tisdag 27 augusti 2013

Nya planer och reservplaneringar

Igår tog vi kameran med oss och åkte till mötet på Daglig verksamhet. Jag tänkte att det kunde ju vara bra att fota Sandras rum, som dom skulle färdigställa under sommaren, ifall vi behövde det till Sandra framöver.

Men när vi kom dit så var det inget rum påbörjat eller ens färdigt att klubbas igenom. Och Sandra ska snart dit på inskolning… Åhejåhå, tänkte vi. T.o.m. i skolan har dom ju räknat med att Sandras klassrum ska finnas för nya elever efter jul… Vad gör vi nu då?


Ja, vi har ju sån tur att ansvarig för Daglig verksamhet känner till Sandras behov, för hon har jobbat med Sandra på korttids förut. Därför har hon kunnat stöta på så gott hon har kunnat. Men nån vägg var det inte tal om i dagsläget, och för att Sandra ska kunna börja där så behövs den där väggen, eftersom hon behöver ett eget rum.

Alternativ 2 är en lägenhet, en ganska stor lägenhet där fler med ungefär samma behov som Sandra skulle kunna ha sin verksamhet, med varsitt rum och gemensamt kök. Ja, det går säkert jättebra, om det inte är ett trapphus att passera. Sandra behöver egen ingång isf. Hon fixar ju inte att ”krocka” med andra.

Och att bygga om och anpassa en lägenhet (som inte ens finns) känns väl inte som att det hinner bli klart precis nu… Dessutom tror jag inte att det blir billigare än att sätta upp den där väggen.

Jag antar att både handläggaren på F-kassan och rektorn i skolan kommer att maila avdelningschefen på kommunen (vilket jag redan har gjort) om att skynda på lite, för det blir ju lite väl onödigt dyrt om Sandra ska gå med dubbel bemanning i skolan längre än nödvändigt. Vi får väl se vart det landar, men vi hoppas väl på att vår plan om att sluta skolan före jul håller.


Ja, sen är det maten då. Jag trodde i min enfald att Sandra skulle få köpa mat som var att jämföra med en dagens. Ja, priset var väl ungefär detsamma, men för det får dom skolmat och den är inte precis känd för att vara bra i vår kommun där t.o.m. kostchefen har sagt upp sig för att han inte kan se till att barnen får okay mat. 55:- för fyra torra pannkakor känns väl sådär.

Men det finns ju lösningar på det mesta, och vi kollade på två restauranger när vi åkte hem och båda har dagens för runt 75-80:- som går bra att hämta. Så då var det lilla problemet löst, eftersom Sandra inte skulle fixa att äta ute mitt i lunchrusningen.

Jaha, för övrigt då, så tror jag nog att det blir bra alltihop så småningom. Vi hoppas bara att det inte tar onödigt lång tid nu… Sandras dagar kommer iaf att bli givande, anpassade och bra på alla sätt och vis när vi väl kommer så långt.

Och tar det längre tid än vad som är nyttigt för Sandra så får vi försöka hitta lösningar på det med. Jag har ju redan en plan B i huvet. Inte optimalt, men ibland får man göra det bästa av det man har, helt enkelt.

Fler citat finns på Amatörfotografens Facebooksida
Gå in och gilla den, vettja :)

Innan vi åkte hem slank jag in på systemet och köpte lite vin. Jag har, om jag ska vara ärlig, aldrig behövt visa leg på systemet, inte ens när jag var 15. Då var man lite stolt över att se ”mogen” ut, men det där ändras ju med åren. Stoltheten över att se äldre ut än man är alltså…

I kassan fanns en skylt där det stod att man skulle vara beredd på att få visa leg om man såg ung ut. Under det fanns en till skylt där det stod att om man var snabb med att visa leg innan expediten hann be om det så skulle man få en present. Jag tänkte ju förstås plocka fram mitt leg då, men sen såg jag att det fanns lite finstilt under, att det bara gällde om man var under 25…

Det var ju synd, sa jag på skoj till expediten och då fick jag en present jag med. Det är väl för att jag ser så ung ut, sa jag J


Må så gott!

.

3 kommentarer:

Bellan sa...

Vad lurigt att de inte fixat väggen! Har ni fått reda på nån orsak till varför de inte byggt upp den?
Hos oss var det tvärtom. Under sommarlovet skulle det byggas om en hel del i de nya skollokalerna för att Turbo skulle få ett eget rum. Det var tveksamt om de skulle hinna färdigt till skolstarten. Men det gick snabbare än tänkt så vid semestertider var det klart. Hoppas de fixar det där omgående!

Skönt att ni kan lösa maten på ett bra sätt också. Kan hon annars ha matlåda med sig? Bra och billigare alternativ isf.

Haha, kul att du fick present. :) tycker jag du var värd!

Kram på dig finaste och ha en skön ledig tisdag <3
//Bellan

Photo by Maria sa...

Ibland undrar man hur de tänker, de borde ju ha förstått att ett rum måste stå färdigt när hon kommer efter jul och att hon inte klarar att vara med de andra tills det är klart, i så fall hade hon ju inte behövt eget rum.. =/

Hon kan inte ta med matlåda till DV? Det har ett par på den DV som jag är på om dagarna med min brukare..

Klart det var för att du ser ung ut som du fick present på Systemet ;)
Sist jag fick visa leg på systemet var jag runt 38 år =) Gissa om jag blev glad och mallig ;)

Kram Mia

Tina sa...

Hoppas allt löser sig så snart som möjligt för Sandra. Och jag skulle kolla leg varje gång på en sån ung pingla som du, så det så !!! Kram