söndag 11 augusti 2013

Frågor och svar

Igår hände inte så mycket mer än vad som brukar hända dom flesta vanliga lördagar i den här familjen. Sandra var fortsatt strålande pigg och glad och allt flöt på, som det gör på funkar-dagar. Så istället för att tjata om en vanlig lördag, så svarar jag på lite frågor som jag fått, och tackar jättemycket för!


Maggan undrar vad lönen kommer att bli för Sandra. För heltid på Daglig verksamhet får hon 50:-/dag.

Anonym undrar hur det går med lönen när Sandra är sjuk, eller behöver vilodagar. Lönen hon får på Daglig verksamhet uteblir om hon är hemma, men den är inget hon kommer kunna leva på ändå, så det gör ingen större skillnad. Hon har aktivitetsersättning också, som är hennes fasta inkomst, och den har hon oavsett sjukdagar.

Maggan skriver också att det blir roligare för Sandra med ett jobb, än att sitta i skolbänken. Ja, det kommer säkert att bli bra, även om skolan för Sandra inte har inneburit att ”sitta i skolbänken” eftersom hon går i en träningsskola där aktiviteterna är anpassade. Hon gillar visserligen att ”jobba i bänken” men sitter inte och räknar matte, eller har ämnen, på samma sätt som i andra skolor, även om dom följer ämnena till viss del.

Sandra har ett eget klassrum, och lärarna turas om att vara med henne enligt ett schema. Sandras schema är anpassat efter henne och hon trivs väldigt bra i skolan. Det kommer säkert att bli en omställning för henne, och en sorg, när hon förstår att hon ska sluta där. Men vi får se till att det nya blir minst lika bra J Det hon kommer sakna är ju lärarna.


Bellan undrar vad som händer om Jane blir sjuk. Ja, det är ju ett litet dilemma, så vi har sagt till Jane att hon helt enkelt får hålla sig på benen, och ansöka om sina sjukdagar i förväg.

Nejdå, jag skoja förstås. Nej, om Jane blir sjuk på vanliga dagar, dvs när vi inte har korttids, så får Göran eller jag hoppa in och assistera, eftersom vi inte har någon vikarie. Blir Jane sjuk när Sandra är på korttids, så har dom beredskap ifall vi skulle vara bortresta.

Vi har pratat om att det skulle vara bra med en vikarie, men det är ju inte ”bara” när den som är assistent måste känna Sandra. Det går ju inte att ”vemsomhelst” hoppar in då och då. Så alternativet är att vi anställer en assistent till, som träffar Sandra regelbundet.


Det skulle antingen innebära att Jane får färre timmar eller att Göran och jag får det. Eftersom Jane är anställd med ett visst antal timmar så kan vi inte dra bort några från henne om vi vill behålla henne, och det vill vi ju J

Och eftersom Göran eller jag inte så där plättlätt kan jobba med nåt annat (ni som följt min blogg vet hur det gick när jag försökte sist) så funkar det inte att vi minskar våra timmar så länge Sandra bor hemma, om vi ska kunna bo kvar i huset. Och det vill vi ju, så länge Sandra bor här.

Så vi har bestämt oss för att försöka klara oss med det som är just nu och se hur det går. Funkar det inte så får vi ju ändra, men så länge det funkar så får det vara så. Det är lugnast för Sandra att inte röra till det mer än vi behöver, och alla sjukor vi hade när jag jobbade sist vill vi inte ha igen. Allt löser sig när Sandra flyttar och det är ju inte jättemånga år till dess.


Jag får tacka och bocka för frågorna som uppskattas väldigt. Det är mycket roligare att skriva när jag får lite respons, och det är lättare att variera skrivandet lite i alla våra rutiner där dagarna ser likadana ut mest hela tiden. Så dra er inte för att fråga om det är nåt ni undrar över J

Ha det nu så bra!

.

4 kommentarer:

Photo by Maria sa...

Tror det kommer att funka bra med den dagliga verksamheten för Sandra =)

Man kan inte försöka att en av Daglig verksamhets personal lär känna och jobba med Sandra lite extra, så om Jane skulle bli sjuk så kanske den personalen kan hoppa in och jobba enbart med Sandra och en av deras vikarier jobbar för den personalen? Bara en tanke =) Fast det funkar kanske inte då personalen är kommunalt anställda och er personal är privat.. Men borde ju gå att samarbeta så pass ändå kan ju jag tycka eftersom Sandra har en plats på DV..

Kram Mia

Tina sa...

Hoppas allt kommer bli så där bra för Sandra, att hon kommer trivas lika bra och att er fina planering håller hela vägen. Önskar det bästa för er alla, bamsekramar <3 av saknad

Anonym sa...

Tack för ditt svar Nina
det är ju jättebra att Sandra kommer klara sig ekonomiskt så att ni inte behöver oroar er för det
Ha en bra vecka
och en sak till ni har en väldigt snygg katt


Mvh En storasyster till en lillebror med diagnosen ADHD

Bellan sa...

Tack för intressanta svar! Tror allt blir jättebra sen även om det blir en omställning för er alla i familjen.

Kramar, kramar, kramar ♥
//Bellan