fredag 9 augusti 2013

Framtidsplaner och glassigt recept

Då ska jag få ihop ett inlägg igen och gissa om det var skönt att vila från allt några dagar. Axeln är bättre nu, och jag hoppas att den mår bra av att jag börjar med övningarna igen.

Förutom ett par dagar med migrän i vanlig ledighetsordning så har vi haft det toppen. Jag kan ju leva ganska normalt ändå, eftersom jag har sån tur att tabletterna lindrar, så jag klagar absolut inte.

Vi åkte en sväng med husbilen och har både cyklat, grillat, ätit och druckit gott och bränt oss i solen. Bästa semestern, med andra ord. Utvilade och nöjda och idag kommer Sandra hem.

Färska kräftor, det var minsann inte dumt alls

Hon är ledig kommande vecka och om inte vädret blir alldeles oskönt så har vi lite roliga planer ett par av dagarna. Ja, blir vädret väldigt dåligt så har vi lite reservplaner också, så som vi måste om lediga dagar ska flyta på så smidigt som möjligt.

Vi hoppas på att det inte blir värre väder än att det roliga blir av, för Sandra ska få rida vid ett par tillfällen, är det planerat. Förhoppningen är att det ska bli ridning med assistent Jane sen, när Sandra har börjat på Daglig verksamhet. Vi får väl se om allt går i lås, men vi börjar med att prova ett par gånger då både jag och Jane är med, så vi ser hur det går.

Det är Tanja, på assistansbolaget, som har en fin häst till förfogande och kanske, kanske kommer Sandra att kunna rida regelbundet sen, genom vårt fina assistansbolag. Det vore helt fantastiskt om hon fick den möjligheten, eftersom det är nåt hon verkligen gillar.

Tanja och Tigge

Efter den lediga veckan är det korttids som vanligt och sen är skolan igång igen. Men det kommer inte att bli som vanligt för Sandra i höst, eftersom hon ska skolas in med assistent Jane till Daglig verksamhet så småningom. Hur lång tid det tar får vi se efter vägen, men grundplanen är väl att det ska bli klart under terminen och att Sandra slutar i skolan sen, vid juletider, eller nåt.

Det är ju inget som hon har en aning om än, och vi hoppas väl att vi har planerat det hela bra, så det inte blir jobbigt för Sandra i onödan. Hon äskar ju sin skola, som bekant. Men vi får se till att hon älskar det nya så ska det säkert gå bra.

Nåja, det var lite framtidstankar som slank ur mig. Det får bli mer om det vartefter det händer nåt i höst, helt enkelt. Vi ska iaf börja lite lugnt eftersom det första steget är att Jane och Sandra ska lära känna varandra.

Det var det om det och jag har väl inte så mycket mer att komma med så jag avslutar med ett recept.


Bellan efterlyser nämligen receptet på chokladglassen jag gjorde, så jag ska väl försöka dela med mig av det då. Det är ju inget märkvärdigt, men gott blev det! (Börja med chokladsåsen eftersom den ska kallna) Till glassen använde jag vanligt grundrecept, nämligen följande:

3 ägg, 8 msk florsocker, 3 dl grädde och vanilj efter smak. Jag använde en vaniljstång och det blev rätt lagom tycker jag.

Vispa grädden. Vispa ägg, florsocker och vanilj vitt och pösigt. Vänd ner grädden i äggsmeten.

Kör i glassmaskinen ca 30 min.

Själva chokladsåsen har jag inget recept på så du får gissa lite, men smält en rejäl klick smör (obs, alltid riktigt smör) i en kastrull. Vispa i kakao och strösocker. Spä med lite grädde eller mjölk. Låt koka ca 5-10 min, så den tjocknar lite, och rör då och då. (Den tjocknar mycket när den kallnar)

Den går alldeles utmärkt att använda som varm chokladssås över en portion glass, supergott det med!

Men som glassfyllning då – Låt chokladsåsen kallna ordentligt. Häll den i glassen när glassen är klar. Sen kör man så länge man vill, jag ville inte att det skulle blandas, så jag stängde av så fort jag hällt i såsen. Färdigfrys i frysen.

Gör inte för mycket, det är svårt att låta bli den ;)

Man kan ju variera glassmakerna i all oändlighet, om man har tillräckligt med fantasi. Jag har ett par idéer som jag ska testa när vi har ätit upp den här, och ett par tips från en vän som också ska testas. Men vi äter ju så sällan glass och godsaker så jag vetitusan när jag ska hinna testa alla idéer jag har. Vi får väl sätta igång extrafrysen vi har i källaren ;)

Två kokta kräftor

Idag blir det lite slappa här hemma innan damen kommer, och jag antar att vi blir tvungna att städa lite också. Sen önskar jag er en skön helg!

.

2 kommentarer:

Josse sa...

Hej!
Jag vet inte om jag har missat ett inlägg, men skulle du kunna berätta mer om vad daglig verksamhet innebär? Är det som ett jobb där alla är med utifrån sina förutsättningar?
Din blogg är så underbar! Har följt den några år nu och brukar rek folk inom mitt yrke att läsa den. Speciellt såna som är självutnämnda experter och behöver inse att dom faktiskt har mycket kvar att lära...

Photo by Maria sa...

Glass som är så gott och hemmagjord glass är ju godast.. Jag har ingen glassmaskin men när barnen var så så gjorde jag en del glass utan maskin.. Gäller bara att man har tid att vänta då medan den fryser till glass i frysen ;)

Hoppas det kommer att funka med ridningen i höst för Sandra..

Kram Mia