måndag 12 juli 2010

Njutit sommar

Hela förmiddagen och halva eftermiddagen ägnade vi oss åt att bada och sola om vartannat. Sandra mår bra igen och vi fick en mysig söndag.



Bjuder på en härlig badbild men jag besparar er min bikini… eh! Dags att ta tag i dom små semesterkilona som flög på mig förra sommaren, och som lixom av nån märklig anledning förökade sig under året som gick. Beror det på den stränga vintern månne? Nästa sommar får det bli en snygg bikinibild, japp! …Eller inte…


Sandra hjälpte till att skrapa potatis. Riktigt duktig är hon, bara man börjar i tid så.


Sune trivs bäst i skuggan, eller på golvet.



Men i kylskåpet är det minsann kallt! Minus 7 grader!


Ursäkta en dålig bild, men jag skyller på kameran som inte fixar närbilder. Vi brukar få minusgrader i kylen när det är varmt ute och vi har väntat i flera år på att den ska gå sönder. Men eftersom den funkar i övrigt, och håller plus fyra-fem i vanliga fall, så känns det lite mycket pengar att kosta på än… Vi måste ju köpa både kyl och frys sen, när den går sönder, eftersom dom liksom hör ihop.

Nåja! Det ordnar sig ju det med, vad det lider :) Efter nästan hela dagen ute blev det lite fika för Sandras del. Ja, i juicen är det medicin (Movicol) så det får hon varje dag, men kakor hör inte till vanligheten hos oss. Det var gott efter allt badande, tyckte Sandra.


Jag fick frågan hur det går med Sune sen Åke dog, och det går bra nu. Han har kommit över det och verkar må kanon igen, vilket ju är skönt, förstås.

Så var det Malin som undrade när Sandra går och lägger sig. Ja, lägger sig gör hon ganska tidigt, innan hon blir för trött. För om hon blir för trött så blir det kaos och utbrott halva natten… Kvällsrutinerna börjar med Bolibompa klockan 18.00 och halv sju går hon till sitt schema där hon sätter upp bilderna för nästa dag. Vi går igenom det innan hon går upp till nästa schema, med kvällsrutiner, i badrummet. Så hon brukar vara i säng runt sjusnåret.

Sen sitter hon i sängen och drar fram en massa leksaker :) Leker ett bra tag och brukar somna runt 22-tiden. Strax innan det är dags att städa undan får hon timstocken som piper när hon ska börja städa och så blir det ett toabesök innan det är sovtid. Nästan varje natt är hon vaken ett par timmar och på morgonen är det oftast full fart vid sextiden igen.

Malin undrade också om vi har bilder från skolan, och nån film på Sandra. Jag har haft några bilder från skolan med i bloggen, men bara där Sandra är med, och så blir det framöver med, om jag inte först har frågat aktuella personer.

Någon film tror jag inte att det blir. Jag försökte få med en film som Sandra har gjort i skolan (fast det var stillbilder med musik och prat i bakgrunden, och den handlar om Sandras semester i Marbella) men jag lyckades inte få med den i bloggen av nån anledning. En är inte så teknisk av sig ;)

Idag börjar vår ledighet och vi ska umgås en hel massa med goda vänner. Ja, samma goa familj som vi hälsade på med Sandra förra veckan :) Det ska bli skönt att få känna på lite semesterliv för ett par dagar.

Jag återkommer senare i veckan, ha det fint!

6 kommentarer:

Bellan sa...

Visst är det härligt med sol och bad. Jag njuter fast det är väääldigt varmt. Katten är lite slö i värmen och går undan bakom nån buske och ligger i jorden som är lite svalare.

Skönt att ni har hittat kvällsrutiner som fungerar.

Ha nu en skööööön semester! Vi får också lite "riktig" semester idag och några dagar framåt. KRAMIS!

Patricia sa...

Skönt med poolen, ångrar nu att vi gav bort vår till gudsonen Calle förra sommaren och innan vi har bestämt oss om vi ska köpe en ny eller inte så hinner det bli höst... ha ha.

Men så slipper jag ju visa mig i bikini med, så inget ont som inte har något gott med sig, jag gömmer mig i Sarong den här sommaren... kanske smälter det lite fett i värmen men den risken är väl rätt liten... =)

Skönt att Sune kommit över förlusten av Åke och mår gott igen... =)

ha så skönt på er mini-semester!
Kram Patricia

Anonym sa...

Mysigt med sol och bad. Duktigt att Sandra vill hjälpa till. Ha det så gott !!! Kram Annika

Photo by Maria sa...

Härliga badbilder :-)
Snygga i bikini är vi både du och jag till nästa sommar ;-)

Njut nu av ledigheten..

Kram Mia

mia-marie sa...

så härligt ni har det =) sol och bad - mysigt...här har det regnat idag *suck* skönt visserligen men ändå inte!

tagit semester från bloggandet - raderat den rent av...less!
men har min gamla blogspot kvar =) som är en bilddagbok, liksom - kan man väl kalla den *hm*
jag kan messa adressen sen på facebook om du vill ha den?

men det blir inget bloggande tillsvidare - skönt med semester =)

Mib sa...

Hej, sitter här och blir så impad av era kvällsrutiner. Åh vad toppen! Så skulle min Tjabolina behöva ha det i sitt boende egentligen. Just det där att man kollar nästa dag innan man går och lägger sig. Här hemma planerar vi större händelser (utflykter, besök osv) i flera dagar framåt, men själva dagsstrukturen tar vi vid hårkamningen på morgonen.
Kram från Mib.