torsdag 28 oktober 2010

Helg eller inte helg, det är frågan


Man blir ju alldeles virrig av att ha två helger varje vecka. Igår gick jag omkring och trodde att det var fredag… Vi har ju "vanlig" helg tillsammans med Sandra, då hon är ledig, och sen en annan helg, för oss då vi är lediga. Ja, sen är det ju nästan helg igen, känns det som.

Det är ju tur att Sandra har ett ordentligt schema med färger och allt på väggen, så jag kan tjyvkika där när jag inte vet vilken dag det är! ;)

Förutom förvirringen igår då, så var det en ganska lugn dag. Ja, för mig iallafall… Göran tyckte nog inte att den var speciellt lugn, tror jag.

Först åkte han och storhandlade och efter maten drog han ut kaminen och dammsög rören. För det rök in lite här i förrgår, lixom… Nu har vi inte testat än så vi vet inte om det räckte med dammsugning eller om vi får ta hit sotaren. Det är ju nät på skorstenen så det ska inte vara nåt fågelbo iaf, men det eldades ju rätt bra i vintras när det var så kallt så det behövs kanske en extra sotning.

Ja, efter det då så släpade han upp en massa isoleringsrullar från källaren till vinden… Och sen började han väl lite med isoleringen där uppe, hur långt han nu hann innan Sandra kom hem. Då måste ju livet vara lite lugnt här så då var det bara att sluta med det han höll på med.

Medan Sandra satt i badet sen, så fixade jag hennes säng och rum inför natten. Då hade lysknappen gått söder på hennes sänglampa. Sånt går ju inte för sig, att det inte funkar som det brukar när damen börjar bli trött… Och jag hade ju inte tid, eftersom jag hjälpte Sandra med badrutinerna och allt som tillhör.

Så det var bara för Göran att ta itu med det då, men han hade iaf hunnit duscha först :) Full med isoleringsdamm är ju inte trevligt… Hursomhelst, han drog undan sängen för att komma åt lampan, som sitter på väggen… Då lossnar två av sängbenen! Vilken himlans tur att det hände när Sandra inte var där!

Fast det blev lite småsvettigt ett tag, för det gällde ju att Göran hann få ordning på både sänglampa och säng innan Sandra skulle dit… Det hann han och det tackar vi för! Sandra var en solstråle hela tiden och märkte inget av strulet i hennes rum. Sånt underlättar en hel del, kan jag ju säga!

Sen var Göran lite trött :) Och så skulle han spela online på travet och det blev nåt datafel, det stod att kupongen inte hade skickats, eller nåt sånt. Han fick göra om allt och när han sen skickade iväg kupongen så stod det att den hade blivit skickad två gånger. Göran blev sur, men jag skrattade :) Alltså, det rörde sig inte om nån förmögenhet, och tänk om den gått in, hahaha! Fast nu gjorde den ju inte det…


Och idag är det ju inte lördag dårå, så nu ska jag väcka Sandra så hon kommer iväg till skolan sen :) Vad Göran och jag hittar på vet jag inte, men antagligen en prommis, för det hanns inte med igår.

Ha en skön dag!
Kram!

6 kommentarer:

Lenaeff sa...

Godmorgon vännen!
Det verkar som det blev lite rörigt där ett tag, det var ju skönt att Sandra var i badrummet. Tänk vilken tur i oturen. Stackars Göran, hi hi! Han hade ingen bra dag igår och så skrattar du till råga på allt ;-)
Vad härligt att Sandra är så glad just nu.
Det är så kul att läsa din blogg, man blir alltid glad. Ni verkar så himla goa och positiva även när det är perioder som är tuffa för Sandra och tillvaron ställs på kant.
Önskar en härlig dag med sol att prommenera i.
Hjärtliga kramar Lena

Emma sa...

HAHA, vilken dag.... Tur det blev klart i tid iaf.... Göran på topphumör idag då? :-)

Kram

Annika N sa...

Ja börjar det att strula så fortsätter det oftast...Stackars Göran :-( Hoppas han får en lugnare dag idag.

Ha en finfin torsdag !!! Kram Annika

Bellan sa...

Oj, vilken dag ni hade! Tur att det gick att fixa utan att Sandra märkte av nåt.
Hoppas ni får en dag utan strul nu då, och att ni får tid för en långpromenad!

Kramisar till er alla!
//Bellan

MammaMorran sa...

Hihi, schemana kan ju vara bra för alla att ha egentligen :) Skönt att S inte märkte av strulet utan fick somna på gott humör!
Kram
MammaMorran- funderar på livet & Barn med ADHD/Autism

Photo by Maria sa...

Vad synd att inte hästarna sprang in lite pengar nu när två bonger bar inskickade ;-)

Ha nu en fin fredag..

Kram Mia