torsdag 22 juli 2010

Lite sjuk igen


Ujuj, vad jag var trött igår, men efter en natts god sömn hade det gått över :) Sandra var ju trött hon med och sov både länge och väl. Hon vaknade inte förrän runt halv nio! Sen var det en trött tjej fram till fyratiden då hon slocknade i soffan.

Ett par timmar senare kom den lilla oliven upp, som var det enda hon fick i sig till frukost. Ja, sen somnade hon och här sitter jag och passar kräkattacker. Eller, än så länge har det varit ganska lugnt, och har jag tur kan jag gå och lägga mig skapligt. Sist hon kräktes så berodde det säkert på att hon blött näsblod som inte runnit ut, utan ner i magen…

Nu vet vi inte om det är tröttsjuka än, men det lutar väl åt det. Troligtvis blev det för mycket med den stora utflykten dom gjorde på korttids förra veckan ihop med vår camping nu i veckan. Men nu är hon ju ändå ledig, så hon missar ju inget, även om det så klart är jobbigt för henne. Det var ju inte länge sen hon var sjuk nu så vi hoppas att det blir lika lindrigt den här gången.

Nästa vecka har vi korttids måndag till torsdag, och veckan därpå måndag till fredag. Så är det bara tröttsjuka nu så kommer det nog att bli så. Det känns nästan som vi har två veckors semester :) Efter det är ju Sandra ledig till skolstart och beroende på vädret så hoppas vi kunna förströ henne lite lagom i 1,5 vecka. Det ska nog gå bra :)


Annelie undrar om vi inte har nån annan assistent som kan lösa av oss och, nej det har vi inte. Så undrar hon om man måste ha erfarenhet av autism ifall man ska vara assistent och, ja det tycker jag nog. Man måste iaf ha ”rätt tänk” och förstå vad det handlar om. Både för sin egen skull och för personen man jobbar med. Det funkar inte bra annars!

Det är väl en av orsakerna till att vi inte har någon mer assistent till Sandra. Det är svårt att hitta nån som både har kunskap och viljan, och passar ihop med Sandra, och helst med oss också.

En annan orsak är att Sandra inte fixar att ha för många personer runt sig. Väldigt ofta är två föräldrar för många och Sandra funkar bäst om hon är själv, eller med en vuxen i taget. Men visst kan man ha en avlösare ändå, fast det vore skönt om det funkade med en till assistent som tog assistansen samtidigt som vi kan njuta av att bara vara föräldrar, liksom. Men det skulle inte Sandra fixa.

Nu har vi nog en gullig lärare som vi iaf kan fråga om hon vill hoppa in som assistent ifall det skulle knipa nån gång, och det är skönt! Eftersom vi inte har några vänner på nära håll eller några släktingar som kan ta över eller lösa av lite… En person som ska vara assistent åt Sandra måste känna henne ordentligt om det ska funka.

Så klart att man är lite orolig att det ska hända Göran och mig nåt. Sandra är ju helt beroende av att det finns folk som ser till att hon får det bra…


Sov gott, ni som ska sova, och ha det fint, ni som är vakna ett tag till. Själv ska jag nog försöka få lite sömn snart, om det fortsätter att vara lugnt här ett tag till.

3 kommentarer:

Maritha sa...

Hoppas du har fått sova gott i natt och även Sandra så klart.

Härliga ledigheter ni har de närmaste veckorna bara lilla damen är frisk.

Förstår att det kan vara oroligt om det skulle hända något när det är ni som är assistenterna.

Godmorgon kramen när du vaknar!

Maritha

Anonym sa...

Hoppas nu Sandra håller sig frisk så ni med får lite semester bara ni två.
Sköt om er & Ha en härlig helg !!! Kram Annika

Okki sa...

Hoppas ni får eran ledighet nästa vecka.
Och att Sandra mår bättre nu.
Stora kramen från Okki