söndag 11 juli 2010

Lite skört

Ja, inte är damen riktigt okay än! Men så brukar det ju vara ett par dagar efter tröttsjuka. Frukosten gick segt igår, och helst vill hon slippa den helt. Jag tjatar ju aldrig om maten men sa att man orkar äta när man är frisk, typ. Och frisk vill hon ju vara så då åt hon, fast det tog sin tid… Typ 1,5 timme, sådär.

Sen var det ett fasligt gnällande innan Sandra kom ut och i poolen, men där var hon nöjd så länge det varade. Förresten blev det ett dopp för oss alla och det har blivit sköna 27 grader där i nu!

Men mitt goda humör försvann redan i samma veva som damen skulle ut… och sen kom det liksom aldrig riktigt tillbaks igen. Det blev en sån där dag som man helst bara vill radera, ni vet. När det mesta går snett, lixom, och humöret blir värre för varje gång potatisen kokar över (den hann koka över tre gånger medan jag virrade runt och skulle försöka vara lite effektiv).

Nåja, såna dagar blir ju också historia så småningom, och dom ökar ju chanserna att nästa dag ska bli bättre! :) Så idag blir nog en kanondag, ska ni se! Sandras goda humör började iaf komma tillbaks lite smått under eftermiddagen igår och mitt dåliga humör är borta nu.

Vi grillade kyckling på dagen igår, men kände väl att det närsomhelst kunde bli både regn och åska. Så när det kom några stänk tog vi det säkra före det osäkra och bar in allt i källaren. Där hade vi ”källarpicknick” och det var ju skoj, tyckte Sandra, som annars lätt spårar ur när det händer saker vi inte har planerat.

Sune tycker att 31 grader är lite väl varmt…


Men jag stortrivs med värmen! Ja, det är varmt och ja, jag svettas, men guuuuvaaaasköööönt det är att inte frysa! Så jag bara går runt och njuter så länge det nu tänker hålla i sig. Och det får hemskt gärna hålla i sig över nästa vecka då vi har lite utomhusplaner… Vädergubbarna lovar ju regn just den dagen vi hade tänkt göra en utflykt på, så vi får väl se hur det blir. Alltid blir det nåt även om det inte blir som man planerar alla gånger :)


Igår var det ju lördag och chipsdag för Sandra. Göran dukade ut det på altan för det kändes för varmt i Sandras rum, men jag tror det var varmare ute, eller åtminstone lika varmt :) Precis när chipsstunden började ta slut så hördes ett illvrål från Sandra. Jag trodde ju att hon hade gjort illa sig, men det var inte så farligt. Eller, det tyckte ju förstås Sandra, med all respekt!

Hon hade rivit bort en skorpa som hon hade på armen efter ett bromsbett. Så det blödde! Hemska tanke! Men nu är det ju så att för Sandra var det jätteläskigt och då får man ju förstå det på nåt sätt. Hon lugnade sig iaf när jag sa att det inte var något farligt. Vi satte på ett plåster och sen var det frid och fröjd igen.

Sandra har nästan aldrig haft sår och plåster, så det är inget hon är van vid, precis. Och vet man inte vad som händer, och varför, så blir man ju rädd, förstås.

Hon hade ett sår på ett finger en gång för länge sen, och då var det så att det som inte syntes, det fanns inte. (Vanligt tänk när man har autism då det är svårt att föreställa sig saker man inte ser) Så varje gång hon fick plåster, trodde hon att såret var borta och då tog hon förstås av plåstret. Men när hon såg såret ville hon ha plåster igen… Gumman, det är inte lätt när världen är svår att förstå sig på.

Jag passade på att packa korttidsväskan medan familjen mumsade chips, och det var ju skönt att få det gjort. Jag gillar inte att ha den kvar sista dan. Man vet ju aldrig vad som dyker upp så jag föredrar att hinna med sånt lite i tid.

Tänk, vi är lediga nästan fyra dagar i veckan! Det är ju som lite semester för oss och det ska bli så kul att umgås med våra vänner i flera dagar! Jag ser verkligen fram emot det :)

Skön söndag på er!

7 kommentarer:

Maritha sa...

Nej jag förstår att det kan bli svårförståeligt ibland men det mesta reder sig ju som du alltid så positivt skriver.

Hoppas ni får kanon väder när ni ska semestra!

Kramizar Maritha

Annelie sa...

Jag håller fullständigt med dig..
Sommar, SOL & VÄRME skulle jag vilja ha 365 dagar / år... jag mår såååå underbart gött i min värk då.. :o))

Kissen ja,, går det bättre nu när hans bror är borta..??
Våra katter ligger oxå på hela långsidan på golven nu,, usch o ha denna päls de har i denna värme.

Ha det bäst och ha nu en ljuvlig liten minisemester när Sandra är på kortis.. // Soliga kramar Annelie

Ingvi sa...

Hej på dej!
Jag önskar er en skön ledighet och hoppas att ni får det bra.
Kramis Ingvi

Annelie L sa...

Sådana dagar som du beskriver ser hjärnan till att radera bort med tiden, minnen vi har sparade är oftast de positiva, eller hur? Troligtvis finns det något slags skräpfilter i hjärnan precis som datorn har ett spamfilter....och det är skönt tycker jag, att slippa tänka på alla tråkiga dagar och istället koncentrera sig på allt det roliga och fina.
Önskar er en alldeles underbar semester, ta vara på de här fyra lediga dagarna så att de känns som om ni varit lediga i minst en vecka ;)) Stora kramen till dig och din fina familj.

Anonym sa...

Så skönt att Sandra är frisk och att ni fick en mysig källar picknick :-) Och så skönt att du har bredband igen ;-) Hoppas det bra vädret håller i sig.
Många kramar !!! Annika

malin sa...

Hej! Har lite undringar :)
*Hur dags brukar Sandra gå & lägga sig?
*Finns det några bilder på sandra från skolan?

Sen har jag ett lite önskemål kanske... Tror du att det skulle gå att filma Sandra någon gång när hon gör något speciellt? Det hade varit kul =)

Kramar

Photo by Maria sa...

Hoppas nu att ni får härliga varma dagar när ni nu har några lediga dagar.. Håller med om värmen, love it!!!

Gusten ser ut som Sune ungefär, ligger platt ner på golvet under dagarna, säkert svalast så.. Nu på kvällen och natten är han ute och jagar..

ha nu en bra måndag..

Kram Mia