fredag 2 juli 2010

Sådärja!

Då börjar man bli människa igen då :)

Först vår lediga ”helg” som var toppen!

Vi åkte till en camping som inte ligger så långt härifrån. Den är lagom att åka till nån natt sådär och där är fint, ganska billigt och bra promenadväg in till centrum.

Vi käkade lite sill och slappade en stund.


Sen när det blev lite skugga på husbilen stängde vi in Sune där och tog en prommis till stan. Vi hittade kläder till både mig och Sandra så jag var så nöjd så! Efter den lyckade shoppingen delade vi en pizza och mådde gott en stund innan vi gick tillbaks igen.


Ja, en mjukglass också! :)


Resten av kvällen mös vi bara och senare dök den här lilla krabaten upp.


Det är inte ofta man ser igelkottar nuförtiden.

På tisdagen var det för varmt att gå in till centrum, så det blev en kortare prommis på en lummigare plats, annars hade vi det mest bra på campingen den dagen.

Sune fick besök av ett gäng sädesärlor ett par gånger. Det var väl mamman eller pappan som retade honom lite medan ungarna tittade på. Så brukar dom ju göra för att locka faror från ungarna, men dom här ungarna kunde flyga bra så jag vet inte riktigt om det var därför eller om dom bara ville retas en aning. Dom syns knappt, men den svarta fläcken i mitten av bilden är mamman eller pappan, sen ser man en av ungarna, som är grå, till vänster.


Till lunch smaskade vi i oss lite räkor i skuggan.


Och till kvällen grillade vi revbensspjäll.


Jag somnade ju en sväng också, vilket min älskling var tvungen att föreviga...


Jag var fasligt trött och blev ju sjuk sen, lagom till vi skulle åka hem. Så Göran fick plocka ihop allt själv och handla på vägen hem, och packa upp hemma, ta hand om Sune, ringa korttids (och meddela att han skulle ta emot istället för mig, samt att Sandra skulle bli ledig resten av veckan) ta emot Sandra och allt vad det innebär, fixa käk och orkade pyssla om mig lite med. Tror nog jag ska köpa en blomma till honom! Eller nåt annat han gillar :)

Själv sov jag mest hela tiden, förutom när jag kräktes då… Det påminner om migrän, fast huvudvärken är inte så kraftig som vid migrän och jag är inte ljusskygg. Jag får nog kolla upp det iaf. Det vore himla skönt om det gick att hitta en orsak så man kan undvika det, för det är inte kul när det kommer. Ibland med högst en månad, och ibland med nåt halvår, mellan gångerna.

Nåja, nu mår jag iaf bra igen! Sandra kom ju hem i onsdags, pigg och glad men fick, som sagt, vara ledig resten av veckan ändå, eftersom det var enklast för Göran på det viset. Då kunde vi skippa medicin- och badrutinerna vilket var skönt när det var rätt mycket annat att fixa med på onsdagen.

Nu till nåt helt annat. En del har frågat lite om det här med personlig assistans och jag vill verkligen rekommendera det till er som känner att det är näst intill omöjligt att kunna jobba med ett barn hemma som behöver mycket tid och ork.

Jag minns inte riktigt hur vi gjorde och vart vi sökte, reglerna har säkert ändrats sen dess. Men det är Försäkringskassan som har hand om det. Vi fick avslag första gången vi sökte men andra gången tog vi hjälp av ett assistansbolag, så vill man det är det ett bra sätt. Dom hjälper till att skriva rätt i ansökan och vet hur man ska räkna timmarna. Dom hjälper oxå till att överklaga om det behövs.

Ju yngre barn, desto mer föräldraansvar och desto färre timmar. Med föräldraansvar menar man inte att man slutar ha ansvar för barnet när det blir äldre, utan att ett barn normalt sett klarar sina dagliga behov utan hjälp. Jag vet inte vilken ålder föräldraansvaret helt upphör, men tror att det är runt 13, när barnet blir tonåring.

Så ett litet barn, i förskoleåldern, är det svårare att få assistans till än ett äldre barn, eftersom ett litet barn har större vårdbehov.

Men har man ett barn som kräver mer än andra så tycker jag verkligen att man ska kolla upp det och söka assistanstimmar! Man går miste om vårdbidraget, men behöver barnet mycket hjälp så tjänar man ändå massor på det. Sen väljer man själv vem som ska jobba som assistent.

Det var lite om det. Hoppas ni som är lite osäkra på hur ni ska göra nu ringer och kollar iaf. Det är värt det!

Nu önskar jag er alla en fortsatt fin dag!
P.S. Kika in hos Nattmia och var med och tävla om en fin bokvila som hon lottar ut! Läs mer genom att klicka på bilden högst upp i högermarginalen.

6 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Vad mysigt ni hann att ha det innen du blev dålig..
Skönt att du piggnat till nu..

Ha nu en bra fredag..

Kram Mia

Patricia sa...

Åh va härligt ni haft det...ja förutom att du blev sjuk då så klart...
Låter ju som någon slags Migrän du har, eftersom det kommer så regelbundet, det finns ju olika sorters. Själv har jag något de kallar ögon-migrän som kommer när jag är stressad.

Hoppas du får må bra nu och att ni får en skön helg!!!
Kram Patricia

Annelie sa...

Va underbart mysigt ni har på er små ledighets-stunder.
Men, det är väl såå enkelt att ni verkligen har lärt er att ta till vara på just alla de tillfällena ni är själva med varandra.

Jobbigt att du lyckades att bli sjuk uppi allt oxå,, när ni dels var lediga och sen i det vackra vädret.

Hihi,, ja dessa små fåglarna kan vara jävliga rent ut sagt.
Det var som när vi hade vår hund,, skatorna var oxå duktiga på att retas.. *L*

Ha det allra bäst och njut av denna underbara sommar.. // Kramar Annelie

Anonym sa...

Åh...inte alls avis på allt det goda ni åt, speciellt inte räkorna ;-) Synd du blev sjuk. Tycker helt klart att du ska kolla upp det.

Hoppas du får vara frisk i helgen !!! Kram Annika

Bellan sa...

Du gör verkligen så man längtar till semestern när man sitter här och jobbar i värmen :-)
Allt ser så mysigt ut med igelkottar, fåglar och katten, även om de retas ibland...

Kul att se att det är fler än jag som dricker rödvin till räkor, trodde jag var ensam om det :-).

Vi får nog kolla upp detta med assistans på nåt sätt framöver. Kanske att jag hör av mig om några frågor.

Hoppas du får vara frisk nu i sommarvärmen framöver.
Stor KRAM till dig!

Mia sa...

Oj vad mysigt! Verkligen vardagslyx/semesterlyx! Ja inte kräksjukan då,,
Vi åker med husbilen på söndag!!!!
Ska bli så mysigt och lyxigt.
Sommarkramar så hörs vi snart!