måndag 26 juli 2010

Vår tur med ledigt

Så var det måndag igen. Vardag, fritids, korttids och lite ledigt :) Eller, lite och lite… Klockan nio är vi faktiskt lediga ända till på torsdag kl. 14.30, minsann. Sen är Sandra ledig på fredag, eftersom det är den dagen vi kan gå på marknaden på hennes villkor. Sen blir det på tok för mycket folk för att det ska bli trevligt.

Efter marknadshelgen är det korttids igen och då är vi lediga hela veckan! Ja, måndag till fredag, alltså. Den längsta ledigheten vi har i sommar. Så egentligen känns det ju som vi har två veckors semester framför oss nu.

Om Sandra mår bra, förstås. Men hon längtar iaf till både korttids och fritids (det är samma ställe) så henne kommer det säkert inte att gå någon nöd på. Det är ju en förutsättning att hon trivs och mår bra, annars blir det lixom ingen skön avkoppling för oss.


Igår var damen en aningens otålig och skör. Troligtvis för att det regnade och vi inte hade nån bra plan för dagen. Det är ju så, ofta när man har autism, att man vill ha en bra plan, och ett schema att följa, helst hela tiden. Det är inte alltid så lätt att ha en sån noga planering.

Det gick ganska bra ändå, får man säga. Sandra insåg tillslut att det inte var så vidare värst trevligt ”ut och blåsa såpbubblor-väder” och då var en film helt okay, tyckte hon.

Precis när det var sovtid och hon skulle på sista toa-besöket så blev hon stucken av en geting som troligtvis hade tråcklat sig in genom ventilen i badrummet. Övertrött och så klart jätteont kan bara bli gallskrik, förstås. Men hon lugnade sig och fick se att jag hade dödat getingen och den inte skulle göra illa henne mer. Sen blev det bedövningssalva och lite tröst i knäet en stund så gick det hela över snart, men hon somnade förstås ganska sent efter det där.

Jag har bokat en lyxig Cinderella-kryssning till Göran och mig i slutet av augusti. Först tänkte jag att vi skulle åka typ nu. Ja, alltså den här korttidsperioden, för jag kände att vi behöver göra något för varandra, lixom. Men det fanns ju inga så här sent och nästa gång vi kan är inte förrän i slutet av augusti. Men det kan ju vara skönt att hitta på något bara för oss då med :)


Idag hämtar vi nog passen, om det inte blir fint promenadväder. Då tar vi och handlar på samma gång när vi ändå är i närheten av en Willys. Blir det promenadväder så tar vi en långprommis med picknick istället och hämtar passen en annan dag.

Må gott och tack för att ni kikar in här!

4 kommentarer:

Maritha sa...

Vilken härlig ledighet ni får, hoppas verkligen Sandra är pigg hela tiden.

Bra att ni gör en skön lyxig kryssning med god mat och avkoppling.

Hoppas dagen blir bra, jag hoppas ni får göra en picnick, Willys kan ni ta en annan dag eller senare!

Njut vännen!

Kram Maritha

Mia sa...

Dumma geting!! Vad mysigt med semester ihop! Även om det blir intensivt oxå förstås.
Kryssningar är aldrig fel, äta och dricka gott.
Kramar

Annelie sa...

Stackars Sandra som vart stucken av en geting, det gör ju ONT.

Härligt med en båtresa att se fram emot, sånt är alltid mysigt med god mat & dryck.

Ha nu en underbar måndag.. // Kramen Annelie

Anonym sa...

Inte kul att bli stucken av en geting det gör ont läänge, jag vet :-( Vad skönt ni får lite ledigt nu och kan rå om varandra lite. Kul att ha kryssningen att se fram emot.

Ha så mysiga dagar !!! Kraaam Annika