ut i lagom storlekar.


Ha en skön söndag!

.

2 kommentarer:

Bellan sa...

Jag vet vad du ska jobba med när Sandra flyttat hemifrån :)

Kramen den stora och varma till dig, vännen! ♥
//Bellan

Lena sa...

Härligt att både du och Sandra trivs. Förstår att det är roligt. Och jaa du, det jobbet kommer passa dig perfekt.
Kram och hoppas måndagen flyter på ♡♡♡