måndag 16 mars 2015

Äntligen igång

Gårdagen var ganska lugn, i jämförelse, men det gick i ett ändå. Sandra ville pussla, så det gjorde vi på förmiddagen och efter lunch var hon ute med Göran en stund. Jag kollade igenom allt som skulle med till dv och packade Sandras korttidsväska, samt mailade en massa info till korttids med alla nyheter dom behöver veta.

I morse, eller nästan natt… vaknade jag och kom på att jag behövde göra ett ”toa-schema” till Sandra att använda på dv. Hur kunde jag missa det, liksom?! Så det var bara att pallra sig upp och sätta igång.


Det är så många små detaljer att tänka på, och fler lär väl dyka upp vartefter, gissar jag. Men nu är vi iallafall igång, och det är så roligt! Vi får väl se om Sandra orkar hela veckan med alla intryck, eller om hon behöver en ledig fredag, kanske. Det visar sig.

Förmiddagen idag var skör, men Sandra visste inget om nyheterna, och det var nog tur det. Att inte ha ett ordentligt schema oroar henne, men att berätta om saker hon inte vet vad det är, skulle inte göra henne lugnare, så på hennes schema stod det korttids efter lunch.

När jag sen, efter maten, berättade att vi skulle åka till hennes nya dv först, så hann hon inte bli orolig, utan tyckte bara att det var spännande. Väl där såg hon ju hur det såg ut, och jag hade förberett hennes ”filofax” som hon får ha med sig överallt nu i början. Så hon kan titta på veckans nyheter så fort hon behöver.

Det är ju korttids också, så jag kan inte gå igenom schemat med henne hemma. Då är det viktigt att hon har tydligheten med sig för att inte bli orolig. Hon kommer säkert behöva titta en hel del på ordningen varje dag, och det kommer nog en massa frågor tills hon har lärt sig alla nya rutiner. Det gäller att ha bilder att visa ordentligt i början.

Det första vi gjorde när vi kom till nya stället, var att titta i filofaxen och göra klart schemat på väggen. Sandra var uppe i varv och stirrig, men jag plockade fram lite nytt lego som roade oss båda ett bra tag.


När Sandra tröttnade på det var det inte så lång tid kvar av dagen, så jag tog fram lite magneter, som hon känner igen från skolan där dom hade nåt liknande. Det fick hon pyssla med en stund innan det var dags att avsluta för dagen.


Det kom ett utbrott när vi skulle gå, och det var ju inte så konstigt för damen såg nästan i kors. Jag hoppas, som sagt, att hon orkar dom här dagarna. Med lite lirkande kom hon ut till bilen, och efter ännu mer lirkande kom hon in på korttids också där en glad korttidspersonal mötte upp. En av Sandras favvisar, så det gick ju bra. Ja, det brukar gå bra med alla, men ändå. Skönt att lämna en nöjd tjej, trots tröttheten och jag hoppas kvällen går bra för dom.

Imorgon åker jag och en ny assistent härifrån klockan 7.40, för Sandra ska hämtas på korttids 8.00. Det blir första hela dagen, och sen kan man fråga sig vem av oss som kommer vara tröttast när dagen är slut ;) Men roligt är det! Mycket nytt som ska bli bra rutiner bara, men när det börjar flyta så kommer det bli bra alltihop. Känns kanon.

Jag ville ju tala om hur första dagen har gått, men nu ska jag sjunka ner i tv-soffan och försöka att inte somna förrän ”Jordskott” är slut. Ber om ursäkt för eventuella slarvfel och upprepningar, min hjärna är inte riktigt alert just nu ;)

Återkommer när jag orkar nästa gång. På torsdag är jag ledig några timmar, så om inte förr så har jag lite mer tid då.

Ha det finemang!

.

1 kommentar:

Lena sa...

Jösses vilken dag! Jag undrar om inte du kommer att vara tröttare än Sandra när veckan är slut jag. Men härligt att ni är igång och hoppas verkligen att det blir bra nu. Det verkar ju helt klart lovande.
Stor kram på dig och försov dig nu inte imorgonbitti ;)
<3