lördag 28 mars 2015

Anpassat

Planeringsdagen gick bra och vi kom ytterligare en massa steg framåt. Det blir nog bra tillslut, ska ni se. Lite problem att lösa på högre ort bara… Det kommunen inte fattar är att Sandra har beviljat assistans för det hjälp-behov hon har. Inte för att sköta städning i kommunens lokaler. Eftersom det inte går att kombinera städning med ”hjälpa Sandra” så blir det en konflikt om vems ansvar det är.

Nu handlar det inte ett dugg om viljan att städa eller inte, utan att Sandra inte kan delta och därför är det inte möjligt för assistenterna att städa, om dom inte gör det på sin fritid, och det är ju självklart inte meningen.

Sen är det en del tjafs om nyckel som vi faktiskt inte förstår, men dom får ju lösa anpassningarna på nåt sätt om Sandra ska kunna gå där. Det är ju meningen att det ska vara anpassat efter hennes behov… Vi kräver såklart inga orimligheter, utan bara sånt som måste funka för att Sandra ska klara dagarna där. Att det inte får vara låst när vi kommer, t.ex. Och att hon inte ska ”krocka” med nån när hon ska gå nånstans utanför sitt rum. Sån stress leder bara till att hon kollapsar tillslut, och inte kan vara kvar.

Förutom det då så är det bra det mesta. Lite inkörs-grejor förstås, men vi går stadigt framåt och hittar små lösningar att justera längs vägen. Kort sagt, det funkar väldigt bra så här långt. Ett större bord var på plats redan, så vi kunde börja planeringsdagen med att sortera alla saker till rätt platser så det ska bli så lättarbetat som möjligt. Väldigt bra blev det, faktiskt :)


Sandra verkar må bättre igen och vi såg inget av den ostadighet som visade sig i torsdags. Vi är tacksamma att det vände och inte var början till en sån jobbig period som hon har råkat ut för tidigare ett par gånger. Trött är hon, men så glad att hon liksom inte tappar humöret lika fort som hon brukar när hon är skör.

Hon längtar till måndagen – för det är vardag igen, tisdagen – för assistenten som sitter bak med henne i bilen då och torsdagen – för att två assistenter och inte mamma är med henne hela dagen och dessutom är det rolig gympa. Bästa dagarna just nu, om man frågar Sandra :)

Idag ska hon till frissan, och det ska jag snart berätta för henne. Det var inte läge att säga nåt igår, när hon redan innan har fullt sjå att hålla isär alla dagarnas händelser. Men oftast berättar vi inte förrän strax innan det är dags iallafall, för att hon inte ska hinna stressa upp sig.

Ett frissabesök tar väldigt mycket energi av henne, så hon brukar vara trött efteråt. Tack vare världens bästa frissa, så funkar det bra. Det är lugnt där, det går alltid till på samma sätt och det är lite extra tid avsatt för att minimera risken för möte med andra. Kunderna efter brukar vara förvarnade så dom håller sig lite på avstånd ifall vi precis ska ut osv. Anpassningar som är avgörande för att det ska fungera och jag är så glad att vi har vår fina frissa, som förstår sånt som många andra inte förstår ♥

Ha det så fint!

.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så skönt att Sandra mår bättre igen!Hon kanske helt enkelt är trött när hon får de symptomen,det verkar inte otroligt,utmattad av intryck precis som du tror.
Hoppas kommunen löser de sista bitarna så allt funkar sedan,tillsvidare är det viktigaste att Sandra kommer in i allt det nya.
Har köpt ett sortimentskåp till Hannas schemabilder (kom på att de lådor jag provade för himla många år sedan var fel sort och därför bara var jobbiga).Ska göra etiketter till lådorna och undrar om du klippt ut dem i papper för jag hittade inga färdiga på butiken iaf?
Ha en trevlig helg!
Annette

Bellan sa...

Läser ikapp här eftersom veckan varit lite störig hos oss.... Ser att ni har en del finlir kvar, men ni har ändå kommit väldigt långt. Vad duktiga ni är!!

Tur att det vände för Sandra så hon inte blev så där illa som hon blev förra gången "yrseln" kom.

Ha en fortsatt bra lördag!
Kramar till dig, vännen <3

//Bellan