tisdag 10 mars 2015

Fler bitar faller på plats

Sandra sov som en stock när det var dags att få fart här igår morse, men vaknade glad som en lärka. Lite besviken över att en av favvo-personalen var sjuk, men nöjd över reservplanen. Tack till assistenten för att det gick att lösa ändå. Inte bara Sandra var nöjd med det, utan även vi som fick vår ledighet som tänkt.

Precis när det var dags att gå ut till bilen fick Sandra för sig att välja en CD från sitt rum. Det kändes ju som en bagatell och en onödig konflikt där på morgonen, men vi har den regeln sen tidigare att inte ta med något annat hemifrån än ett gosedjur. Annars har vi snart problem varje morgon. Så därför var jag tvungen att hålla fast vid regeln, trots att den just igår morse kändes onödig.

Hon har ”bil-musik” i bilen, och dom andra skivorna ska vara hemma. Sandra vet det och det är inga problem just för att hon vet. Men när hon testar gränserna så blir hon arg när man håller fast vid dom regler och rutiner som vi har. (Vi har bara såna som vi måste ha, och som skapar oro om vi inte har dom). Så det blev ett utbrott här innan vi kom iväg, och vi kom lite försent, men det var ingen fara på taket utan löste sig smidigt. Sen fick jag rapport om att allt var lugnt och funkade bra, och det var ju skönt.

När jag hade lämnat Sandra igår morse, så åkte jag vidare på möte med cheferna på kommunen och dv-ansvarig. Ett bra möte med en hel del planeringar och praktiska lösningar inför starten och kommande kontakter mellan alla parter.

Väl hemma hade jag en del fix att fixa, och så en öl i solen med Göran, lagom till han tog en rast från rensningen i buskarna.


Men jag har inte ro att bara sitta i solen, även fast jag älskar det. In och fortsätta fixa, sortera o planera, plockande och grejande, förberedelser och jox. Inga tunga saker, men det tar sin tid att få alla bitar på rätt platser. Kändes bra, och Spotify stod för underhållningen.

Idag har vi inte så många måsten kvar att göra, så det blir en hel del njuta ledigt. Det hade jag inte räknat med, så det blev ju himla bra. Fortsätter vårvädret så ska jag bannemej njuta av det!


Bellan undrar hur vi får i Sandra Alvedon, eftersom hon inte kan svälja hela tabletter. Det finns Alvedon tuggtabletter och dom funkar, vilket vi är väldigt tacksamma för. Jag tror det är svartvinbärssmak på dom, men jag har aldrig smakat själv. När hon skulle ta Penicillin, som ju är riktigt äckligt, krossade vi tabletten på en sked med chokladglass och chokladsås, och ”mutade” med en portion glass efter. Det gick vägen. Alvedon tar hon utan mutor, så hon tycker nog inte att dom är jätteäckliga iallafall. Kanske att hon har märkt att dom hjälper också, för jag har påpekat det varje gång när jag märker att hon mår bättre efter nån kvart eller vad det nu tar.

Tack till Lena för berömmet av fotona, känns ju lite extra roligt att få beröm av ett ”fotoproffs”
Saknar er båda, Bellan o Lena ♥

Må så gott!

.

1 kommentar:

Lena sa...

Men så skönt, att det gick att lösa dagen så ni fick er välbehövliga ledighet. Och ännu bättre att mötet gick bra och att alla tar det ansvar de har på sitt bord, det är ju inte riktigt så alltid. Allt för ofta krävs ju en hel del stångande och bråkande för att komma dit ;)

Önskar dig en härligt ledig dag och att den räcker länge nu. Och proffs... njaaeee, men väl en ivrig amatör.
Kram på dig och njut nu idag, även om inte solen skiner.
<3 <3