torsdag 22 augusti 2013

Skolstart

Det hände inte så mycket igår. Vi bara njöt av ledigheten som var kvar och inga större måsten att hinna. På eftermiddagen kom ju Sandra hem från första skoldagen efter sommarlovet.


Hon var jättetrött och det låste sig mest hela tiden. Så vi hade bara att sänka kraven, eller snarare ta bort dom krav vi kunde ta bort.

Mitt tålamod tog lagom slut när det var dags för toa- och badbestyren, och det funkar ju inget vidare att hantera låsningar utan tålamod. Då är det ju tur att vi är två, så Göran tog över en stund medan jag laddade med nytt tålamod och kunde fortsätta utan att orsaka utbrott.

Resten av kvällen funkade smärtfritt och vi krympte ner TV-kvällen med en halvtimma för att förhoppningsvis slippa utbrott även när det blev sovtid. Det gick vägen och damen somnade ganska tidigt, så det finns goda möjligheter att hon orkar med ännu en skoldag.

Jag har väl sovit lite oroligt eftersom jag låg och var lite mer beredd än man behöver när läget är lugnt, men Sandra sov nog bra hela natten och det är ju huvudsaken.

Det var ganska väntat att luften skulle gå ur henne när förväntningarna inför skolstarten la sig. Men förhoppningsvis så räcker det med lite extra nattsömn och vila till helgen sen.

Jag hinner inte skriva mer nu, mitt i morronbestyren, men det har inte hänt så mycket mer å andra sidan.


Ni får ha det så bra.

.

3 kommentarer:

Bellan sa...

Visst är det underbart att vara två i de där situationerna då man känner att man inte klarar mer, tålamodet är slut!

Hoppas Sandra orkar med de vanliga rutinerna nu så ni slipper få nån sjukdag emellan här. Ni är bra på att anpassa!

Önskar dig en fortsatt bra dag! Kram, kram ♥
//Bellan

Emelie sa...

Vilken självinsikt att veta vid vilken tidpunkt det är dags att ta ett steg tillbaka och kalla in någon annan. Måste erkänna att jag inte har tänkt i de banorna *viftar lite med det långa blonda håret* mer typ "Pressa dig lite till, du bara måste klara det." Och det blir ju inte alltid så bra...

Läser & lär.

Kram / Emelie

Tina sa...

Jag är född brunett och viftar väl med det mörka håret istället ;) för jag är lite för envis ibland och svårt att fatta i tid.... vi får träna och lära av Nina du och jag Emelie <3 Kramar