onsdag 7 juli 2010

Sandra-semester

Måndagen började med en nysattack och näsblod och morgonen fortsatte med ett uruselt humör hos lilla damen. Sur och grinig och jag hade dåligt samvete när jag inte orkade höra henne. Tänkte på inlägget Mib skrev och som jag länkade till i mitt förra inlägg… Det ÄR inte Sandras fel, jag MÅSTE ha tålamod!... Inte så lätt alla gånger…

Men vi kom iväg iaf, efter medicin- och badrutinerna, och humöret blev bättre. Ja, i det stora hela har det varit en jättebra liten ”Sandra-semester” För det var just en Sandra-semester det var, den här gången. Nästa vecka är det vår tur och då hinner vi umgås lite mer avslappnat.

Då är nämligen Sandra på korttids. Även om vi hade det jättetrevligt nu med, och hann prata en hel del medan barnen lekte, så kan vi inte koppla av, och vi måste vara beredda hela tiden. Steget före, liksom. Ha alla möjliga tänkbara situationer och lösningar i huvet och lyssna av Sandra precis hela tiden. Så nästa vecka ska vi bara umgås och det ska bli minst lika kul det!

Men den här gången åkte vi mest för Sandras skull, och hon fick hälsa på sina kompisar. Nu är det ju våra kompisar med, förstås, men dom två goa döttrarna i familjen går väldigt bra ihop med Sandra. Och hon har ju inte så många kompisar, så det är ju extra kul då.

Det är helt otroligt så duktiga dom är att ta Sandra. Det funkade jättebra, trots att damen knappt hade sovit nåt i husbilen av all spänning, så hon var lite extra skör mellan varven. Men dom här två tjejerna är fantastiska på att läsa av Sandra och jag blir lika imponerad varje gång. Dom har nämligen alltid funkat ihop, ända sen dom var små.

Lena hade köpt såpbubblor till tjejerna, för hon vet att Sandra gillar det, så dom började med att blåsa, och fånga, och skratta ett bra tag medan vi vuxna hann prata lite.


Sen visade Nellie och Sofie sina söta marsvin för Sandra, och Sandra fick hålla! Snacka om salig! :)


Så fikade vi, och Sandra fixade att sitta med vid bordet, trots mycket folk. Det gick jättebra! Annars var det fritt fram för henne att gå ifrån, förstås, om det blev jobbigt. Vi var också beredda att ta henne åt sidan om det skulle behövas. Hon tycker ju att det är jättejobbigt, oftast, att sitta fler runt ett bord. Men det gick så himla bra, det med.


Efter fika ville barnen bada, och det fick dom ju, förstås. Lika bad-glada alla tre, här hade dom kul jättelänge.


Sen var det skönt att värma sig i solen.


Efter det började Sandra bli trött och ville cykla tillbaks till husbilen. Men då frågade Nellie om hon inte ville rita lite, och vips var damen på bra humör igen.


”Då kanske ni kan stanna och grilla” sa Nellie :) Goa unge! Och Sandra var nöjd, så vi stannade och grillade med.


Men sen var vi tvungna att cykla tillbaks, efter en fantastiskt lyckad dag! Det är så roligt när Sandra får chansen att leka med kompisar. Det händer ju inte alltför ofta.

Det var allt för denna gång. Ha det fint!

14 kommentarer:

Bellan sa...

Vad roligt att se att allt har gått bra! Kul att det blev så lyckat för Sandra. Det är ju guld värt när personer runt våra barn kan handskas på rätt sätt med situationen. Det betyder så mycket.

Ha det gott ni också. KRAMIS!

Patricia sa...

Det är ju bara helt fantastiskt roligt att det gick så bra, att Sandra fixade saker hon normalt inte gör, massa folk runt bordet o leka med kompisar ... man blir så glad!!! =)

Och tjejerna var ju så klart med duktiga som anpassade sig efter Sandra och gjorde att det funkade så bra som det gjorde.. =)

Må så gott!
Kram Patricia

Maritha sa...

Vad glad jag blir varje gång Sandra klarat något ni inte är van att hon gör.

Underbart att tjejerna var så bra på att få med sig Sandra i leken.

Ni verkar haft det bra och Sandra har fått lite semester.

Kramizar Maritha

Okki sa...

Glad i hjärtat jag blir när jag läser om er "Sandra semester".
Kram Okki

Pernilla sa...

Härligt :D

Nej det är ju inte hennes fel, varken hon eller ni har ju påverkat vem hon är. :) Det är ju tur att man inte alltid kan bestämma allt. Tänk om varenda en skulle vara exakt på samma vis. Sandra verkar vara en rätt glad och go tjej när humöret är med.

Anonym sa...

Att ha sådana goá vänner är guld värt! Det kände säkert Sandra av också och då mådde hon så bra! Kramelikram från Agneta F

Patricia sa...

Jodå, det här med bakbenen gick över på 2 dagar...skumt...men skönt så klart.. =)

kram igen!

Anonym sa...

Vad roligt för er att allt gick så fantastiskt bra trots en lite tjurig start...Härligt :-)
Ser jätte mysigt ut på bilderna med.
Må så gott !!! Kram Annika

Photo by Maria sa...

Åh vad mysigt ni hade det.. Vad härligt att det gick så bra och att Sandra var glad och nöjd..
Härligt att tjejerna kan läsa av Sandra och inte tycker det är ngt konstigt eller jobbigt utan leker även med henne.. Underbart!!

Ha nu en bra torsdag..

Kram Mia

Annelie sa...

Åååå.. va underbart att Sandra hade en sån underbart mysig dag med sina kompisar och att ni kunde sitta ner och prata utan nåt "bråk".
Sandra fick ju göra allt detta som är roligt, blåsa såpbubblor, bada, rita & hålla i ett marsvin.
Så nu mamma & pappa, kanske det blir ett marsvin i familjen..??!! *L*

Jag är såå glad för er skull, verkligen glädjs med er när det blir en sån lyckad dag.

Ha det allra bäst och sköt om er i sommarvärmen.. // Stor Kram Annelie

Pernilla Be sa...

Så glad jag blir när jag läser ditt inlägg. Det är alltid bra att återkomma till samma ställen och göra ungefär samma saker, det skapar trygghet.

kram//pernilla

Tanja, 30+ sa...

Gud va roligt o läsa att det gick bra!!! Vilka FRAMSTEG hon gör Sandra!!! O vilka TJEJER!!! Värmer gott i hjärtat!
Ledsen att jag inte kommenterat på länge...men du vet ... tid o ork... men jag läser emellanåt!

Kramen!

Lena sa...

Ja det var en trevlig dag och så kul att träffa Sandra med, STORA tjejen....Sofie tyckte ju det var lite tråkigt att Sandra inte skulle med till Gränna. De gillar henne, hade jätte kul....
Ja Nellie fixa till det så vi kunde grilla ihop med, det blev fina teckningar.... som de rita...
Det var några trevliga timmar.... Så KUL att kunna ses, ha det gott vännen och hälsa din goa familj från oss från Degerfors vi höres mvh Lena Kram!!

Lena sa...

Ja det var några trevliga timmar vi fick och oj vad Sandra blivet STORA tjejen.... ja Nellie fixa till så vi kunde grilla också , härligt...
Sofie tyckte det var lite tråkigt att inte Sandra skulle med till Gränna... De gillar Sandra, inte konstigt hon är en solstråle, så söt... Hälsa din goa familj från oss från Degerfors , ha det gott vännen mvh Lena Kram!!