fredag 22 oktober 2010

Hoppas på lugnet före julen

En prommis i den kyliga morgonen blev det igår och när vi kom tillbaks bytte Göran till vinterdäck på alla fordon så nu är det gjort.Vi käkade soppa som vi gjorde storkok av för ett tag sen och frös in så det bara är att värma med extra buljong när man blir sugen. Gott, gott!


Sen kom Sandra hem och var på mycket bättre humör redan från början. Hon hade funkat bra i skolan med så nu hoppas vi att livet får vara lite lugnt runt henne ett tag så hon blir stabil igen.

Tyvärr har det ju börjat julas lite här och var och det är vi inte så glada åt i den här familjen. Det rubbar rutinerna alldeles för mycket och gör Sandra orolig och skör. Jag önskar att vi kunde resa bort från allt som påminner om julen och vara borta från halva november, minst, och till efter nyår sisådär. Julen är absolut den värsta tiden på hela året!

Men förhoppningsvis hinner vi få några veckor med lite lugn innan den stressen och oron är över oss. Ja, då menar jag inte den vanliga julstressen som ”vanligt folk” pratar om, utan Sandras stress. Och den är mycket värre och svårare att hantera. Att undvika sånt som utlöser stress och oro är väl det bästa, men hur undviker vi julen? Det går ju lixom inte det.

Inatt har det snöat här så jag vet en som kommer att bli glad. Men vinterkläderna får nog vänta för det är runt nollan och kommer säkert blaska bort under dagen. Dessutom ska Sandra rida och det är smidigare om man slipper vintermunderingen då.

Ha det fint och kör försiktigt, ni som är ute på vägarna
Kram!

6 kommentarer:

Lenaeff sa...

Godmorgon Nina!
Smyger bara in och önskar trevlig helg till hela familjen. Det snöar här också :)
Och julen ja...jag älskar den, men för barnen... :-( inte lika kul. Vad skönt att Sandra var pigg igår, hoppas det håller i sig länge!
Kram Lena

Maritha sa...

Så skönt att hon var pigg när hon kom hem.

Jag kan inte sätta mig in i hur det är för Sandra men jag blir så trött på att det ska börjas så tidigt med jul överallt.

Ha en fin dag vännen!
Kram Maritha

Annika N sa...

Synd att Sandra blir så påverkad av julen och hon blir orolig :-( De börjar ju alldeles för tidigt med alla julgrejor i affärerna så man är ju trött på julen innan den har börjat.Veckan innan advent hade det räckt att de tog fram julsakerna.

Ha en superduper fin helg !!! Kram Annika

Patricia sa...

Så skönt att Sandra är piggare igen... =)

Ja den där julen, jag gillar julen, den mysiga stämningen, men jag gillar inte köphysterin, att det skyltas redan i oktober o.s.v....det förstör så mycket och speciellt för er.

Hoppas ni får en bra dag och en skön helg!!
Kram Patricia

Mia sa...

Viggo skrek av glädje när han såg snön och rusade ut och gjorde snöbollar:-)
Smart med soppan, har aldrig tänkt på att man kan frysa in soppa.
Vad jobbigt för er med julen. Vi är alltid hemma då vi har Viggo, då kan han dra sig undan på övervåningen och pyssla med sitt. Men det är ju lite annat med Sandra. Men Viggo blir helt klart påverkad av stressen också.
Trevlig helg, kramar.

Okki sa...

Jobbigt med julen, och köphysterin går tyvärr inte att undvika. Det är jul saker även i vanliga mat affärer.
Alldeles för tidigt dessutom :(
Skulle inte säga nåt om det våre veckan före advent.
Hoppas ni får en bra helg med en glad Sandra
Kram Okki