torsdag 12 mars 2015

Det närmar sig

Jag tror allt börjar falla på plats nu och vi ligger rätt i planering och förberedelser så här långt. Lite före, t.o.m. det ni! Jag behöver inte hjälpa till att packa för det har dv-ansvarig och assistent redan klarat av, så jag behöver bara åka och möta upp på nya stället, och få i ordning där med hjälp av assistent och kommunfolk. Tack o bock för den smidiga lösningen!

Luften gick nästan ur ett tag igår. Eller, tröttheten kom ikapp snarare, och jag kände att det har varit en hel del att få ihop på sistone. Så när andra inblandade hittade smidiga lösningar som underlättar för mig blev jag förstås väldigt tacksam.

Visserligen är vi inte i mål än på långa vägar, utan det är en hel del nyheter som kommer ta sin tid innan dom sitter så allt funkar smidigt, men alla stora saker är klara. Dom eventuella problem som vi har försökt föreställa oss, och viktiga anpassningar som vi har antagit behövs, är genomtänkta iallafall. Sen måste det fungera i praktiken också, förstås. Det kommer bli en spännande ”prova-på-period” tillsammans med assistenter och Sandra.


Idag måste vi hinna få hennes rum helt klart. Där finns nu ett arbetsbord och en matplats. Det ska upp en bokhylla och hennes personliga material ska på plats. Sen schemat och en whiteboardtavla som ska upp på väggen. Det är inte så värst mycket, men allt småplock brukar ta mer tid än man tror. Huvudsaken är att det är så pass klart att vi kan börja på måndag, och saker som vi inte ska föra in på schemat än, kan vi ju vänta med så länge.

Imorgon är det en viktig dag då vi assistenter ska finplanera alla detaljer. Schemat, aktiviteterna, vem gör vad, hur och när. Hela dagen, och hela veckan, måste vara noga genomtänkta för alla, så vi lättare ska kunna hjälpa Sandra i allt det nya sen.

Det är ju inte bara lokalen som är ny. Sedan skolan slutade har det inte funnits någon ordentlig verksamhet, eftersom det inte har funnits någon som har ansvarat för Sandras dv på kommunen. Det har inte heller funnits en anpassad lokal tidigare, så det har varit svårt att ha en anpassad verksamhet…

Sen är det även nytt med dubbelbemanning, och det kräver också planering så det blir bra för alla. Sandras bil är ju ganska ny den med, och rutinerna för dubbelbemanning i den. In i minsta detalj. Allt från ”vem kör” till rutiner för att välja musik. Och lite annat praktiskt som bilbyten när det är korttids efter dv och Sandra hämtas på ett ställe och lämnas på ett annat osv. Allt måste ju fungera när vi är igång, men dom flesta såna detaljer är lösta nu.

Förutom det så blir det nya personer för Sandra. Hon känner bara en assistent väl, och två nya ansikten ska till. Dv-ansvarig är också en ganska ny bekantskap, men hon håller sig i bakgrunden och är mer ett stöd för oss för att få till en bra verksamhet.


Sandra vet inget om flytten än, och det får hon inte reda på förrän på måndag efter lunch. Det beror på att hon annars skulle bli orolig, eftersom hon inte vet vad det innebär. Så än så länge står det ”Hemma” på schemat till lunch, och sen korttids. Det blir lagom att jag bara säger att vi tar en liten sväng förbi nya dv innan vi åker vidare till korttids. Det kommer hon bara tycka är spännande.

Nu har vi ju inte planerat än, så det är inget spikat, men jag tror att det blir lagom med halvdag för Sandra första dagen. Hon kan få titta runt, och prova lite nytt material, så är hon nog redo att köra igång enligt schemat sen, på tisdag.

Men en dag i taget.
Ha det toppen!

.

2 kommentarer:

Lena sa...

Åh! Det låter underbart att det är på gång nu med allt. Håller alla tummar att det blir bra och att allt klaffar. Ja och så hoppas jag att ni håller hela vägen som föräldrar också. Det blir nog tufft även om ddt blir bra när allt är finslipat.
Stor kram och ha en toppendag i solen ❤ ( <3 )
//Lena

Anonym sa...

Så härligt att det är klart nu!
Det blir jättebra när alla hjälps åt,när föräldrar blir lyssnade på iom att de känner sitt barn bäst,och proffsen bidrar med sin kunskap.
Nog kommer det bli jobbigt både för Sandra och er en tid men jag tänker mig att det blir ett lyft för Sandra att gå från något provisoriskt till det som är välplanerat och anpassat.
Ha det gott!
Annette