lördag 3 juli 2010

Sommar på hög nivå

En skön fredag hade vi igår, med bad å grillning, men det fotade jag inte. Bara att scrolla ner till en annan dag med bad å grillning så såg det likadant ut ;)

Sen plockade vi solmogna jordgubbar till efterrätt, himlans gott. Det var många som hade mognat så både Göran och jag fick smaka, minsann :)


I förrgår hakade Sandra upp sig när det var sovtid. Hon hakar lättare upp sig när hon är trött, och det är hon alltid på kvällarna. Någon tyckte att hon behövde skärp i byxorna när hon var på korttids. Bara det att vi har slutat med skärp, just för att det gärna hakar upp sig och blir tjafs. Så om byxorna är lite för stora så försöker vi lära henne att dra upp dom istället.

Men efter det blev det ett väldigt tjatande och gnällande om skärp, och såå nära utbrott. Tänk vad lite det behövs…

Men Göran kom på en snabb lösning så det blev inget utbrott. Han lovade att hon skulle få ett skärp morgonen efter, igår alltså, efter frukost, och öva på att knäppa det själv. När hon klarar det så ska hon få börja använda skärp.

Det är ju så att vi måste minska allt som kan låsa sig och skärp är en sån grej. Byxknappen med och den tränar vi på när humöret är rätt. Så igår morse sa jag att hon fick själv knäppa skärpet om hon ville ha skärp ”så kan du passa på att öva med knappen på en gång” tyckte jag och lämnade henne ifred. Och vips grejade hon både skärp och knapp och toabesök helt själv! Ja, igår iaf… Wow, alltså! *stolt mamma* Ja, Sandra var nog rätt stolt hon med :)


Idag står det rida på schemat och vi har det inbokat fler gånger under lovet. Det är en av lärarna i skolan som har hästar och som vi får komma och rida hos. Samma goa lärare som gör utflykten med Sandra en gång i månaden. Tänk att vi har så fina människor runt Sandra. Man blir så lycklig!

Dom ser Sandra och hennes behov och intressen, och jobbar utifrån det, med lagoma krav och utmaningar. Inte undra på att hon utvecklas och mår bra! Så skulle alla få ha det! Alltid!

Jag avslutar med att påminna om Nattmias tävling som ni kan läsa mer om genom att klicka på bilden högst upp i högermarginalen. Ha nu en skön dag!

3 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Åh vad kul att hon klarade både knapp och skärp.. Klart hon var stolt och så även hennes mamma :-) Hoppas det inte bara var en engångs företelse..

Tack för reklamen om min tävling och tack för att du vill vara med och tävla.. Lycka till..

Ha nu en bra dag och ha så kul tillsammans med Sandra när hon skall rida..

Kram Mia

Maritha sa...

Nämen jag glömde att komentera igår, FÖRLÅT! Ni ser verkligen ut att ha haft en härlig tripp bara synd att du blev sjku.

Så finurlig hon kan vara din Sandra, klart som korvspad att hon grejade det och ni båda var stolta.

Hoppas ni får en fin dag med ridningen!

Kram Maritha

Anonym sa...

Härligt med grillning sol och bad :-)

Kram !!! Annika