söndag 31 oktober 2010

Nya tider


Igår blev det nog sov-rekord för damen. Vid åttatiden satt jag och funderade på varför hon inte var vaken än. Om hon kanske var sjuk, eller om hon legat vaken hela natten utan att vi märkt det… Klockan nio väckte jag henne.

Så den här gången kanske Sandra fixar tidsomställningen någorlunda bra. Jag har aldrig brytt mig om sånt där så värst förut. Det brukar lixom ordna sig. Lite extra trött under dan bara.. Men med Sandra har jag ändrat uppfattning om rätt mycket. Tidsomställningen har inte varit enkel med henne, och hon har inte bara varit lite extra trött ett par dar…

I bästa fall har hon bara blivit övertrött i några dagar, dvs extra skör för allt och gnäll om ingenting. Men ofta har hon ju blivit sjuk av sånt. Så sommartiden skulle vi må bättre utan i den här familjen och säkert i många fler. Och personer som är beroende av fasta mat/medicin-tider har det ju förstås ännu jobbigare. Så det är inte ”bara” för alla liksom.

Frissabesöket igår gick iaf rättså bra, men på vägen dit hann Sandra bli skör och det satt i hela tiden och resten av dagen. Det var nämligen en del folk ute och det oroade. Det var samma sak förra gången och frågan är om hon inte behöver åka bil eller rullstol när hon ska till frissan. Det räcker med intryck ändå vid ett frissabesök för damen. Man behöver ju inte spä på ännu mer då. Det är tur vi har världens bästa frissa :)

Till chipsen sen på kvällen, valde Sandra julmusik som hon ju ofta gör, särskilt när hon behöver varva ner. Och hon sjöng med i ”Stilla natt” men hon ändrade texten lite och sjöng ”Stiiliiga naatt” och vet man inte vad ”stilla natt” är så ligger ju ”stiliga natt” nära till hands :)

Med hjälp av julmusik och chipsmys kom damen iallafall till ro igen efter en skör eftermiddag. Men så var det Bolibompadags och mitt i programmet så slocknade tv:n. Shit, tänkte jag, nu brakar det lös här… Men Sandra tog det förvånansvärt bra. Inget utbrott och resten av kvällen flöt på bra. Pjhu!

Vissa saker får bara inte hända, men händer ju ändå, liksom. Då får man göra vad man kan för att det ska gå så smidigt som möjligt. Man undviker ju överraskningar i den mån man kan…


Ha en fin söndag, alla som kikar in här :)
Kram!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej vännen!
Ja jag har ju sagt det förut, men vad skumt det är vad som avgör om det blir tokigt eller om det går bra. Att hon höll sig lugn när teven slocknade? Det var ju skönt, samtidigt kunde man ju önska att man förstod vad det kommer sig, det skulle ju vara till stor nytta!!!
Hoppas att dagen blir bra fortsättningsvis och att Sandra blev fin hos frissan ;-)
Kram Lena

Mia sa...

Ja det kan tyckas som småsaker och små detaljer men det kan räcka. Hoppas att det blir bra idag:-)
Folk undrar ibland om vi kan komma på middag kl 18 men då är det ju viggos "varva ned tid" och missar man den så är det ganska kört. Men andra har svårt att se varför man inte bara kan varva ned kl 20 ist? Nja, precis som du skriver...det är inte bara alla gånger. SMå detaljer.
Kramis från Mia (som legat sjuk hela helgen:-(

Anonym sa...

Vad roligt att Sandra förtsätter överraska i den ena situationen efter den andra! Härliga tjej! Mia, om ni informerar hur viktigt det är för er kille med "varva ned tiden" kl 18, tas det väl hänsyn till detta? Det viktiga är väl att ni kan komma och umgås och då gör det väl inget om de får ändra tiden!? Kram till er alla!/Agneta

Thomas sa...

Ja tänk vad mycket som kan gå illa när den yttre världen bråkar...
Tur då, att vi har den där rutinen, eller nåt...

Kramar!
/Thomas

Patricia sa...

Jag håller med, vi klarar oss utan tids omställning, det är så många som drabbas negativt av det, både människor och djur.

Hoppas Sandra fixar den här omställningen bra nu då, om hennes sovmorron kan göra nytta där.

Kram patricia

Maritha Qvist sa...

Jag har aldrig förstått det här med att vi ska ställa om tiden.

Vad kul att hon har börjat med bokstäver och vilka fina program det finns, hon växer nog massor i sig själv !

Får läsa dagens i eftermiddag!
Kram Maritha