söndag 4 juli 2010

Härliga värme

Ända nackdelen med värmen är väl alla bromsar som stör hästen, och biter Sandra, när hon ska rida, så nästa vecka bestämde vi att försöka komma en halvtimma tidigare. Ja, igår var det ju dax för ridning, till Sandras stora glädje :) Fast det slår ju lätt över när förväntningarna blir för stora. Dessutom vaknade damen klockan fem!

Innan vi kom iväg, klarade vi av ett mindre utbrott. Plötsligt blev Sandra arg och skrek ”Inte mamma laga mat, pappa laga mat” och där fastnade hon ett tag och fick inte på sig skorna.

Nu var det säkert inte just vem som skulle laga maten som hon irriterade sig på, egentligen, utan troligtvis var hon bara spänd och förväntansfull inför ridningen. Sen kan hon inte få fram just det utan tar till nåt bara, vadsomhelst som hon kommer på.

Nåja, hon lugnade sig ganska fort och vi kom iväg. Resten av den lilla utflykten flöt på utan några problem och Sandra strålade ikapp med solen där hon satt på Thors rygg. Kanske inte just på den här bilden, men i övrigt :) Kul att hon har ett eget intresse, som hon inte har ärft, eller blivit påverkad till av oss på nåt sätt. Göran gillar visserligen hästar, men då ska dom springa in pengar ;)


Thor får lite svalka i värmen.


Efter ridturen fick Sandra också svalka sig med lite vatten.


Sen satt vi på Marias altan en stund och drack coca cola i skuggan innan vi åkte hem :)

Efter maten skulle vi bada i poolen en stund innan det var dags för medicin- och badrutiner inne. Då låste det sig totalt. Sandra stod bredvid poolen och skrek ”Vill bada” så tillslut gick jag därifrån. Troligen var hon ju trött och kravkänslig så då får man helt enkelt välja att vara inne, trots härligt badväder. Det är bara så det är ibland.

Fast sen kom jag på vad som troligtvis orsakade låsningen… Jag glömde att det var lördag och godisdag. Vi var så inställda på att bada efter maten så jag glömde totalt bort att Sandra skulle ha sin godispåse. Det kom jag inte på förrän i duschen sen, så det blev godis så fort vi var klara med det och allt var frid och fröjd igen :)

Det är inte lätt när man inte kan förmedla sig alla gånger, och man har en virrig mamma. Nåja, det ordnade sig ju tillslut, som det ju alltid gör på nåt sätt, förr eller senare.

På lördagar brukar vi inte äta middag, utan nöjer oss med ett lite kraftigare mellanmål, eftersom Sandra mumsar chips sen. Det här är väl sommar va?!!


När Sandra och Göran käkade chips, passade jag på att gå ut med lite kläder i husbilen, eftersom vi tänkte ta en tur med den nästa vecka. Man får lixom försöka packa utan att Sandra ser det…

I husbilen var det sköna 42 grader, så det var riktigt svalkande att komma ut i 30,5 grader sen, när jag hade fått in kläderna i sina skåp. Inne hade vi ännu svalare, 29 grader, minsann ;) Fast jag bara älskar det!

Jag har rensat Sandras garderob också, och fått ihop 7 stora kassar med urväxta kläder. (Fast det var några vinterjackor och ett par täckbyxor också som tog upp ett par kassar) Vi ska nämligen hälsa på goda vänner som har två tjejer i några storlekar mindre än Sandra. Perfekt för både oss och dom!

Sune smet in i Sandras rum igår, och snodde ett litet gosedjur av henne, som han fick behålla. Han är så rolig för han vill att vi ska leka med honom, och det visar han tydligt. Han kommer med sin leksak i munnen och lägger den vid våra fötter (oftast Görans) sen vill han att man kastar iväg leksaken så han får springa och hämta den, och så håller han på :)


Sen, när han tröttnar på det, så käkar han upp leksaken! Eller, delar av den iaf, så kaninen är numer utan öron och ben.

Idag ska Sandra och jag hälsa på mina föräldrar en sväng och förhoppningsvis hinner (och orkar) vi med ett dopp i poolen efter det. Vi skippar medicinproceduren för att slippa stress.

Ha det fint i sommaren!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja vi har haft helt underbara dagar nu. Vad härliga bilder på Sandra och vad kul för henne att få rida. Inte lätt att komma ihåg alla rutiner kan jag tänka men det löste sig ju.

Ha en toppen söndag !!! Kram Annika

Bellan sa...

Härliga bilder på Sandra och hästen! Det är något jag önskar till sonen också - möjligheten att få rida under förhållanden som han klarar. Har tyvärr inte hittat nåt sånt.
Bra tips det där med ett kraftigare mellanmål på lördagar. Sonen äter i alla fall inte så mycket mat en sån dag.
Tur att du kom på att det var godislördag till slut...
Ha det fortsatt gott i sommarvärmen!
KRAMIS!

Photo by Maria sa...

Vilka härliga bilder med Sandra på hästryggen.. Syns lång väg att hon gillar det..

Är ni säkra på att Sune är en katt?? Kanske en förklädd hund eller en ovanlig ras av hund ;-)

Värmen älskar ju jag med och idag fläktar det lite här, sååå skönt.. Jag har fått sova lite bättre idag... Fönstret kan jag inte ha öppet för då störs jag av ljud trots att jag har bra proppar.. Vi bor precis vid sjön och här går och kör ALLA förbi när de skall till badplatsen och ett gäng mopeder drar förbi var dag så det går igenom propparna.. Så därför funkar det inte att sova ute heller.. Fläkt gillar jag inte när jag skall sova eftersom jag inte gillar när det blåser på mig.. Avskyr t.o.m fläkten i bilen så den står alltid åt det håll jag inte sitter.. ha ha..
Men nu bara en natt kvar innan jag skall ha ett par ledigt så det skall nog gå bra..

Ha nu en bra fortsatt dag..

Kram Mia