lördag 24 augusti 2013

Pedagogiska pyssel

Fredagens skoldagar är lite kortare än övriga veckans dagar så vi hann inte så mycket mer än en prommis medan Sandra var iväg igår. Hon var rätt trött på morgonen, och hakade upp sig lite precis när hon kom hem, men i övrigt funkade det rätt bra hela kvällen, och även i skolan. Skönt!

Nu har hon helgen på sig att vila och bli pigg till kommande skolvecka som innebär en del förändringar på schemat. Från tisdag ska nämligen Jane ta över så då är det inga lärare på schemat mer. Ja, om inte Jane blir sjuk då, förstås. Lärarna kommer ju finnas med i bakgrunden under inskolningen.

På måndag ska vi ha möte på Daglig verksamhet och om ett par veckor ett möte i skolan, sen vet vi nog ganska mycket mer än vi vet nu. Det är allt lite spännande ändå.

Jag började lite med att göra ett memory till Sandra, med bilder från skolan och lärarna, att ha som ett litet minne, tänkte jag. Memory brukar hon gilla att spela, och foton från skolan kan jag tänka mig att hon kommer uppskatta när hon har slutat där och längtar tillbaka lite.


Sen tänkte jag försöka komma på lite idéer för lite bokstavsträning också. Inte för att jag egentligen tror att hon kommer lära sig läsa (man ska aldrig säga aldrig) utan mer för att hon tycker det är jätteroligt i perioder.

Hon klarar att matcha, lägga lika på lika och skriva av enklare ord. Så ett bokstavs-memory av nåt slag håller jag också på med. Så typ nåt som man kan skriva ut vartefter det går åt, där hon kan skriva av ord och bild eller nåt. Om nån vet ifall man kan hitta idéer till sånt på nätet så tar jag tacksamt emot tips.

Jag avslutar med att påminna om ”Neurobloggarna” om nån skulle ha missat det. Gå in och gilla den! Och vi är tacksamma för all hjälp att sprida den också.

Vill du bidra med ett temainlägg så är du välkommen att skicka en länk som meddelande på sidan och det går att vara anonym om man vill. Har du ingen blogg så går det bra att gästblogga hos mig genom att skicka mailadressen i ett meddelande här, och den publicerar jag förstås inte.

Tema kommande vecka är ”Styrkor o förmågor”


Ha det toppenfint!

.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad mycket roligt pyssel du har för dig (säger pedagogen som går igång rejält av sånt!)
Hade massor av idéer och pyssel osv när jag jobbade med skolbarn. Nu har det tagit paus i min hjärna ett tag men jag ska klura lite.
Innan min explorer pajjade så hade jag flera länkar till olika pedagogiska sidor, men när jag bytte till mozilla så följde ju inte favoriterna jag sparat med.... Suck. Jag återkommer om jag kommer på nåt vettigt. Fast du har så himla mycket vettiga idéer själv förresten så det är nog skolor som borde få adressen till dig. Massa storkram!

Photo by Maria sa...

Blir säkert uppskattat av Sandra att få spela memory med skolbilder =) Minne och kul lek på samma gång.. Kan ju inte bli bättre =)

Ha nu en fortsatt fin lördag..

Kram Mia