lördag 23 oktober 2010

Sommarväder och vanlig vardag är bäst!

Jodå, det var skoj med snön ett tag, tyckte Sandra när hon vaknade igår morse. Och hon blev glad över att jag hade packat ner nya vinterskorna i ridväskan så hon kunde sätta på sig dom efter ridningen.

Men så fort vi skulle ut till taxin kom stress och oro, för nu kunde det ju vara halt! Och är det halt så stannar Sandra! Skriker och är rädd att halka, även fast det bara var vatten på trappan.

Väl ute blev hon lugn igen och kom iväg bra i taxin med sin ridväska.


Nej, Sandra skulle må bäst av sommarväder och inga jular! Men nu är det ju inte sommar jämt och julen kommer varje år. Det är bara att ta sig igenom det så gott det går.

Göran hade lite pyssel med installationer i sin dator så vi blev inne hela dagen, vilket inte gjorde mig ett dugg. Visserligen är det skönt att komma ut och så, men ibland är slappa och göra ingenting ännu skönare. Jag kände att jag behövde det nu, inför helgen.

Det funkar verkligen bra med våra nya rutiner. Ja, alltså, Sandra är lite orolig nu, men det är ju så det är när det ändras i hennes vardag. I det stora hela funkar det bra och vi tror att det blir jättebra när Sandra väl känner sig trygg i det nya.

Hon är lite trött och småstressad när hon kommer hem från skolan. Lite uppe i varv, liksom. Så det känns bra att vi inte behöver stressa vidare här hemma, för att hinna med alla kvällsrutiner, utan hon kan få landa lite i lugn och ro.

Det behöver hon verkligen och det tar ett tag för henne att varva ner. Man hör på hennes röst när hon är stressad eller uppe i varv. Efter lite mellis, en del vatten och ett toabesök så kommer hon till ro och pratar lugnare.

Så det här med badrutinerna efter middagen har bara fördelar nu när det funkar för oss att göra så. Förut hade vi inte en chans att hinna med det, när det var medicinprocedur att ta hänsyn till. Trött och skör var Sandra och stressig var hela eftermiddagen. Nu är det så lugnt och skönt!

Ja, lugnt och lugnt, det går ju i ett och Sandra behöver hjälp och så, men om man jämför, alltså :) Bara jag lyckas räkna ut hur lång tid allt kan tänkas ta, med hänsyn till eventuella låsningar på vägen. Det får inte bli stressigt och det får inte bli dötid.

Nåja, funkar bättre än innan gör det iaf, och bättre blir det vartefter rutinerna sätter sig. Nog om det för nu! Den här fina tavlan hade Sandra med sig hem från skolan igår :)


Bilderna är från olika tillfällen med skapande verksamhet. Det syns att hon älskar att pyssla och greja.

Så svar till MammaMorran som undrar vad Sandra går i för skola. Tack för frågan och förlåt att jag inte var så tydlig. Jag tänkte inte på er nya läsare där… Men nu får ni veta :)

Sandra går i en träningsskola för elever med autism och hon kan inte ha det bättre! Klicka HÄR och HÄR om ni vill läsa andra inlägg med lite svar och där det står lite om skolan.


Tyvärr så är det svårare för personer som klarar vanlig skola men behöver extra stöd, för väldigt ofta saknas kunskapen om autism och andra npf i vanliga skolor.

Lycka till MammaMorran, och alla andra som kämpar! Stå på er!

Skön helg!
Kram!

8 kommentarer:

Lenaeff sa...

Hej familjen :)
Ja tänk vad julstök och snö kan ställa tillvaron på kant.
Hoppas att det blir bättre för Sandra när de nya rutinerna satt sig.
Vilken fin tavla hon gjort :-)
Vi älskar ju också att pyssla, men det går i perioder när det funkar. Man måste ju ha tålamod och kunna sitta någorlunda still om det ska funka!
Kram på er & trevlig helg//Lena

Patricia sa...

Så jobbigt för Sandra att vara så rädd att halka, förstår att det låser sig.. men tur det gick fort över .. =)

Ja det syns att hon gillar att pyssla och dona, göra fina halsband och klippa o klistra ... kul!

Har sagt det förut men säger det igen ... sån tur att ni till slut hittade rätt skola för Sandra, sånt betyder ju massor! =)

Ha en fortsatt bra helg!
Kram Patricia

agneta sa...

Hej!
Vad skönt att ni har "hittat" rutiner för Sandra som verkar fungera och hon är mer tillfreds! Ni är enorma! Kram Agneta

MammaMorran sa...

TACK för inlägget! Ska kolla in de andra inläggen nu- det hjälper jättemkt att få läsa om andra och hur de löst sin situation även om alla barn skiljer sig från varandra så får man ändå en del nya infallsvinklar!

(länkar till dej från min blogg, hoppas det är ok!)
Kram
MammaMorran- funderar över livet och ADHD

agneta igen sa...

PS. Sandra är verkligen konstnärlig! Jättefin tavla, det syns att hon gillar färger.Ds

Mib sa...

Hej hej, kan vi inte starta nån slags protestgrupp mot jular...
Fast lite mysigt är det ju också på sitt sätt, men jäkligt jobbigt också.
Stor kram från Mib.

Photo by Maria sa...

Härligt att de nya rutinerna funkar och snart funkar de ännu bättre när Sandra är helt med på att det är bytt..

Ha nu en fin fortsatt helg..

Kram Mia

Maritha sa...

Så skönt för er att det nya funkar.

Ja en pysseldam är hon verkligen Sandra!

Kramen Maritha