torsdag 1 augusti 2013

Åskiga utbrott och krångliga samtal

Det var först en ganska skör tjej som kom hem igår, men det är ofta så ett tag innan hon landar här hemma. Jag tror inte hon var speciellt trött för humöret blev snart bättre.

Vi tog det förstås lugnt och gjorde inte så mycket mer än film och klippa kataloger, vilket brukar vara precis lagom när hon har varit i skolan eller på korttids/fritids under dagen. Det är ju inte så mycket kvar av dagen när hon kommer hem, och många rutiner som ska hinnas med.


Hon brukar vilja att vi passar hennes saker när hon ska hämta nåt, eller gå på toa. Låsningar brukar släppa om vi vaktar nåt när hon ska iväg, så hon brukar säga att man t.ex. är ”sax-vakt” medan hon går på toa.

Igår när hon kom hem visade hon sina fina naglar som en personal på korttids hade målat och sa att ”fröken” var mål-vakt J Tror nog att damen blandade ihop uttrycken lite där, men det lät ju lite roligt.


I duschen sen sa hon fler saker som hon har hört nånstans, men inte riktigt vet i vilket sammanhang det ska användas. Plötsligt sa hon ”Sällan” och det tror jag kommer från en film hon har. Så frågade hon vad sällan är och jag hittade ingen bättre förklaring än ”Aldrig i livet” för det passar in i sammanhanget när ordet används i filmen. ”Mittemellan” tyckte Sandra då. Ja… haha, varför inte? ;)

Jag tänkte att det är inte konstigt att våra ”samtal” brukar bli lite mer invecklade än vad någon av oss förstår om vi inte avbryter i tid.


Eftermiddagen och kvällen gick bra hursomhelst, och alla rutiner och kvällsbestyr flöt på utan missöden. Men en kvart innan Bolibompa började så hörde vi åskan och var tvungna att stänga av tv:n. Sämsta tiden för åska och leder ju till utbrott, förstås.

Men vi tog fram Sandras CD-spelare istället och lyssnade den där kvarten för att sen lagom våga prova med tv:n igen, och allt var frid och fröjd. Nån åska drog aldrig över oss och dom mörka molnen försvann. Damen var nöjd igen och resten gick bra.

Vi har så klart tittat på 4-veckorsschemat också, och räknat dagarna till skolstarten som nu sitter uppe. Vi konstaterade att det var ganska många dagar kvar, men jag tror ändå att det är lugnare för henne att ha det på schemat, eftersom hon har börjat fråga och behöver veta när det är dags. Än så länge funkar det bra.

Ja, idag var ju igår, förstås..

Det var iaf gott att ha min ”stora lilla tjej” hemma, för jag hade längtat lite extra mycket den här gången. Fast hon längtade förstås tillbaks till korttids, som väntat. Ibland skulle man bara vilja bromsa tiden lite. Men, jag hinner väl förbereda mig på hemifrånflytten innan vi är där. Det är väl det jag håller på med, antar jag…

Nåja, idag är det fritids och det ser ju Sandra fram emot. I helgen är hon hemma och det ser jag fram emot. Efter det är det vår sista långledighet, och det kommer jag säkert också att se fram emot, efter helgen.

Ha en fin dag!

.

2 kommentarer:

mariellejohnsson sa...

Vad go hon är! Så duktig! Kramar!

Bellan sa...

Den där Åskar är inte trevlig för våra barn när den kommer på besök. Men ni verkar ju ha fixat det bra ändå.

Så där ser vårt 4-veckorsschema ut nu också. Skiljer bara en dag på skolstarten ;)

Kramar till dig <3
//Bellan