fredag 27 mars 2015

Snurrande intryck

Gårdagen gick bra för assistenterna och jag var ledig hela dagen, vilket var skönt. Sandra är så nöjd och glad nu, men trött förstås. Igår började vi se en ostadighet hos henne igen. Vi vet ju inte säkert vad det är, men tror att det har med överbelastning i hjärnan att göra. När det blir för mycket intryck så orkar hon inte sortera mer. Hon sa att hon var snurrig och vi såg att hon inte visste vart hon satte fötterna när hon gick.


Kvällen funkade bra iallafall, och trapporna med, med lite hjälp. Blir det värre kan hon knappt gå alls utan hjälp. Dom gånger det har blivit värre så har hon inte kunnat ligga ner, för hon tror att hon ska ramla ur sängen, men natten har varit lugn. Och hon är utredd, så vi behöver inga idéer om vad det kan vara ;) Vi vet att det inte är tumör, inte ms och inte kristallsjukan. Och inga andra saker heller, som går att se på alla tester hon har gjort.

Nu är det helg och några vilodagar, så vi hoppas att det räcker för att få henne på banan igen. Jag ska strax göra mig klar och åka iväg på en halv planeringsdag, och vi har en hel del att gå igenom. Egentligen behöver vi mer tid, men vi får dela upp det lite för att orka ta in och tänka någorlunda klart.


Det känns iallafall fantastiskt bra på många sätt nu. Två superfina assistenter som det funkar jättebra med är man ju såå tacksam över. Att jag är där och täcker upp luckorna så länge det behövs går också bra, och det är ju skönt på alla sätt och vis.

Men det är ju ingen tvekan om att det behöver vara två assistenter samtidigt om det ska gå att få till nåt vettigt runt Sandra, och samtidigt hålla henne lugn. Det gäller verkligen att tänka på alla detaljer, och ligga steget före hela tiden. Eller, helst fler steg… Det går liksom i ett när man väl börjar, så förberedelserna är jätteviktiga. Annars brakar det direkt, eftersom ”väntan” och ”dötid” stressar henne till utbrott.


Annette undrar vad det är för dörr på fotot i förra inlägget. Den går till grann-lägenheten och är låst. Förråd finns, men vi behöver förbereda nånstans, och ha det som ska vara i korgarna tillgängligt snabbt och smidigt. Hur vet vi, så vi väntar bara på att få dit lämpliga möbler i stort sett.

Trevlig helg!

.

1 kommentar:

Lena sa...

Oj då, är hon yr igen. Hoppas det räcker med helgen för att Sandra ska återhämta sig. Lycka till med mötet och ha en fin fredag ❤