måndag 2 mars 2015

Nya planer och andra reservplaneringar

Det är svårt att hålla nån vidare standard i bloggen när det händer en massa saker som jag inte kan skriva om. Dels blir det inte så många andra tankar över och dels har jag svårt att fokusera. Men vartefter allt faller på rätt platser så kan jag dela med mig, så ni får hålla er till tåls. Än så länge är det väl starten i nya lokalerna, och inskolning av Sandra och assistenter som är prio 1.

Hon har förstås ingen aning om några förändringar än, och nu har förutsättningarna ändrats lite, så vi har fått anpassa planeringen i våra huvuden. Det påverkar ju inte Sandra, eftersom hon inget vet.


När och hur jag ska berätta det för henne vet jag inte än, men så sent som möjligt iallafall. Någon inskolning i nya lokalerna blir det inte, som vi först tänkte. Det beror dels på att vi inte har tillräckligt med assistenter för att kunna ha en bra inskolning, och dels på att det inte finns en fungerande verksamhet på dagtid där Sandra är nu. Då är det bättre att bara köra igång med det nya och det blir bra på en gång.

Eller så bra det kan, med dom assistenter vi har. Det optimala hade förstås varit om det hade funnits assistenter runt Sandra som känner henne väl, och att dom skötte inskolningen. Men nu finns inte det, så då får jag hoppa in. Att ha mamma med i det gamla skulle inte bli bra, men på ett helt nytt ställe funkar det. Så därför kör vi igång där direkt, så jag kan täcka upp personalluckorna där istället.

Sen det där med att handleda nya assistenter. Det kan jag inte göra i en verksamhet där jag inte hör hemma. Men på nya stället har Sandra inga invanda rutiner med någon, så där blir det mer naturligt för henne att jag är med så länge jag behövs.


I övrigt har vi nog en lite trött tjej här. Visserligen funkar hon okay, men hon har mer sömnbehov än hon brukar ha, och är skörare än vanligt. Vi är så tacksamma över att hon har ett korttids som fungerar, och att hon alltid vill iväg på sitt. Vad mycket det betyder! För oss alla.

Vi har en hel del ärenden att klara av på den här ledigheten, eftersom jag troligtvis inte kommer bli så mycket ledig en tid snart. Det är lite inköp till dv som ska göras, och lite planering och tänkande så jag inte missar nåt viktigt i allt nytt.

Sen den vanliga veckohandlingen, förstås. Så in och justera glasögonen som inte sitter riktigt skönt. Sen hämta nya körkortet och lite annat sånt där smått som säkert kommer fylla dagen ganska bra. Och lite mailkontakter och annan planering som tar mer tid än vad man tror.

Städa, fylla på matportioner i frysen, spotifya och kafferasta. Och bara vara. Ja, det kommer nog inte bli långtråkigt på den här ledigheten heller ;)


Ha det fint!

.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Godmorgon!
Det låter lite rörigt minst sagt, men det blir det väl innan allt löser sig och ni kommer iordning med allt. Hoppas att det inte tar allt för lång tid att få in nya bra assistenter som fungerar och förstår Sandra så det blir bra rutiner kring er alla.
Ha en bra dag och stressa nu inte ihjäl dig ❤❤
Kram
//Lena

Anonym sa...

Den där almanackan känns igen,det blir så mellan varven att saker hopar sig och veckan blir fulltecknad.
Här ska vi ha möte med en s k arbetskonsulent på fredag för att se vad kommunen kan erbjuda för DV till Hanna.Det ska bli intressant,mina förhoppningar sänktes än mer än tidigare då jag läste att vår kommun slagit ihop LSS/DV med liknande insatser enligt SOL.När det var dags för Hanna för några år sedan la kommunen ner de små verksamheter som hade kunnat fungera för Hanna och nu har jag ingen aning om vad som finns så det är spännande.Jag ska ha i bakhuvudet alternativet med att de håller med lokal och pedagog och assistenten kan vägleda under de timmar Hanna isf vistas där (i dagsläget blir det inte fråga om mer än några timmar i veckan).

Det dyker alltid upp nya saker att strukturera/planera nämligen så fort någon annan ska ta över saker jag skött om...nu ska vi se om hon kan få dubbelbemanning för vårdbesök som jag hittills följt med till men det kommer jag förstås inte göra för alltid.För Hannas del funderar jag kring dubbelbemanning att det är en balansgång iom att det är svårt för henne med fler än en person i närheten,hon mår bäst med en,dock finns det situationer när det verkligen behövs två så det ska vi se om hon kan få beviljat,möte på tisdag med FK.

Tycker det ser lovande utmed Sandras nya DV så det blir roligt att läsa om fortsättningen!
Ha det gott!
Annette