söndag 25 juli 2010

Är det höst nu?


Det är iaf sånt väder. Regn, blåst och 12 grader. TOLV grader!?? Det fattas ju 20 grader ju… Okay, det kan väl vara skönt med lite regn på den gula gräsmattan, men sommaren är väl inte slut redan? Jag vill ha mer värmebölja! Jaja, man ska ju vara nöjd, förstås. Sommaren har varit fantastisk så här långt!

När vi åkte hem från ridningen igår, så fick Sandra syn på det som ska bli marknad här nästa helg. Tivolivagnarna hade kommit… Så nu är det ett fasligt tjatande om att åka karusell. Fast vi har sagt att vi inte ska åka nåt.

Men Sandra kan inte släppa det där. Och jag sätter henne inte i nån karusell, så är det bara! Det är ju inte som med ”vanliga barn” att man kan förklara, och dom kan föreställa sig, liksom. Och jag vet att Sandra blir livrädd, och då sitter man där man sitter…

Däremot tänkte jag gå dit och prata med dom innan det öppnar på fredag, och fråga om dom kan tänka sig att köra bara lite, och stanna utifall att, liksom. Det borde dom ju gå med på, kan man tycka. Dom får ju betalt.. Vi får väl se vad dom säger. Till Sandra säger vi iaf att vi inte ska åka, tills vi vet nåt annat.

Ja, så nästa lördag har vi bokat av ridningen. Nog för vi skulle kunna, men vi bor lixom mitt i marknaden och det brukar vara lååånga bilköer från alla håll och en massa avstängda gator och virrvarr. Nä, vi lämnar helst bilen i garaget nästa helg! Det är ändå några lördagar kvar att rida på innan skolan börjar.

Förut åkte vi alltid bort när det var marknad, men nu har vi kunnat vara hemma ett par gånger. Det brukar gå bra och vi turas om att gå dit. Roligast är det förstås att gå tillsammans, men nu går ju inte det. Däremot tänkte vi ta en sväng med Sandra innan det öppnar på fredagen. Då är det lagom lite folk för hennes smak. Ja, och då tänkte jag att vi kan gå förbi karusellerna på samma gång. Så hon iaf får titta på dom ordentligt, så får vi se hur det blir med resten.

Själv älskar jag både marknaden och tivolit, fast saknar sällskap då.. Att åka karuseller själv är lixom inte riktigt samma grej… Men jag har iaf möjlighet att gå dit nu, och det får man ju vara glad över! Har jag tur stöter jag på nån jag känner som ska åka massa…

Annars nöjer jag mig med att strosa runt och titta på folk. Jag tänkte se ett av uppträdandena också, om jag kan smita iväg på lördagskvällen. Så jag får nog kul ändå!


Idag får vi väl roa oss bäst vi kan inomhus. Sandra mådde iaf bra igår och var en solstråle mest hela dagen. Babblade och babblade så vi blev yra i huvudet. Inte vanligt prat och samtal, liksom, utan mest svammel och en massa frågor som hon frågar för frågandets skull där man inte kan svara på allt för då rör man bara till det ännu mer.

Men att avleda är inte heller så lätt när hon är på det humöret och trött i huvudet blir man efter en sån dag. Men det är ju förstås mycket bättre än gnäll och tjafs :)

Ha det fint!

3 kommentarer:

Mib sa...

Hej jag är allt här och läser, men hinner inte kommentera så mycket... eller vaddå hinner?...
Men jag har ju glömt att säga: Vad fint du har gjort här!
Kram!

agneta f sa...

Håller med! Jättefin sida, men så är det en jättefin tjej som pryder sidan så kan den bli annat än fin då? Bra idé att gå till marknaden innan de öppnar, hoppas att de ställer upp med karusellen när Sandra så gärna vill åka!
Det är heller inte fel att strosa själv på marknaden en stund, ibland behöver man "umgås" med sig själv och stanna precis där man själv vill. Det låter invecklat det här, men hoppas du förstår vad jag menar? Ha det jättebra! Kram agneta

Maritha sa...

Jag hoppas att de ställer upp och kör karusellen med Sandra ensam så hon får prova. Om Göran följer med kan de ju låta dig åka ett varv själv också :-))

Vi hade + 5 på lördag morgon i stugan så visst lider det mot slutet men det blir säkert en massa fina dag innan vi tar på kallingarna!

Kram Maritha